طلا و جواهر

هشدار به خریداران طلای ارزان: فروش طلای‌ سرقتی زیرچتر کانال‌های تلگرامی

نائب رئیس اتحادیه طلاوجواهر زنجان از نقش فضای مجازی یله و رها در دامن زدن به فرارمالیاتی و فروش طلای‌ سرقتی انتقاد کرد.

محمدرضا حسنی در گفتگو با گلدنیوز به شمار حدود 250 واحد طلافروشی و سه الی چهار کارگاه طلاسازی در شهر زنجان اشاره کرد و گفت: پس از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و کرونا، حدود 80 واحد صنفی جواز خود را ابطال کرده و فعالیت نمی کنند و برخی از این واحدها نیز فعالیتِ کامل ندارند.

وی در عین حال به درخواست های کسبه برای دریافت جواز کسب اشاره کرد که به ندرت اتفاق می افتد و گفت: برخی فعالان بدون هیچ گونه آگاهی وارد این کسب می شوند و از شرایط بازار خبر ندارند؛ با این وجود درخواست ها نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است.

در این میان با ورود تولیدات متفرقه به بازار، این صنف ضعیف شده است. این شرایط در کنار وجود اجناس قاچاق، موجب رقابت ناپذیر شدنِ این صنف برای بازاریان اصیل زنجانی شده است.

کمر تولیدکننده ایرانی شکسته است

حسنی با بیان این مطلب، تولیدات بدون اجرت را هم مزید بر علت دانست و تصریح کرد: افزایش فروش این قبیل تولیدات به واقع سازنده های طلاوجواهر را فلج کرده و کمر تولیدکننده ایرانی را شکسته است.

«بارها زرگران را دیده ام که دستگاه و تجهیزات خود را فروخته اند –آن هم با نصف قیمت- و امروز به شغل مسافربری مشغول‌اند. »

این را حسنی گفت و ادامه داد: بسیاری سازنده های ما اینگونه امرار معاش می کنند و یکی از عواملِ مسببِ این وضعیت، فروش طلای دست دوم و بی اجرت است.

در این میان مشتریان حتی تولیداتِ به روز را نیز با اما و اگر می خرند و ابتدا درباره دریافت مالیات سوال می کنند. در صورت اخذ مالیات هم پشیمان شده و اکثرا به خرید طلای بی اجرت  و مالیات روی آورده اند.

صنعت طلا اسیر دست دوم فروشی

حسنی از سال هایی می گوید که این صنف و کسب، رونق داشت و دارای وجهه ای بسیار بالا در بازار بود. کسی که طلا می خرید، به عنوان سرمایه به آن می نگریست و اجرت و مالیات دریافتی از مردم تا این حد بالا نبود.

در حال حاضر اگر فردی طلایی را با وجود مالیات و اجرت و سود مغازه دار بخرد و قصدِ فروش همان را داشته باشد، تا میزان 20درصد متضرر خواهد شد. در همین رابطه مغازه داران به خرید و فروش طلای دست دوم رو آورده اند که صنعت طلا سازی را در کشور از بین خواهد بُرد.

اجرای اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده در پرده ابهام

وی تاکید دارد هرچه اجرت بالاتر رود، میزان مالیات اخذ شده در هر قطعه طلا هم بیشتر خواهد شد و در ادامه درباره نبود زیر ساخت ها و فقدانِ آموزش لازم از سوی مسئولانِ اجرای مالیات بر ارزش افزوده که از دیماه قرار بر اجرایی شدن دارد، اظهار نظر نمود: همکاران ما اطلاعی درباره اجرای این طرح ندارد؛ چراکه حداقل چند ماه قبل از آن باید اطلاع رسانی صورت گیرد و کارگاه های آموزشی برگزار کنند تا همکاران از کم و کیف اجرای قانون کسب اطلاع کنند.

حسنی معتقد است اگر وضعیت به همین منوال پیش رود، اجرای اصلاحیه مالیات بر ارزش افزوده باز هم به تعویق خواهد افتاد. در این راستا هیچ یک از بسترها مهیای این کار نیست و مشتریان و فروشندگان آگاهی کافی در این زمینه ندارند.

*ملیله زنجانی

ناب رئیس صنف طلا و جواهر زنجان در بخشی دیگر از سخنان خود، تولید ملیله های طلا و نقره را از با قدمت ترین دست ساخته ها معرفی کرد و گفت: در این حوزه چندین سازنده به نام داریم که در سطح بین المللی مطرح هستند. ملیله به صورت دستبند، گردبند و انگشتر تولید می شود و سازندگان ما از استادکاران این حوزه هستند.

با این وجود هیچ حمایتی از این اساتید شناخته شده صورت نمی گیرد؛ تا جایی که کارگاه های زنجان که روزگاری تا 10 کد استاندارد فعال داشت، امروز به یکی دو واحد تقلیل یافته است.

حسنی تاکید دارد: به واقع باید از این سازندگان حمایت و در قدم اول فروش طلای بدون اجرت و دست دوم باید حذف شود.

در این میان کارهای کم عیار هم در بازار پخش می شود؛ خاصه اینکه سایت های اینترنتی و صفحات مجازی خانگی هم به راه افتاده و مشخص نیست محصولاتِ درج شده در این کانال ها سرقتی است یا کم عیار و خریدار بدون هیچ اطلاعی، به مشکل می خورد و حتی بعدها در می یابد که محصولِ مورد نظر اصلا طلا نبوده و هیچ هویتی ندارد.

طلای سرقتی و کم عیار در فضای مجازی

این فعال با سابقه صنف طلا و جواهر چنین رویه ای را موجب خوابیدن چرخِ تولیدی و طلاسازی ها در کشورمان دانست و افزود: در حال حاضر یکسری سایت ها صرفا قادر به تبلیغ در فضای مجازی هستند و اجازه فروش ندارند چون این کار ممنوع است.

«اکثر این صفحات مجازی به صورت غیر قانونی فعال هستند؛ به گونه ای که یک کانال تلگرامی در همین شهر زنجان با وجود کمی وسعت، تا 15هزار نفر عضو گرفته است. »

حسنی این را گفت و افزود: در این فضا فرار مالیاتی صورت می گیرد و طلای سرقتی و کم عیار عرضه می شود که ضرر زیادی به کشور وارد می کند.

در چنین شرایطی کار سارقان هم رونق می گیرد؛ چراکه در فضای مجازی به راحتی اجناس را به فروش می رسانند. سایت هایی وجود دارد که روزانه حجم بالایی از طلا را خرید و فروش می کنند ما نیز در ارتباط با پلیس فتا این سایت ها را معرفی کرده ایم ولی در ظاهر برخورد و اقدامی جدی را شاهد نیستیم.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا