گوهرسنگ چه ربطی به صنایع ورزشی و خلاق دارد !؟
رئیس انجمن صنفی گوهرسنگ ایران در سومین دورهمی فعالان صنعت طلاوجواهر ایران مطرح کرد: انتقاد به یک تغییر ناخوشایند.

رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ با انتقاد به تصمیم بد قائم مقام وزیر صمت مبنی بر قرار گرفتن صنایع گوهر سنگ در زیرمجموعه ی صنایع ورزشی و خلاق گفت: این تحول یک اتفاق ناخوشایند است چرا که اگر گوهرسنگ را به صورت یک ماده معدنی و طلا و جواهر را به صوت صنایع زیر دستی مواد معدنی بدانیم این تغییر و تحول بسیار اشتباه بوده که باید تغییر کند.

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز) ؛ دکتر مسعود کیانی ، رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ در سومین دورهمی فعالان صنعت طلا و جواهر گفت: جلسات صنف گوهر سنگ مدت یک سال است که زیر مجموعه معاونت معدنی وزارت صمت و ایمیدرو برگزار می شد و اکنون به صورت ناگهانی در زیر مجموعه صنایع ورزشی و خلاق قرار گرفته که این تغییر و تحول هیچ توجیهی ندارد.
وی برگزاری جلسات دورهمی را برای ایجاد اتحاد و هم افزایی صنف موثر دانست و بیان داشت: اگر اتحادیه ها و انجمن ها نتوانند مسائل و مشکلات صنف و صنعت خود را به تنهایی پیگیری و پیش ببرند به صورت جمعی و با هم افزایی می توانند خروجی ملموس و تاثیر گذاری داشته باشند.
کیانی با تاکید بر اینکه مشکلات صنفی به همه اعضاء صنف اعم از طلا، نقره، جواهر و گوهر سنگ مربوط می شود و اعضای هر صنف مانند افراد در کشتی هستند که اگر کشتی سوراخ شود همه را غرق می کند اظهار کرد: متاسفانه برخی افراد برای خوشایند دولت صحبت می کنند و این امر به نفع صنعت و اعضاء صنف نیست.
وی تصریح کرد: دولت اصلا به فکر صنعت و صنف طلا و جواهر و گوهرسنگ نیست چرا که اگر به فکر بود بخشنامه ها و آیین نامه هایی مانند آزادسازی واردات طلا را تصویب نمی کرد که به نفع صنعت و صنف نیست و مصیبت جدیدی را برای صنف رقم می زند.
صدور مجوز برای کسب وکارهای گوهرسنگ را تسهیل کنید
رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ ایران اظهار داشت: صنف گوهر سنگ ، صنف خیلی پر سر و صدایی شده است ولی از لحاظ صادرات و واردات مظلوم و مورد هجمه است که اگر بتواند هم افزایی را در زیر یک پرچم داشته باشد همه مسائل مرتفع می شود.
ایشان از اتحادیه های طلا و جواهر درخواست کرد: روند صدور مجوزهای کسب کار در گوهر سنگ و قوانین و شرایطی مانند تجهیز مغازه به گاوصندوق ، دوربین مدار بسته و سیستم آلارام که برای کسب و کار طلا و فروشی به جهت امنیت و جلوگیری از سرقت نیاز است را برای راه اندازی کسب و کار گوهر سنگ تسهیل کنند.
وی با اشاره به اینکه با صدور بخشنامه ممنوع شدن فروش اینترنتی به جهت صیانت در فضای مجازی بیان داشت: این ممنوعیت متأسفانه ضربه بدی به صنایع زیردستی و فروشگاه های جزئی وارد کرده که با هم افزایی می بایست این صدای یک پارچه رو به دولت برسانیم.
در همین رابطه بخوانید:
شهرک تخصصي طلاوجواهر نیازمند همگرایی تشکل ها
لزوم یکصدایی در صنف و صنعت طلاوجواهر

رونق صنعت گوهر سنگ نیازمند اصلاح قوانین صادراتی و وارداتی
دکتر حدیث صادقی، نایب رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ نیز در این نشست با بیان اینکه متاسفانه در برخی قوانین صادراتی و وارداتی، بخش گمرکی و حقوق دولتی ایراداتی وجود دارد که اصلاح این ایرادات برای رونق صادرات و واردات گوهرسنگ ها ضروری است.
وی افزود: صنعت گوهر سنگ پتانسیل بسیاری در کارآفرینی و اشتغال زایی دارد و در صورتی که واردات سنگ خام مانند کشور های آمریکا و پاکستان آزاد شود می تواند ارز آوری و کارآفرینی بسیاری را برای کشور رقم بزند.
صادقی یکی از مشکلات صنعت گوهر سنگ را قرار گرفتن گوهرسنگ در گروه ۴ یا کالاهای لوکس عنوان کرد و بیان داشت: این امر سبب شده فعالان این حوزه در زمینه واردات مواد اولیه سنگ راف دچار مشکل شوند و بسیاری از کارگاه های گوهرتراشی به دلیل عدم تامین سنگ خام و قوانین دست و پا گیر صادراتی متأسفانه غیرفعال شوند.
خام فروشی فیروزه !
نایب رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ اظهار داشت: با توجه به جایگاه صنعت گوهرسنگ در کشور و جایگاه جغرافیایی ویژه ای که کشور ایران دارد و همسایگی با دو کشور افغانستان و پاکستان که منبع عظیم گوهرسنگ ها هستند، ایران می تواند یک کریدور برای تراش و فرآوری گوهر سنگ ها و صادرات آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای عربی باشد.
وی خاطر نشان کرد: در بخش گوهرسنگ کشور ایران پیشینه چندین ساله داشته و فیروزه نیشابور برند جهانی دارد ولی متأسفانه همچون صنف های دیگر منفور مانده و به صورت راف فروشی و خام فروشی و خروج غیرمجاز است.
صادقی برگزاری جلسات دورهمی صنف و صنعت طلا و جواهر را به صورت متداوم مثبت دانست و بیان داشت: برای اینکه جلسات خروجی مثبت داشته باشند می بایست فعالان هر صنف مشکلات و چالش های صنفی را به صورت مکتوب بنویسند و نمایندگان صنف مشکلات را با امضای همه اعضاء از مسئولان زیربط پیگیری کنند و این اتحاد و حمایت باعث می شود که دولت و مسئولان مجبور شوند به خواسته و مطالبات صنف تن بدهند.