گلدنیوز در نظر دارد هربار تعدادی از آثار تمدن ایران در یکی از کشورهای جهان را معرفی کند
در شهر وان کتیبه سه زبانه خشایارشا قرار دارد
علی اصغر کشانی(نویسنده)
1403/06/16 | 12:06
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)؛ فهرست آثار تمدنی ایران در دیگر مناطق جهان شامل فهرست آثار فرهنگی، تمدنی یا ایران بزرگ از عهد باستان تا اوایل سدۀ بیستم بیرون از مرزهای فعلی ایران و در کشورهای مختلف جهان است. این فهرست شامل آثار موجود در موزهها، کتابخانهها، شهرها و بناهای تاریخی و تمدنی میشود. قلمرو فرهنگی و تمدنی ایران بسیار گسترده بودهاست. از اینرو، بخش مهمی از میراث فرهنگی ایران کهن یا به عبارت بهتر میراث ایرانشهر (مفهوم)را باید بیرون از مرزهای سیاسی کنونی جستجو کرد. آثار مربوط به تمدن ایران شهری یا ایران کهن را در کشورهای زیر میتوان به ترتیب الفبا مورد اشاره قرار داد: افغانستان، آذربایجان، آلمان، آمریکا، اتریش، ارمنستان، ازبکستان، اسرائیل، انگلیس، اوکراین، بلژیک، پاناما، پرتقال، تاجیکستان، ترکیه، چین (ختای)، روسیه، زنگبار (یکی از جزایر تانزانیا)، ژاپن، عراق، مصر، هلند، هندوستان.
فهرست آثار تمدنی ایران در ترکیه
شهر وان کتیبه سه زبانه خشایارشا در ترکیه
در شهر تاریخی داسکیلیون در شمال غربی ترکیه به کشف کتیبه سنگی متعلق به قرن پنجم پیش از میلاد منجر شد. نقشهای این کتیبه سربازان یونانی را درحالی که با سربازان ایرانی سوار بر اسب میجنگند به تصویر کشیدهاست.
یکی از دهها اثر تمدنی ایران در ترکیه میتوان به کتیبه خشایار شاه اشاره کرد
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان
از خشایارشا یک کتیبه در وان در ۲۷ سطر بر دیوار قلعهای وجود دارد که مشتمل است بر ۱- مدح اهوره مزدا ۲- معرفی شاه ۳- ذکر بنایی که داریوش ساخته و خشایارشا کتیبهای به یادبود آن نگاشتهاست ۴-دعا.
کشف شهر هخامنشی در ترکیه.
درهنگام کاوشهای تپه اولوز اولوز هیوک در آماسیا، پایه ستونهای یک کاخ ۲ هزار و ۵۰۰ ساله از دوره پارسیان کشف شد. دکتر شوکت دانمز گفت: "پس از مدتها کاووش امسال برای اولین بار یک سالن پذیرایی ستون دار به نام" آپادانا "، یک سالن تاج و تخت و یک سالن اجرایی پیدا شد کرد. ما تازه در آغاز حفاریها هستیم. اما حتی یافتههای فعلی نیز بسیار هیجان انگیز است. "
پروفسور دکتر دونمز با تأکید بر اینکه یافتهها از نظر تاریخ عصر آهن آناتولی، تاریخ باستان آناتولی و باستانشناسی ایرانی و هخامنشی بسیار مهم هستند، وی گفت: در حال حاضر ۶ ستون و پایه را آشکار کردیم. پروفسور دکتر دنمز گفت: "ما قبل از شروع کاوش، نمیدانستیم که چنین شهری ایرانی و نه چنین معبدی، یا چنین تالار پذیرایی. را پیدا خواهیم کرد. ما فکر نمیکردیم تپه آناتولی مرکزی و خودمان مشکلات فرهنگ عصر آهن را حل کنیم. اکنون باور کنید، بر اساس همه باستانشناسی آناتولی مرکزی، همه جهان پیروی از اولوز تپه را آغاز کردهاند. من فکر میکنم بعد از گوبکلیتپه، آناتولی شروع به تبدیل شدن به یک مرکز بسیار مهم کرد که تاریخ دین در آناتولی را تغییر داد.
کشف اداره پست و آتشکده هخامنشیان در آماسیه ترکیه
دانشنامه ویکی پدیا
فهرست آثار تمدنی ایران در ترکیه
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده