طلا و جواهر

اصلاح اساسی در فرآیند تولید طلا و جواهر: ابتدا سفارش ، سپس تولید

مدیر و موسس مجموعه طلاوجواهر "بارمان‌گلد" راز موفقیت خود را در دو عامل می‌داند که موجب تحولی سودمند در زنجیره تولید تا فروشِ صنف طلاوجواهر خواهد شد: "نقدی فروشی و قطعی فروشی که البته نقدی فروشی مهم تر است".

محمدجواد حیدری در مصاحبه با خبرنگار “گلد نیوز” درباره ورود به حوزه تولید طلاوجواهر اظهار کرد: تولیدطلا در کشورمان سهم بسیار کمی از سود و بهره وری را داراست و این به دلیل عدم وجود آگاهی کافی تولیدکنندگان از علم مدیریت در صنعت طلا و جواهر است.

وی تولیدکننده را سپر بلا در صنف طلاو جواهر دانست و یادآور شد: شخصاً در سال 1388 از ویترین داری وارد این صنف شدم و امروز که در کسوت تولید کننده فعالیت می کنم، افتخار دارم که با گذشت 4 سال از ورود بنده به بخش تولید، تولید کنندگان خارجی و داخلیِ قدیمی از ما الگوبرداری کرده و مشابه کارهای ما را تولید می کنند و این برای مجموعه ما نشانگر مسیر صحیح رشد می باشد.

چرا تولیدطلا؟

حیدری در پاسخ به “گلد نیوزدرباره اینکه با وجودِ سودِ بیشتر در حوزه واسطه گری، چرا امروز تولید را انتخاب کرده است، گفت: این مسئله درست است. تولید کننده شاید در ظاهر درصد سودِ  بیشتری نسبت به سایر حوزه های شغلی طلاوجواهر داشته باشد ولی در حقیقت اینگونه نیست، ما وارد عرصه تولید شدیم چون احساس می کردیم دو نکته مهم در تولید نادیده گرفته شده است، اگر این دو نکته رعایت نشود، تولید کنندگان کنونی هم دیر یا زود باید با این حوزه خداحافظی کنند “1-نقدی فروشی 2-قطعی فروشی “.

حیدری با بیان این مطلب، خدا را شکر می کند که اعتبار و اعتماد در صنف طلاوجواهر وجود دارد و معتقد است تولید کننده ها می توانند با بالا بردن کیفیت محصولات خود ، طلای مورد نیاز برای سفارشات خود را به صورت پیش از پخش کننده بازار دریافت کنند ، البته تولید کنندگان بزرگ محصولات خود را به صورت نقدی و پای کفه به فروش می رسانند زیرا نیازی به تأمین سرمایه طلایی توسط پخش کننده بازار ندارند.

طلای پیش بدان معناست که تولید کننده، با طلای دریافتی از پخش کننده ها، مصنوعات را می سازد، سپس محصولات تولید شده توسط پخش کنندگان به بنکداران رسیده و سپس توسط زنجیره سنتی پخش طلا یا همان کیفی های طلا به ویترین داران سطح کشور توزیع می گردد.

تولیدکننده طلا متضرر نهایی اجناس مرجوعی

حیدری درباره نحوه فعلی فروش طلا گفت: تولید کنندگان پس از تولید محصولات خود با کمک و حمایت پخش کنندگان بازار ،محصولات خود را روانه بازار یا همان مغازه بنکداران می کنند ، در این میان بنکداران می بایست با استفاده از سیستم سنتی و نا امن پخش طلا که همان زنجیره ی اشتباه کیفی و یا ویزیتور طلا می باشد ،این محصولات را به سراسر ایران عرضه کرده و به فروش برسانند.

در اینجا سرعتِ عمل برای بازخوردِ مشتری و ویترین داران که صاحب نظر هستند، نسبت به مصنوعاتِ تولید شده اهمیت به سزایی دارد که اگر روند بازخورد محصول طولانی شود، تولید کننده پس از صرف زمان زیاد، و خواب سرمایه بیش از حد، در می یابد ،روشی که برای ارائه محصولات به کار برده است اشتباه بوده ومصنوعات تولید شده مورد پسند مصرف کننده نهایی نمی باشد و این ضرر، متأسفانه به چرخه صنعت طلا به خصوص تولید کننده وارد می گردد.

به گفته حیدری، جنس مرجوعی از ویترین دار به کیفی و سپس به بنکدار و پخش کننده منتقل شده و در نهایت به سینه تولید کننده اصابت می کند. همین امر موجب می شود تولیدگر نسبت به سودِ قطعی خود دچار تشکیک شود. راهکار اساسی در اینجا ورود سیستم فروش آنلاین و برگزاری نظر سنجی توسط تولید کنندگان به صورت گسترده قبل از تولید انبوه کالا  می باشد.

باید به جای کیف ،کاتالوگ و تبلت را برای کیفی ها در سطح کشور جایگزین کرد تا بتوانند به جای به خطر انداختن جان خود با آرامش بیشتر فقط نمونه محصولات را با خود برده و کاملاً سفارشی کار کنند.

جایگزینی برای سیستم پخش سنتی برای حمایت از تولیدطلا

این تولیدکننده جوان اما راهکاری قابل اطمینان در فروش و تولید دارد و در اینباره می گوید: ما سفارش کار می گیریم و در این زمینه از سایت “بنک‌طلا” کمک میگیریم. این سایت با دست گذاشتن روی نقطه ضعف سیستم پخش سنتی، محصولات را بدون ورود به بازار ارائه می کند و ویترین داران با مراجعه به این سایت نظرات خود را راجع به محصول جدید ثبت و محصولات مورد نظرخود را انتخاب کرده و سفارش را برای تولید کننده محصول ثبت می کنند.

حیدری در پاسخ به سوال خبرنگار “گلد نیوز” که واسطه های توزیع ضربه زننده به این صنف هستند گفت:

نمی توان این ها را ضربه زننده به تولید دانست؛ چراکه پخش کننده و بنکدار عملاً سرمایه های پیش روی تولیدگر هستند که طلا را در خدمت تولیدکننده می گذارند تا صنعت ساخت و ساز طلا با قدرت بیشتری به فعالیت خود ادامه دهد.

نکته قابل تأمل این است که در این میان اگر قرار باشد واسطه ها هیچ ضرری را متحمل نشوند و این ضربه به ابتدای مسیر یعنی تولید اصابت کند، عملاً شاهد پیشرفت تولید در کشور نخواهیم بود و اینجاست که می فهمیم چقدر نیاز به سیستم سفارش گیری و عملاً قطعی فروشی داریم تا تولید کننده پس از خروج محصول تولید شده از درب کارخانه ، بتواند سود قطعی خود را محاسبه کند .

پول- سیستم” یا “پوش-سیستم”

حیدری با یادآوریِ شب عید سال 98، گفت: در آن زمان تصمیم گرفتیم فقط به صورت نقدیِ قطعی اجناس خود را بفروشیم و در ظاهر به نسبت دیگر همکاران در سطح کشورتولید و فروش مناسبی نداشتیم. با گذشت چند ماهی از سال جدید، بخش زیادی از تولیدات فروخته شده‌ توسط همکاران به دلیل خرابی بازار مرجوع گردید؛ در صورتی که ما روندِ عادیِ تولید را در پیش گرفتیم، زیرا جنس را به صورت نقدی و قطعی به بازار عرضه کردیم.باید توجه داشت که همیشه تناسب بین عرضه و تقاضاء در بازار تعیین کننده حجم تولید واقعی می باشد و نباید با موج های سنگین تقاضاء اقدام به جذب نیروی کار بیش از حد نیاز و افزایش تولید مازاد کرده و همچنین در زمان نبود تقاضاء نباید اقدام به اخراج پرسنل و نا امید از بازار فروش شویم.

وی افزود: محصولات باید قبل از اقدام به تولیدشان صاحب داشته باشند. این روش با عنوان “پول-سیستم” (pull system) در کشور های در حال توسعه رواج دارد؛ در حالیکه ما در ایران  روش “پوش-سیستم” (push system )را در اکثر شرکت های بزرگ دولتی و کسب و کار های سنتی خصوصی پیش گرفته ایم. اما تفاوت این دو نگرش چیست؟ مثلا شرکت خودرو سازی تویوتا ابتدا سفارش مشتریان را دریافت و در قدمِ بعدی، به شرکت قطعه ساز سفارش تولید می دهد ولی طراحی و تکنولوژی شرکت تویوتا به گونه ای است که درست همزمان با روندِ واگذاریِ خودروی آماده در شرکت های دیگر، خودرویِ مدنظر مشتری را تولید می کند و در این بین مشتری مطمئن است که خودروی وی به موقع و بدون نقص تحویل وی می گردد.

حیدری شیوه کار در کشور مان را عکسِ این روند تفسیر کرد و گفت: ما در ایران ابتدا طراحی بدون نظر کارشناسی و سپس تولید انبوه ، بدون بازاریابی انجام می دهیم و محصول تولید شده را انبار می کنیم،سپس به دنبال مشتری برای سیکل معیوب خود می گردیم که دقیقا مخالفِ اصول بهره وری است. هرچند واسطه ها در چرخه تولید طلا زحمات بسیاری می کشند اما ضرر اصلی در نهایت متوجهِ تولیدکننده است.

فروش نقدی و قطعی پشتیبان تولیدطلا

محمدجواد حیدری به گلدنیوز گفت:  واسطه ها هم در این میان متضرر شده اند؛ چراکه سرمایه‌ی آن ها در زمانی که صرفِ مرجوعِ جنس به تولیدکننده می شود، می توانست صرفِ فروش جنس قطعی گردد.

حیدری فعالیت سایت “بنک طلا” را ناظر بر نظرسنجی نسبت به تایید اجناس فروخته شده به ویترین داران دانست و گفت: ما ابتدا باید جنس را به چندین ویترین دارِ مورد شناس خود ارائه داده و بازخورد را دریافت کنیم و سپس دست به تولید انبوه بزنیم.

راه اندازی سیستم “فروش نقدی و قطعی” کمک شایانی به این صنف خواهد کرد. توزیع کنندگان به دلیل کسب تجربه از سلیقه مخاطب خود حرفه ای هستند و از سلیقه بازار اطلاع دارند اما اگر خرید از تولید کننده به صورت قطعی و نقدی انجام گیرد، دقت واسطه ها در سفارش دادن کالا بالا رفته و ظبق سفارش مشتری به تولیدگر سفارش می دهند.

حیدری که از رعایتِ چنین روشی در چرخه فروش و توزیع رضایت کامل دارد، قلباً علاقه مند است چنین روشی از سوی سایرین هم رعایت شود.

اول سفارش، بعد تولید

مدیریت مجموعه طلاوجواهر بارمان‌گلد به “گلد نیوز” گفت: اگر ما 100 مدل کالا طراحی کنیم، 20 تا 30 درصد آن مورد پذیرشِ مشتریان خواهد بود؛ ولی چگونه تیراژ انبوه و بدونِ ضرر داشته باشیم؟

حیدری با طرح این سوال گفت: ما ابتدا بازخوردها را از مشتریانِ خانه دار می گیریم و تمام انرژی خود را صرفِ مدل های مورد پسند قرار می دهیم. اینگونه است که ما از فروش رفتن کالای خود در انتهای خط ،یعنی مورد پسند واقع شدن برای مشتری خانه دار متمعن هستیم ونگرانی در رابطه با مرجوعی کالا را ،از فرآیند تولید خود حذف کردیم. امید است با ورود تکنولوژی روز مدیریت و سیستم فروش آنلاین طلا شاهد رشد روز افزون در صنعت و صنف طلا باشیم.

 انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا