قیمت سکه بهار آزادی
سکه بهار آزادی چیست؟
به تمامی سکههایی که از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۷۰ ضرب شدهاند، سکه بهار آزادی یا سکه طرح قدیم میگویند. در اولین سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، سکههای طلا منقش به نام حضرت علی (ع) و عبارت «بانک ملی ایران» در یکطرف و تصویر حرم امام رضا (ع) و عبارت «اولین بهار آزادی» در طرف دیگر ضرب شد. در آن زمان سکه ۲.۵ بهار و ۵ بهار هم با همین طرح وجود داشت.
عیار و وزن سکه طرح قدیم
سکههای امامی و بهار آزادی از نظر عیار و وزن هیچ تفاوتی با یگدیگر نداشته و در نهایت نبایستی در قیمت آنها تفاوتی وجود داشته باشد. عیار سکه تمام بهار آزادی (اعم از طرح قدیم و جدید)، مطابق با استاندارد بانک مرکزی و معادل ۹۰۰ در ۱۰۰۰ است. اگر از ۲۴ بخواهید بدانید، عیار سکه تمام بهار آزادی (قدیمی و امامی) ۲۱.۶ است که برای اینکه راحتتر در دهان بچرخد، میگویند عیارش ۲۲ است و وزن سکه امامی و بهار آزادی به شکل زیر است:
وزن یک سکه بهار آزادی = یک سکه امامی طرح جدید = ۸ گرم و ۱۳۳ سوت = ۸.۱۳۳ گرم
وزن نیم سکه بهار آزادی = ۴ گرم و ۰/۰۶۶ سوت = ۴.۰۶۶ گرم
وزن ربع سکه بهار آزادی = ۲ گرم و ۰/۰۳۳ سوت = ۲.۰۳۳ گرم
تفاوت سکه بهار آزادی و سکه امامی
تنها تفاوت این دوسکه در سال ضرب آنها و شکل آنها است. یک روی سکه بهار آزادی ، با سه بار تکرار کلمه "علی" داخل یک شش ضلعی، منقش بنام حضرت علی بن ابیطالب (ع) بود و در ذیل آن عبارت «بانک ملی ایران» قید شده بود بر روی دیگر این سکه ها، تصویر بارگاه حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به همراه عبارت «اوّلین بهار آزادی» و تاریخ ۱۳۵۸ درج شده بود. بین سال های 1358 لغایت ۱۳۷۰، انواع سکههای بهار آزادی با همین طرح تولید میشد اما کلمه «اوّلین» از آنها حذف گردیده بود.