مقام‌های هلند سه شیء‌ تاریخی مصری را در جریان مراسمی که در بیست و سوم اوت در لاهه برگزار شد، تحویل دادند.

هلند آثار تاریخی و زیرخاکی مسروقۀ مصر را پس داد

اوشبتی‌ها (یا شاائوآبتی‌ها)یا اوجبتی نام تندیس‌های کوچکی برای مراسم به خاکسپاری در مصر باستان بودند که بخش مهمی از این مراسم را تشکیل می‌دادند.

علی اصغر کشانی(نویسنده)

1403/06/10 | 16:06

نظری ثبت نشده

هلند آثار تاریخی و زیرخاکی مسروقۀ مصر را پس داد

مقام‌های هلند سه شیء متعلق به مصر باستان را که به طور غیرقانونی از کشور خارج شده بودند، پس دادند.

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)؛ به نقل از ایسنا مقام‌های هلند سه شیء‌ تاریخی مصری را که قاچاق شده بودند، در جریان مراسمی که در بیست و سوم اوت در لاهه برگزار شد، تحویل دادند.

بنا به این خبر، این اشیاء تاریخی شامل یک مجسمه مخصوص خاکسپاری است که به نام «اوشابتی» شناخته می‌شود و گمان می‌رود به دودمان بیست‌وششم مصر باستان (۶۶۴ پیش از میلاد تا ۵۲۵ پیش از میلاد) تعلق داشته باشد. همچنین یک نقاشی که «ایزیس» که الهه مصر باستان را به تصویر می‌کشد و زمانی بخشی از یک تابوت‌دان بوده است و به دوره رومی مصر تعلق دارد و یک سر مومیایی‌شده متعلق به بازه زمانی ۱۷۰ پیش از میلاد تا ۴۵ پیش از میلاد، ‌ جزو این مجموعه استردادی است.

گمان می‌رود مجسمه «اوشابتی» و نقاشی پس از سرقت‌ گورها در سال ۲۰۱۴ به طور غیرقانونی از مصر خارج شده باشد. در نتیجه تحقیقات هلند نیز مشخص شد این اشیاء توسط یک فروشنده هلندی آثار تاریخی و هنری نگهداری می‌شوند و فروشنده با تمایل خود این اشیاء را تحویل داده است. سر مومیایی‌شده نیز سال‌ها در یک مجموعه خصوصی در هلند نگهداری می‌شد و با رضایت خود مجموعه‌دار تحویل داده شده است.

این آثار مسروقه مصری به دنبال استرداد مجسمه نیم‌تنه ۳۴۰۰ ساله فرعون «رامسس دوم»، در ماه آوریل به مصر بازگردانده شدند. مجسمه سنگی «رامسی دوم» در اواخر دهه ۱۹۸۰ یا اوایل دهه ۱۹۹۰ به سرقت رفته و به اروپا منتقل شده بود.

درباره اوشابتی مصر

اوشبتی‌ها (یا شاائوآبتی‌ها)یا اوجبتی نام تندیس‌های کوچکی برای مراسم به خاکسپاری در مصر باستان بودند که بخش مهمی از این مراسم را تشکیل می‌دادند.اوشبتی یا اوجبتی بچم جوابگو و اجابت است گو است و با واژگان عربی جواب و اجابت همریشه است اُجب/وشب مصری باستان است . این تندیس‌ها به عنوان نمادی برای خدمتکاران در هنگام مرگ گذاشته می‌شدند تا جایگزین ازیریس باشند و شخص مرده را در جهان باقی یاری کنند. نام اوشبتی به معنای «پاسخگو» است. بسته به جایگاه اجتماعی مرده، اوشابتی‌ها از جنس موادی چون آجر، سنگ، برنز، چوب یا سفال لعاب داده شده به رنگ‌های سبز یا آبی ساخته می‌شدند. این تندیس‌ها شخص را در هیبت ازیریس (مومیایی) و در حالی که لباس‌های روزمره خود را بر تن دارد به تصویر می‌کشیدند.

تعداد اوشابیت‌هایی که در یک گور گذاشته می‌شدند گاه بسیار زیاد بود و به تعداد روزهای سال می‌رسید. تعداد این تندیس‌ها در آرامگاه توت‌آنخ‌آمون ۴۳۰ بوده‌است. موزه لوور دارای مجموعه‌ای با ۴٫۲۰۰ اوشابتی است که یک دهم تمام آثار باستانی نگهداری شده از مصر باستان در این موزه‌اند. غالب مجسمه‌ها یک بیل بر روی شانه خود دارند و سبدی نیز (برای حمل اشیا مختلف) بر پشت آنها قرار گرفته‌است، احتمال داده می‌شود چنین مضامینی، اشاره به آن دارد که اوشابتی‌ها قصد داشته‌اند برای فرد متوفی، کشاورزی کنند. اوشابتی‌ها کتیبه‌هایی (به هیروگلیف) را حمل می‌کردند که آمادگی آنها را برای پاسخگویی به دعوت خدایان برای انجام کار را نشان می‌داد.

ایسنا / آرت‌نت/ دانشنامه ویکی پدیا

برچسب:

عتیقه

آثار تاریخی و زیرخاکی

هلند

مصر

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت