طلا و جواهر

رییس اداره فلزات گرانبهای وزارت صمت: صنعت طلا “مجوز سبز” دارد

امیرحسین روحانی نیا بر سبز بودن این صنعت و هم ترازی آن با پروتکل‌های زیست محیط تاکید کرد و گفت: امیدواریم  دولت نگاه متفاوتی به مکان یابی کارگاه های ساخت طلا  داشته باشد، چراکه فاصله بین تولید و فروش طلا نباید زیاد باشد.

به طبیعت آسیب نمی زنیم

رئیس اداره فلزات گرانبها و گوهرسنگ های وزارت صمت در مصاحبه با خبرنگار “گلدنیوز” در رابطه با مصوبه ای که اجازه تاسیس کارگاه های ساخت طلا و جواهر را در حدود فاصله های نزدیک به پایتخت نمی دهد، گفت: صدور مجوز در حوزه صنوف، به واحدهای خرد و کوچک و در تولیدی های صنعتی، به واحدهای بزرگ توجه دارد ولی مصوبه ایجاد صنوف صنعتی در شعاع  120 کلومتری استان تهران از سال های گذشته در دستور کار قرار گرفته است.

مجوزهای صنعتی در قدم اول باید از سازمان محیط زیست استعلام لازم را اخذ و مجوز دریافت کند ولی سازمان چنین امکانی را به واحدهای تولیدی نمی دهد. در این راستا پیشنهاداتی به کمیسیون دولت ارائه شده و خوشبختانه مورد بررسی قرار گرفته است.

روحانی نیا به مسائل امنیتی پیش روی تولیدگران صنف سنگ های قیمتی و جواهرات از کارگاه تا محل فروش اشاره و بر سبز بودن این صنعت و هم ترازی آن با پروتکل های زیست محیط تاکید کرد.

شهرک صنعتی گوهرسنگ ها

وی همچنین نسبت به تجدیدنظر در این مصوبه و نزدیک شدن کارگاه های تولیدی و تمرکز امکانات برای کاهش قیمت تمام شده و بهره گیری از حمایت های دولتی ابراز امیدواری کرد و گفت: تولید صنعتی در صنف فلزات گرانبها وگوهرسنگ ها به 100 شرکت تولیدی بزرگ نیاز دارد.

با توجه به بی خطر بودن پساب کارخانه ها و کارگاه های صنعتیِ گوهرسنگ ها، پیشنهاد شده است شهرک تخصصی از سوی بخش خصوصی اعلام و جانمایی شود. چراکه اختصاص یک زمین دولتی در شهر تهران بدین منظور با سختی هایی همراه است.

روحانی نیا ترکیه، هنگ کنگ، ایتالیا، امارات و چند کشور دیگر را اصل ترین صادرکنندگان فلزات گرانبها خواند و به ارقام، 12، 40 و 90 میلیارد دلاری در حوزه درآمدزایی ارزی این کشورها اشاره کرد و گفت: امیدواریم به عدد 4میلیارد دلار صادرات دست یابیم ولی در این میان مهم ترین معضل، استقرار اتاق های فلزات گرانبها در فرودگاه بین المللی کشورهای مبدأ است که فرایندی چند ساعته را صرف راستی آزمایی می نماید.

قاچاق زیر چتر تولید

رئیس اداره فلزات گرانبها و گوهرسنگ های وزارت صمت ادامه داد: متاسفانه گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) فاصله ای قریب 4 کیلومتر باگیت فرودگاهی دارد و هر محموله از فلزات گرانبها یا گهرسنگ برای خوداظهاری مجبور به طی طریق در این فاصله است که فرایند استعلام را زمان بر خواهد کرد.

روحانی نیا با اشاره به پیشنهاداتی برای رفع این معضل گفت: در این راستا طی عقد تفاهم نامه ای، صادر کننده‌ی فلزات گرانبها یا گوهر سنگ می بایست فقط فرایندی دو ساعته برای اخذ مجوزها را طی کند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص راهکارهای ممانعت از قاچاق در این صنف تولیدی گفت: جلسات خوبی با ستاد مبارزه با قاچاق برگزار شده است و دوستان حمایت های خوبی از وزارت صنعت داشتند.

روحانی نیا از قاچاق ساختار یافته ای سخن گفت که در لوای تولید سنگ های قیمتی و فلزات گرانبها اتفاق می افتد و دلیل آن نبود سامانه ای متمرکز از اطلاعات تولیدی در این صنعت است. در این میان فرایند تولید برای نخستین بار به سمت احیا در بستر سامانه ها می رود و دریافت مجوزها باید در قالب یک سامانه شفاف‌نمایی شده و توسط وزارت صنعت، بر روند تولید فلزات گرانبها صحه گذاشته شود.
وی ابراز امیدواری کرد قاچاق کاهش یافته در سال های گذشته، در آینده نزدیک روند نزولی با شیب تندتری داشته باشد.

دولت برای هر صنعت، به صورت تخصصی اقدام به صدور ابلاغیه و بخشنامه نماید

عضو کارگروه ستاد تسهیل و رفع  موانع تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت دانشگاه علمی کاربردی صنعت طلا و جواهر را در مسیر روزآمدی توصیف کرد و گفت: شرکت های بزرگ باید در زمینه‌ی نزدیکی تولیدگران ایرانی به طراحی های بین المللیوارد عمل شده و بخش خصوصی توانمند در حوزه آموزش و تولید سرمایه گذاری کند.

این روند ورود به بازارهای بین المللی را تسهیل کرده و رتبه ای بهتر از آن کشور خواهد کرد. دولت هم با تسهیل گری وزارت امور خارجه در روند به روز رسانی این صنعت و رقابتی شدن آن در دنیا کمک خواهد کرد.

روحنی نیا با اشاره به ممنوعیت واردات مصنوعات طلا، از واژه “ورود غیر رسمی” استفاده کرد و افزود: سال گذشته همه مسائل برای ارگان های مختلف تبیین شد و بخشی که بر عهده وزارت صمت بود، ساماندهی گردید و در این بین، بانک مرکزی هم همکاری خوبی با ما داشت. لذا ایجاد اتاق مجوزها در فرودگاه امام(ره) ان شاالله با همکاری گمرک نهایی خواهد شد و مجوزها نیز طی یکی دو ماه آینده، در بستر سامانه ای جامع، ابلاغ می گردد.

امیر کشانی

سردبیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا