صنایع وابسته

درخواست تولید از دولت: نرخ ارز ثابت

یک تولیدکننده اصفهانی در حوزه ابزارآلات طلاسازی، اصلی ترین معضلِ صنف خود را نوساناتِ نرخ ارز معرفی می‌کند؛ مسئله‌ای که در خرید مواداولیه تا تولید مصنوعِ طلا تاثیرگذار است.

محمد مسائلی در گفتگو با خبرنگار گلدنیوز با اشاره به فعالیت خود از سال 81 و ساخت و ساز در زمینه نورد، دینام، پرس و سایر تجهیزاتِ طلاسازی می گوید: برخی تجهیزات عمومی و قسمی تخصصی است؛ یعنی برای النگو یکسری دستگاه و ابزار نیاز داریم و به منظور توخالی سازی یا زنجیربافی ابزارهای دیگری نیاز داریم.

وی همچنین در معرفیِ متریالِ تولیدی در کارگاه خود به اجناسی صد در صد ایرانی اشاره دارد و می گوید: در حال حاضر نسبت به گذشته وضعیت بهتر شده است ولی یکسری مشکلات از جمله تحریم و بالا رفتن قیمت ارز، مشکلاتی را برای تولید کنندگان طلا و جواهر پدید آورده است.

نوسانات نرخ ارز و مشکلات تولید

در این میان نوسان قیمت ارز و دلار مشکلات عدیده برای تولید کننده اعم از زرگر و سازنده‌ی دستگاه ها پدید آورده است. در این میان مواد آبکاری و سایر متریال اولیه به چندین برابرِ قیمتِ قبل رسیده است و قیمتِ برخی به 200 برابر فزونی یافته.

به گفته مسائلی این نوسانات قیمتی برای سازنده طلا تا کارگاه داران و تولید کنندگان تجهیزات مشکل ساز بوده و لذا بسیاری کارگاه ها تعطیل شده اند. گاه 20 نفر کارگر از دست رفته و واحدها کوچک شده اند.

مسائلی که پیشتر به عراق، افغانستان و ارمنستان صادرات داشته، از کاهش حجم این مبادلات خبر می دهد و می افزاید: با افزایش قیمت ارز و قیمت دستگاه های ساخت داخل شاهد برهم ریختگی بوده تا جایی که به قیمتِ تجهیزاتِ این کشورها نزدیک شده است.

این در حالی است که تولیدات ایرانی توان رقابت با محصولات سایر کشورها را داراست ولی به دلیلِ تحریم، برخی قطعاتِ برقیِ اولیه به راحتی پیدا نمی شود و باید چند دور گردش کند تا به دست تولیدکننده اصلی برسد.

ماشین سازی مسائلی

تحریم داخلی و واسطه ها

مسائلی در این راستا به خرید محصولات چینی اشاره می کند و با اشاره به کاهش نیروهای کارگاهِ خود به “گلدنیوز” خبر می دهد: تمام مشکلات به نوسانات ارز باز می گردد.

دولت باید اول سال، قیمتی مبدأ را برای دلار در نظر گیرد تا تولید کننده ها بدانند با پول خود چه باید بکنند ولی امروز جنسی را با یک قیمت و فردا با نرخ های متعدد دیگر بای خریداری کنیم.

این تولیدکننده تجهیزاتِ طلاسازی همچنین از نبود حمایت هایی نظیر کمک های صادراتی وزارت صمت سخن می گوید و تاکید دارد انحصار در داخل و تحریم درونی مشکلی دیگر است که گریبانِ تولید و صنعت طلاسازی داخل را می گیرد.

مسائلی که مواد اولیه کارگاه خود را عمدتا حاصلِ تولیدِ صنایع فولادی در کشور می داند، ادامه می دهد که فولاد مبارکه و ورق سازی اصفهان قیمت ها را نسبت به نرخ دلار سال گذشته، از کیلویی 8 به 17 هزار و 500 تومان رساندند و بااینکه امسال دلار روند کاهشی را طی کرد ، فولادی ها همچنان با نرخ های قبل محصولات خود را روانه بازار می کنند.

در این میان دست های واسطه هم فزونی گرفته و منجر می شود، مواد اولیه برای یک کارگاهِ سازنده‌ی تجهیزاتِ طلاسازی با چندن برابر قیمت واقعی به دست تولیدگر برسد.

انتهای پیام/

امیر کشانی

سردبیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا