زادروز جیمز جونز نویسنده ، روزنامه نگار و از بزرگترین رمان نویس قرن بیستم
چند تا از آثار جیمز جونز توسط کارگردانان آمریکایی به صورت فیلم و مینی سریال ساخته شد.
علی اصغر کشانی(نویسنده)
1403/08/17 | 19:08
به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛جیمز جونز، نویسنده، روزنامهنگار و از بزرگترین رماننویسهای آمریکایی در قرن بیستم است که به خاطر انتشار کتابهای «از اینجا تا ابدیت» و «ماه دل انگیز مه»، و اقتباسهای سینمایی از آثارش شهرتی جهانی دارد. این نویسنده که در جوانی بهعنوان سرباز پیادهنظام در جنگ جهانی دوم حضور داشت، در اغلب داستانهای خود با تکیه بر مشاهدات و تجربههای شخصیاش، روایتهایی نفسگیر و بدیع از جنگ و زشتیهای آن را با جزئیات درخشان به تصویر کشیده است.
جیمز جونز با نام کامل جیمز رامون جونز، ششم نوامبر سال 1921 میلادی در شهر کوچک رابینسون، واقع در ایالت ایلینوی آمریکا به دنیا آمد. او شخصیتی حساس و پرشور داشت و از همان دوران نوجوانی، استعداد فراوانی در نوشتن داستان از خود نشان میداد. دوستانش نقل میکنند که جونز با وجود آنکه شخصیتی انزواطلب داشت، اما همزمان فرصت همصحبتی با دیگران را نیز از دست نمیداد؛ چراکه علاقه داشت با روحیات و ویژگیهای شخصیتی قشرهای مختلف جامعه آشنا شود. این نویسنده در سن هجدهسالگی وارد ارتش ایالات متحدهی آمریکا شد و دوران جنگ جهانی دوم را در لشکر بیستوپنجم پیادهنظام این کشور خدمت کرد.
جیمز جونز در سال 1941، شاهد حملهی ارتش ژاپن به پایگاه پرل هاربر آمریکا از فاصلهای نزدیک بود. او بعدها از این تجربه و مشاهدات خود، در نوشتن بعضی از داستانهایش بهره برد. این نویسنده در زمان جنگ بهشدت مجروح شده و آسیب دید. به همین دلیل چندی بعد، در سال 1944 از خدمت مرخص و بازنشسته شد و به زادگاه خود بازگشت. جیمز جونز که در زمان حضور در جبهههای جنگ به فردی پرخاشجو و افسرده تبدیل شده بود، پس از بازگشت به ایلینوی، مدتی خود را به بادهنوشی مشغول کرد؛ اما چندی بعد تصمیم گرفت نوشتن داستان که در زمان حضور در جبههی جنگ به آن فکر کرده بود را جدی بگیرد و فعالیت خود در این زمینه را آغاز کند.
از آثار او می توان به : ماه دل انگیز مه، از اینجا تا ابدیت، بعضی دواندوان آمدند و.... اشاره کرد.
برندهی جایزهی بهترین کتاب سال آمریکا، برای کتاب «از اینجا تا ابدیت»
خب، دیگر همهچیز تمام شد. اودئون سقوط کرد. امروز، یکشنبه 16 ژوئن، پلیس به دستور دولت وارد دانشگاه سوربون شد و به بهانهای مبهم، یعنی مجروحشدن مردی به ضرب چاقو، آنجا را اشغال کرد. بعدازظهر باز هم درگیریهایی وجود داشت، اما مأموران پلیس بهآسانی شورشیان را متفرق کردند. بهاینترتیب، همهچیز خاتمه یافت و من کنار پنجرهام که رو به سن باز میشود، در سایهروشن این غروب شگفتانگیز و خاکستری آبی پاریس که اینهمه زیباست و پرتوهای آن به هیچ غروب دیگری در هیچکجای جهان شبیه نیست، نشستهام.
جیمز جونز مدتی را بهعنوان خبرنگار در جبههی جنگ ویتنام حضور داشت.
جونز دو فرزند داشت که یکی از آنها به نام کیلی جونز، بعدها راه پدرش را ادامه داد و تبدیل به نویسندهای شد که بیش از همه، با یکی از کتابهایش به نام «دختر سرباز هرگز گریه نمیکند» شناخته میشود.
دختر جیمز جونز در سال 2011، نسخهای بدون سانسور و همراه با ویرایش جدید را از کتاب «از اینجا تا ابدیت» منتشر کرد.
پس از مرگ جیمز جونز، بنیادی به نام این نویسنده راهاندازی شد که هرساله به سه نویسندهی جوان، مبلغ دههزار دلار را بهعنوان بورسیهی نویسندگی اعطا میکند.
منبع : سایت کتابراه
جنگ جهانی دوم
جیمز جونز
ایالت ایلینوی
جایزهی بهترین کتاب سال آمریکا
روزنامهنگار
قرن بیستم
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده