خشاب پر بازار ساز/ تحلیل گلدنیوز
کارشناسان اقتصادی با اشاره بر نوسانات قابل توجه نرخ دلار در سال جديد معتقدند که نرخ ارز هنوز کريدور قيمتي مناسب خود را پيدا نکرده اما با توجه به سيگنالهای مثبت نهادهاي بازار ساز مبني بر وضعيت مناسب ذخاير ارزي کشور، بانک مرکزي توانايي تعيين بازه قيمتي دلخواه خود براي دلار را دارد.

کارشناسان اقتصادی با اشاره بر نوسانات قابل توجه نرخ دلار در سال جديد معتقدند که نرخ ارز هنوز کريدور قيمتي مناسب خود را پيدا نکرده اما با توجه به سيگنالهای مثبت نهادهاي بازار ساز مبني بر وضعيت مناسب ذخاير ارزي کشور، بانک مرکزي توانايي تعيين بازه قيمتي دلخواه خود براي دلار را دارد. از اینرو به نظر میرسد که کاهش قيمت صورت گرفته در نرخ ارز ميتواند ناشي از تاثير فعاليت نهادهاي بازار ساز و متاثر از وضعيت مناسب ذخاير ارزي کشور باشد. به عبارت دیگر افزايش عرضه ارز مذکور، نخستين واکنش رسمي بازارساز به روند افزايشي دلار در سال جديد است.
به گزارش گلدنیوز؛دلار که نخستین روز کاری هفته گذشته را با قیمت 26 هزار و 800 تومان شروع کرده بود تا روز سه شنبه به حرکت صعودی خود ادامه داد به نحوی که در روز مذکور در قیمت 27 هزار و 600 تومان معامله شد که بیشترین رقم معاملاتی در دو ماه اخیر است.
تغییر آهنگ دلار
اما این روند صعودی در روز چهارشنبه متوقف شد به نحوی که اسکناس آمریکایی با کاهش قیمتی به میزان 250 تومان نسبت به روز گذشته خود به سطح 27 هزار و 350 تومان رسید. این موضوع نشان میدهد که روند افزايشي دلار پس از 3روز متوالي، در کانال 27 هزار توماني متوقف شد.
پس از تلاش برخي معامله گران افزايشي جهت بالا بردن نرخ ارز در بازار تهران، روز چهارشنبه اين روند متوقف شد. عده اي از تحليلگران بر اين باورند که طبق شواهد موجود کاهش قيمت صورت گرفته در معاملات بازار روز گذشته مي تواند ناشي از دخالت بازارساز و تزريق ارز توسط اين نهاد به هسته مرکزي بازار باشد.
با این وجود به نظر میرسد جو بازار هنوز کاهشي نشده و نوسان گيران همچنان به دنبال افزايش نرخ شاخص هاي ارزي در بازار هستند.
دو نگاه به رفتار دلار
درخصوص افزايش قيمت دلار دیدگاههای متفاوتی وجود دارد؛ به باور برخی از تحليلگران، با توجه به فضاي بیخبری حاکم بر رسانه ها، معامله گران افزايشي بازار ارز با مناسب ديدن شرايط در نبود اخبار رسمی و موثق از محل مذاکرات، سعي در ايجاد موج افزايشي جديد و فروش داراییهای خود در سقف قيمتي 2 ماه گذشته دلار و ذخیره سود معاملاتی خود دارند.
از سوی دیگر گروه دیگری از تحلیلگران معتقدند که با توجه به سخنان مقامات مسوول سیاستگذار مبني بر وضعيت مناسب ذخاير ارزي کشور، دولت در صورت نياز میتواند با افزايش عرضه، نرخ دلار را در بازار تهران کنترل کند. در این راستا روز دوشنبه علی صالح آبادی، رئيس کل بانک مرکزي خبر از رشد 57 درصدی تامین منابع ارزی در سال 1400 نسبت به سال 1399داد.
به گفته او وضعیت بازار ارز کشور مطلوب، روان و متعادل است. بنا بر آمارهای رسمی تامین ارز انجام شده در سال 1399 مجموعا 36.5 میلیارد دلار بوده است اما این رقم در سال 1400 به بیش از 57 میلیارد دلار افزایش یافت.
به باور دسته دوم تحلیلگران دولت در صورت نياز میتواند با افزايش ميزان عرضه در بازار به کنترل و کاهش نرخ ارز پرداخته و از آغاز موج افزايشي قویتر جلوگيري کند که البته با توجه به افزايش قيمت دلار هنوز اين عرضه قوي رخ نداده است.
از این رو به نظر میرسد که افزايش پلهاي قیمت این روزهاي دلار تحت تاثير عوامل فني يا بنيادي نبوده و بيشتر تحت تاثير فضاسازي از شرايط کنوني مذاکرات بوده است.
نخستین واکنش رسمی بازارساز در سال 1401
کارشناسان اقتصادی با اشاره بر نوسانات قابل توجه نرخ دلار در سال جديد معتقدند که نرخ ارز هنوز کريدور قيمتي مناسب خود را پيدا نکرده اما با توجه به سيگنالهای مثبت نهادهاي بازار ساز مبني بر وضعيت مناسب ذخاير ارزي کشور، بانک مرکزي توانايي تعيين بازه قيمتي دلخواه خود براي دلار را دارد.
حال با وجود کمبود اخبار کاهشي و جريان ساز در فضاي بازار بايد ديد اين نهاد کدام کانال را جهت نوسان اسکناس آمريکايي انتخاب مي کند.
از ديگر مطالب مورد توجه بازار ارز مي توان به سيگنال فعالان رسانهای منتصب به جبهه اصولگریان مبني بر احتمال آزاد سازي دارايي هاي بلوکه شده ايران در کره جنوبي طي روز هاي آتي اشاره کرد.
از اینرو به نظر میرسد که کاهش قيمت صورت گرفته در نرخ ارز ميتواند ناشي از تاثير فعاليت نهادهاي بازار ساز و متاثر از وضعيت مناسب ذخاير ارزي کشور باشد. به عبارت دیگر افزايش عرضه ارز مذکور، نخستين واکنش رسمي بازارساز به روند افزايشي دلار در سال جديد است.
انتهای پیام/