خودرو ، بازنده رالی بازارها در نیمه نخست سال 1403

طلای 18 عیار در تعقیب سود سپرده های بانکی

بازار پول یا همان سپرده‌های بانکی با بازدهی ۱۵درصدی از منظر بازده توانست جایگاه اول را در 6 ماهه اول سال 1403 کسب کند ؛ پس از سپرده های بانکی، بازار طلا با بازده ۱۴.۹درصدی در تعقیب بازار پول قرار دارد. برخی از تحلیلگران معتقدند که درصورت ادامه‌یافتن روند افزایشی نرخ طلای جهانی، احتمالا در ماه نخست پاییز دوره حکمرانی سپرده‌های بانکی به اتمام رسیده و صدرنشینی جدول بازدهی سالانه بازار در اختیار طلا قرار گیرد.

طیبه شهبازی(نویسنده)

1403/07/02 | 13:07

نظری ثبت نشده

طلای 18 عیار در تعقیب سود سپرده های بانکی

به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار پول یا همان سپرده‌های بانکی با بازدهی ۱۵درصدی جایگاه اول را در 6 ماهه اول سال 1403 کسب کرده و خودرو با منفی 13.5 درصد در قعر جدول قرار گرفته است.

پس از بازار پول، بازار طلا با بازده ۱۴.۹درصدی در تعقیب بازار پول قرار دارد. البته درخشش طلا بیشتر به‌دلیل وضعیت بازارهای جهانی و رکوردهای تاریخی است که اخیرا شکسته شده است. اگرچه بازار دلار در داخل کشور در ۶ماه نخست سال ثبات داشته است، با این حال افزایش قیمت طلای جهانی کافی بود تا طلای ۱۸عیار به جایگاه دوم از منظر بازده بازارها برسد.

ناخدای بازارها در 6ماه اول 1403:

بررسی روند شاخص‌های معاملاتی در شهریور‌‌‌‌‌ماه و همچنین در 6 ماه نخست سال‌جاری گویای آن است که ناخدای اصلی بازارها طلای جهانی است، در حالی‌که نرخ رشد دلار آزاد از ابتدای سال ‌تاکنون همچنان در وضعیت منفی قرار دارد، شاخص‌های طلایی بازدهی‌‌‌‌‌های قابل‌توجهی را به‌ثبت رسانده‌اند. تحلیلگران عامل اصلی این رویداد را رشد بهای جهانی اونس طلا و نیرو محرکه طلای جهانی را نیز افزایش سطح ریسک‌های بین‌المللی می‌دانند.

طلای جهانی به بازار سکه فرمان می‌دهد. برخلاف وجود ثبات نسبی در فضای معاملات ارزی، روند نرخ شاخص‌های طلایی در 6 ماه گذشته و به‌خصوص در هفته‌های پایانی تابستان افزایشی ثبت شد.

ارزش ذاتی سکه طلا در بازار تهران از حاصل‌ضرب قیمت طلای جهانی در قیمت روز دلار آزاد و ضریب تبدیل اونس به ‌گرم سکه تشکیل‌‌‌‌‌ می‌شود. دلار آزاد از ابتدای سال ‌تاکنون نرخ رشدی منفی را تجربه‌کرده و در شهریور ماه تنها حدود یک‌درصد افزایش ارزش داشته‌است، اما در مقابل هر اونس طلای جهانی در بازه شهریورماه حدود 4.42‌درصد و از ابتدای سال‌شمسی تاکنون حوالی 22‌درصد رشد قیمت را تجربه کرده‌است، در نتیجه می‌توان گفت مهم‌ترین نیروی محرکه نرخ شاخص‌های طلایی قیمت جهانی اونس طلا است.

بنک طلا

احتمال جانشینی طلا در صدر بازدهی 6ماهه دوم سال 1403

شاخص طلایی غیررسمی آب‌شده نقدی در ماه آخر تابستان حدود 5‌درصد افزایش ارزش داشته‌است، اما در بررسی 6 ماهه صدرنشین بازار فلز زرد ، قیمت‌گرم طلای 18عیار است.

این شاخص از روزهای پایانی سال‌گذشته تاکنون حدود 14.9‌درصد افزایش ارزش را تجربه‌کرده که بسیار نزدیک به بازدهی سپرده‌های بانکی در بازه مورد ذکر است. برخی از تحلیلگران معتقدند که درصورت ادامه‌یافتن روند افزایشی نرخ طلای جهانی، احتمالا در ماه نخست پاییز دوره حکمرانی سپرده‌های بانکی به اتمام رسیده و صدرنشینی جدول بازدهی از ابتدای سال‌در اختیار شاخص‌های طلایی قرار گیرد.

نمودار اونس طلا در 6 ماه گذشته

آیا روند افزایشی نرخ اونس طلا ادامه خواهدداشت؟

معامله‌گران شاخص جهانی طلا در ماه‌های اخیر شاهد حضور نرخ این شاخص در قله‌‌‌‌‌های تاریخی بودند. به‌طورکلی دو عامل مناقشات نظامی بین‌المللی و اتخاذ سیاست‌های انبساطی از سوی بانک‌‌‌‌‌مرکزی کشور‌‌‌‌‌های اروپایی را می‌توان به‌عنوان مسببان حضور نرخ جهانی اونس طلا در قله‌‌‌‌‌های قیمتی معرفی کرد. بسیاری از تحلیل‌ها گویای آن است که احتمال و افزایش 0.25‌واحددرصدی نرخ‌‌‌‌‌بهره بانکی در آمریکا وجود دارد که این امر می‌تواند به کاهش متقاضیان بازار طلا منجر شود، اما در مقابل با توجه به رویداد‌‌‌‌‌های چند روز اخیر در لبنان و نوار غزه ریسک‌های نظامی همچنان در سطح بالایی قرار دارد که این ریسک‌ها می‌تواند به تداوم روند افزایشی اونس طلا کمک کند.

عامل شاخص منفی دلار در شش ماه گذشته چیست؟

به گزارش سایت بازار طلا گلدنیوز ، نوسانات بازار ارز در 6 ماه نخست سال ‌به‌‌‌‌‌خوبی کنترل شد. بررسی روند معاملات ارزی در نیم‌سال نخست1403 نشان می‌دهد که بازه نوسان اسکناس‌‌‌‌‌های خارجی کوچک شده‌است. رفتار بازار ارز غیررسمی در سال‌های اخیر به‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌ای بوده که با انتشار یک خبر منفی نرخ شاخص‌های این بازار نوسانات چشمگیری را رقم می‌زدند، اما در ماه‌ها سپری‌شده از سال‌جاری به‌رغم وجود برخی ریسک‌های سیاسی، نوسانات بازار غیررسمی کنترل شده‌است.

برخی از تحلیلگران عامل اصلی این اتفاق را در بهبود فرآیند ارزآوری کشور جست‌وجو می‌کنند. به استناد اخبار داخلی و خارجی میزان صادرات نفت کشور در یک سال‌اخیر افزایش چشمگیری داشته‌است. درنتیجه این امر ذخایر ارزی بانک‌‌‌‌‌مرکزی نیز در شرایط مساعدی قرارگرفته و بازارساز توانایی مقابله با نوسانات بازار را دارد. از سوی دیگر روی‌‌‌‌‌کار آمدن دولتی با رویکرد سیاست خارجی مثبت نیز در کاهش دامنه‌نوسانات نرخ‌‌‌‌‌ارز بی‌‌‌‌‌تاثیر نیست.

برخی از کارشناسان سیاسی- اقتصادی معتقدند که دولت مسعود پزشکیان در مقبال تهدیدهای خارجی رویکردی دیپلماتیک اتخاذ‌کرده و همین امر از احتمال گسترش درگیری‌های منطقه‌ای به میزان قابل‌توجهی می‌‌‌‌‌کاهد. درنتیجه با کمتر‌شدن احتمال درگیری ایران در مناقشات منطقه‌ای انتظارات تورمی فعالان بازار نیز کم‌‌‌‌‌رنگ شده و تقاضای تورمی در بازار ایجاد نمی‌شود. بررسی‌‌‌‌‌ها حاکی از آن است که قیمت دلار در معاملات غیررسمی که سال‌گذشته را در رقم 60‌هزار و 200‌تومان به پایان رسانده‌‌‌‌‌بود، در روزهای پایانی شهریورماه حوالی رقم 59‌هزار و 300‌تومان معامله شد تا در 6ماه نخست سال‌1403 این شاخص مهم منفی 1.49‌درصد افت ارزش را تجربه کند.

منبع: دنیای اقتصاد

برچسب:

بازار طلا وارز

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت