
به گزارش گلدنیوز ،در نخستین روز هفته دلار کار خود را با 27 هزار و 950 تومان شروع کرد. این در حالی بود که در آخرین روز هفته گذشته اسکناس آمریکایی در سطح 28 هزار تومان معامله شد. در ادامه به تحلیل شوک فدرال رزرو به طلا خواهیم پرداخت.

ثبات نسبی دلار
در ادامه مسیر دلارها برای رفتن به کانال 28 هزار تومانی تلاش کرد به نحوی که در پایان روز پنج شنبه در سطح 28 هزار تومانی معامله شد. این در حالی بود که در روز چهارشنبه سطح 28 هزار و 200 تومانی نیز برای دلار به ثبت رسیده بود.
بازار ارز همچنان تحت تاثیر عواملی همچون نامشخص ماندن روند مذاکرات هست های و مسائل پیچیده قتصاد کلان کشور در حال نوسان در یک بازه محدود قیمتی است، برخی از فعالان بازار ارز معتقدند که معمولا روزهای بعد از صحبتهای مسوولان واتفاقات سیاسی منطقه، بازارساز تلاش میکند با دست پر وارد بازار شود تا اعتبار دولت نزد فعالان تضعیف نشود.
این موضوع خود میتواند یکی از دلایل نوسانات محدود دلار در روزهای اخیر باشد. بررسی آمارهای رسمی مبادلاتی دلار در 2 هفته اخیر نشان میدهد که نرخ ارز در محدوده کف حمایتی 27 هزار تومان تا سقف مقاومتی 28 هزار و 300 تومان محصور است. از اینرو به نظر میرسد که نرخ کنونی اسکناس آمریکایی میتواند قيمت مناسبي براي ثبات نسبي دلار باشد.
حضور مداوم قيمت اسکناس آمريکايي در کريدور مذکور را صرفا به دلیل خلوت بودن فضاي رسان هاي مذاکرات هستهای مرتبط است.
از سوی دیگر تلاشهاي هفته هاي گذشته نرخ دلار بازار تهران در جهت عبور از کانال 27 هزار توماني و تداوم حضور قيمت اين اسکناس آمريکايي در مرز سطوح 27و 28 هزار توماني نشانگر آن است که دلار حداقل فعلا تمايلي به کاهشي یا افزايش نرخ بيشتري نداشته و نرخ تعادلي بازار فعلا در این ناحیه قرار دارد.
در نهایت اینکه برخی از تحلیلگران بازار ارز بر این باورند که طرفين مذاکره کننده نشست هاي هسته اي ايران و گروه 1+4 تمایلی به طولانی تر شدن مذاکرات ندارند، از اینرو احتمال حصول توافق جديد را در هفته های آتي را بيشتر میدانند.
به باور این کارشناسان در صورت انتشار هرگونه خبر حاوي قطعيت از مذاکرات مذکور، حرکات افزایشی یا کاهشی جدید از دلار قابل تصور است.
3 متهم افت67 دلاری طلا
طلا در هفته گذشته نوسان قابل توجهی را سپری کرد. رفتار این فلز گران بها در هفته گذشته شامل دو نیمه متفاوت بود به نحوی که تا روز سه شنبه این حرکت صعودی بود ولی در ادامه با افت قابل ملاحظه ای روبرو شد.
به عبارت دیگر طلا که در روز سه شنبه در سطح 1853 دلار مبادله میشد با افت 67 دلاری روبرو شد و در روز جمعه در سطح 1786 دلار مورد داد و ستد قرار گرفت.

کارشناسان اقتصادی برای افت 67 دلاری انس طلا در روزهای اخیر به 3 موضوع مرتبط میدانند؛ نخستین و مهمترین موضوع جلسه فدرال رزو در چهارشنبه گذشته است. همزمان با سخنراني جرمي پاول، رئيس فدرال رزرو در این جلسه، بازارهاي ريسکي با افت قيمت مواجه شدند.
علاوه بر این، صحبتهاي جرمي پاول مشخص کرد که سياست هاي پولي ضد تورمي فدرال رزرو سختگيرانه تر از چيزي بود که پیش بینی میشد. سیاستهای مذکور به منظور کاهش ترازنامه فدرال رزرو این کشور اتخاذ میشود.
بخش ديگري از صحبتهای پاول پس از جلسه روز چهارشنبه مربوط به بحث نزديکي اقتصاد آمريکا به موضوع اشتغال بود. اشتغال بالا در آمريکا در کنار آسيب جدي به بحث زنجيره تامين کالاها میتواند تبعات تورمي فاجعه باري داشته باشد؛ بنابراین از این جهت صحبتهای او نشان دهنده نگراني جدي سياست مداران از بحث ادامه روند تورم بود.
به عبارت دیگر در زمان اشتغال کامل، تقاضا برای مصرف کالا و خدمات از سوی آحاد جامعه بالا میرود و سمت عرضه را تحت فشار قرار میدهد.
از سوی دیگر سمت عرضه به دلیل محدودیتهای پاندمی کرونا در حداکثر ظرفیت اسمی کار نمیکند؛ از اینرو کاهش عرضه نسبت به تقاضا میتواند منجر به شوک قیمتی در کالاها و خدمات باشد.
در نهایت اینکه براساس اين آمار توليد ناخالص براساس اين آمار توليد ناخالص داخلي آمريکا با رشد 6/9درصدي مواجه شده است. اين درحالي است که انتظار مي رفت رقم رشد اقتصادي در سال گذشته عدد 5/5 درصد باشد.
این موضوع میتواند سبب تقویت ارزش دلار در برابر سایر ارزها باشد. نتیجه تقویت ارزش دلار، کاهش تورم و نتیجه کاهش تورم نیز منجر به کاهش تمایل به سرمایهگذاری در داراییهایی بدون ریسک نظیر طلا میشود.
متهم اصلی رفتار صعودی سکه
قیمت سکه بهار آزادی در هفته جاری فعالیت خود را با سطح معاملاتی 12 میلیون و 420 هزار تومان شروع کرد که نسبت به روز پنجشنبه به میزان 20 هزار تومان با رشد همراه بود.
رفتار سکه در این هفته شاهد افت و خیزهای متعدد بود به نحوی که در روز چهارشنبه توانست برای بار دیگر سطح 12 میلیون و 550 هزار تومانی خود را پس بگیرد. اما در آخرین روز معاملاتی دوباره با کاهش مواجه شد به نحوی که با 150 هزار تومانی به سطح 12 میلیون و 400 هزار تومان رسید.
تحلیلگران بازار معتقدند که تغییرات قیمت سکه متاثر از تغییرات قیمت دلار و انس جهانی است به نحوی که میزان اثرپذیری از رفتار دلار بیشتر است.
از این رو در سایه کاهش دلار در آخرین روز هفته، سکه هم رفتار کاهشی از خود نشان داد. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با نزدیک شدن به پایان سال، حجم معاملات سکه رونق یافته و از فضای رکودی ناشی از احتیاط در آینده بازارها خارج شود.
انتهای پیام/