طلا و جواهر

معاون بورس کالا : در بورس کالا؛ فقط با پرداخت 7هزارتومان طلایی شوید

معاون توسعه بازار در بورس‌کالای ایران از قیمت گذاری سهم‌های خُرد و جزئی در صندوق‌های طلا سخن گفت و این اعداد و ارقام کوچک را مزیتِ "خرید طلا در بورس کالا" نسبت به بازار فیزیکی عنوان کرد.

علیرضا ناصرپور در گفتگو با خبرنگار “گلدنیوز” به تشریح کارکرد صندوق های طلا در بورس کالا پرداخت و گفت: صندوق ها با تخصصی سازی منجر به سرمایه گذاریِ یک تیم متخصص در بورس می شوند و امکان سرمایه گذاری را روی اقلامی با عددهای کوچک تر از طلای موجود در بازارِ واقعی، میسر می سازند.

وی در توضیح این مطلب گفت: در حال حاضر یک سکه طلا تا 10 میلیون ارزش قیمتی دارد ولی در صندوق های طلای بورس کالا می توان از 7هزار تومان برای هر واحدِ طلا در صندوق، سرمایه گذاری کرد.

*ریسک صندوق های چگونه است؟

ناصرپور خرید دارایی را همراه با ریسک اصالت سنجی، حمل و نقل، نگهداری و… عنوان کرد که در خریداریِ داراییِ صندوق ها وجود ندارد؛ چراکه اوراق بهادار حرف اول را در صندوق های بورسی می زند.

وی کلیه فعالان بازار سرمایه و دارندگان کد معاملاتی را هدف صندوق های طلای بورسی دانست و افزود: بازار طلا از دو عامل بنیادین پیروی می کند؛ نخست قیمت جهانی طلا و نوسانات آن است و دیگری، نوسانات نرخ ارز می باشد. بنابراین صندوق طلای بورسی، تاثیری بر بازار طلای فیزیکی ندارد.

* قابلیت نقدشوندگی در صندوقهای طلا

ناصرپور معتقد است صندوق ها بر قیمت گذاریِ اوراق بهادار تاثیر می گذارند و قابلیت نقدشوندگیِ بالاتری نسبت به سکه طلا دارند و این بدلیلِ اندازه و مقدارِ جزئی و ریزِ واحدهای سرمایه گذاری در صندوق طلاست. همچنین سبدگردانی منجر به سیالیتِ بالای این صندوق های سرمایه گذاری می شود.

معاون توسعه بازار در بورس‌کالای ایران، ریسک سرمایه گذاریِ صندوق های طلا را همچون ریسکِ سرمایه گذاری در بازار فیزیکی طلا دانست و تصریح کرد: دارایی طلا همواره با نوسان همراه است؛ لذا سرمایه گذاری روی واحدهای جزئیِ صندوق طلای بورسی و سکه‌ی فیزیکی ریسک پذیر است.

*فروش شمش با احتساب ارزش افزوده

ناصرپور همچنین در رابطه با معضل تولیدکنندگان مصنوعات طلا در دستیابی به شمش با عیار بالا، به نقش بورس کالا اشاره کرد و گفت: صندوق طلا یک بستر سرمایه گذاری برای طلاست که بحثی کملا متفاوت با حوزه تولید است.

وی فروش شمش را محل چالش خواند و افزود: معاملات بازار غیر رسمی بازار طلا، فاقد پرداختی های مالیات بر ارزش افزوده بود ولی شرکت های تولید کننده شمش باید این مالیات را به دولت عرضه می کردند.

به گفته ناصرپور در گذشته عرضه‌ی شمش در بورس کالا دارای مسائلی نظیر قیمت گذاری بود و خریداران اذعان می کردند تهیه شمش از بازار غیر رسمی، سهل تر و بدون پرداخت “ارزش افزوده” میسر است؛ در حالیکه خرید از بورس کالا علاوه بر قیمت شمش، پرداخت مالیات را به همراه دارد.

انتهای پیام

امیر کشانی

سردبیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا