افت قدرت ضرب اخبار برجامی ؛ تحلیل گلدنیوز
سوال اکثريت فعالان ارزي اين است که چرا با وجود انتشار سيگنال هاي مذکور قيمت دلار در روندي صعودي قرار گرفت؟ عده اي از تحليلگران بازار ارز با اشاره به ازدياد خبر در هر دو فاز مثبت و منفي حول محور مذاکرات هسته اي وين از عدم وجود اخبار قطعي در پاسخ به اين سوال سخن گفتند. به عقيده اين افراد در روزهاي گذشته انواع سيگنال هاي مثبت و منفي در زمينه اين نشست ها منتشر شده و اين گونه اخبار اثرگذاری سابق خود را بر روند بازار از دست داده است؛ به همين دليل براي مشاهده واکنش هاي مثبت یا منفي نرخ دلار به اين نشست ها بايد منتظر خبري حاوي قطعيت مانند خبر بازگشت طرفين به وین بود. البته عده ديگري از اين کارشناسان نيز پايان ماه رمضان و از سرگيري برخي معاملات بزرگ را عامل افزايش تقاضا و بالا رفتن قيمت دلار میدانند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز ، بررسی اخبار آمارهای مرتبط با قیمت دلار در سال 1401 نشان میدهد که در 27 روز معاملاتی (تا روز چهارشنبه) اسکناس آمریکایی در سه کانال قیمتی 26، 27 و 28 هزار تومان مورد تبادل قرار گرفته است به نحوی که در 5 روز در کانال 26 هزارتومان، 3 روز در کانال 28 هزار تومان و در 19 روز مابقی در کانال قیمتی 27 هزار تومان در بین معامله گران مورد داد و ستد قرار گرفته است.

سومین حضور دلار در کانال 28 هزار تومان
دلار که اولین روز کاری خود در هفته جاری را با 40 تومان افزایش نسبت به روز پنجشنبه هفته پیش شروع کرده بود؛ در روز دوشنبه با کاهش 170 تومانی مواجه شد.
اما در دو روز بعدی که همان سه شنبه و چهارشنبه باشد مجددا بر نوار صعودی قرار گرفت به نحوی که در این روزها قیمت هایی برابر 27 هزار 980 تومان و 28 هزار و 100 تومان برای دلار به ثبت رسید. آخرین باری که در دلار سطوح 28 هزار تومان را تجربه کرده بود؛ 22 و 23 فروردین ماه سال جاری بود.
در بازار سکه و طلاي داخل نيز با وجود ريزش مجدد قيمت جهاني اونس طلا و آن در کانال 1800 دلاري، سکه شاهد تغییرات چشمگيري نبود و با کاهشي 40 هزار توماني نسبت به نرخ روز سه شنبه در رقم 13 ميليون و 100 تومان فعاليت خود را خاتمه داد.
متهم تغییر رفتار دلار
پس از ريزش قيمت جهاني اونس طلا در روزهاي گذشته و به تبع آن کاهش قيمت سکه در بازار داخل، حجم تقاضا براي اسکناس آمريکايي در بازار ارز تهران افزايش يافت.
از سوي ديگر روز سه شنبه انتشار سيگنال هاي منفي حول محور مذاکرات هسته اي وين توانست روند افزايشي دلار را تشديد کرده و از ديگر عوامل معامله شاخص ارزي در کانال 28 هزار توماني باشد.
البته به عقيده کارشناسان تغيير کانال دلار در شرايط کنونی را نمیتوان قطعي دانست، زيرا گفتگوهای هسته مرکزي بازار ارز تهران حاکي از آن است که انتظارات جامعه از آينده بازار همچنان مثبت بوده و تاکنون اخبار منفي قطعي در زمينه مذکرات هسته ای وين منتشر نشده است.
دو پاسخ به معمای رفتار متناقض دلار
فضاي سياسي رسانه ها در روز چهارشنبه حاوي سيگنالهاي مثبت و مناسبي براي بازار ارز بود. روز چهارشنبه وزارت امور خارجه آمريکا در جلسه اي با نمايندگان مجلس سناي اين کشور به سوالات برجامي اين نمايندگان پاسخ داد.
ند پرايس، سخنگوي اين دستگاه دولت آمريکا ضمن اظهار اميدواري نسبت به آينده نشست های هسته اي وين از احتمال بازگشت طرفين درصورت برطرف شدن اختلاف هاي دو جانبه ايران و آمريکا خبر داد. بلينکن، وزير امور خارجه اين کشور نيز در جمع دولتمردان آمريکا قراردادن نام سپاه پاسداران جمهوري اسامي در ليست گروه هاي تروريستي را اشتباهي استراتژيک خواند.
در اين ميان اما سوال اکثريت فعالان ارزي اين است که چرا با وجود انتشار سيگنال هاي مذکور قيمت دلار در روندي صعودي قرار گرفت؟
عده اي از تحليلگران بازار ارز با اشاره به ازدياد خبر در هر دو فاز مثبت و منفي حول محور مذاکرات هسته اي وين از عدم وجود اخبار قطعي در پاسخ به اين سوال سخن گفتند.
به عقيده اين افراد در روزهاي گذشته انواع سيگنال هاي مثبت و منفي در زمينه اين نشست ها منتشر شده و اين گونه اخبار اثرگذاری سابق خود را بر روند بازار از دست داده است؛ به همين دليل براي مشاهده واکنش هاي مثبت یا منفي نرخ دلار به اين نشست ها بايد منتظر خبري حاوي قطعيت مانند خبر بازگشت طرفين به وین بود.
البته عده ديگري از اين کارشناسان نيز پايان ماه رمضان و از سرگيري برخي معاملات بزرگ را عامل افزايش تقاضا و بالا رفتن قيمت دلار میدانند.
انتهای پیام/