آرایه ها و زیورآلات در اوایل دوران اسلامی در ایران
پس از فروپاشی امپراتوری ایران و با ورود اسلام به ایران تحولاتی در هنرهای ایرانی از جمله جواهرسازی ایجاد شد.
امیر کشانی(سردبیر)
1401/02/19 | 00:02
به گزارش گروه آموزش و پژوهش گلدنیوز؛ ایرانیان در دوران اولیه اسلامی به دلایلی چون تغییر و تحول دیدگاه مذهبی یا وضع نابسمانی که حمله اعراب در خاک ایران به وجود آورده بود، استفاده از طلا، نقره و گوهرها را مدتی کنار نهادند، ولی با تشکیل حکومت هایی ایران تبار چون سامانیان و صفاریان و غیره دیگر بار تولید و کاربرد آن رواج یافت و از آثار باقی مانده می توان دریافت که تا چه اندازه هنر فلزکاری ایرانیان در دوره های مذکور پیشرفت داشته است.
دکتر دیماند دانشمند باستان شناسی که سال ها مدیر قسمت صنایع خاورمیانه در موزه متروپولیتن نیویورک بوده، معتقد است که هنر فلزکاری ایرانی در اوایل دوره اسلامی رایج بوده است و در تطور و تحول این صنعت از دوره ساسانی تا عصر اسلامی پیوستگی وجود دارد.
انگشتر از شیشه شفاف ساخته شده و رگه هایی سفید در آن کار شده است و یک قطعه شیشه قرمز محدب روی آن قرار گرفته است و دچار بیماری صدفی شدن (قشنگ ترین بیماری آثار تاریخی) نشده است.
نمونه کشف شده با نگین زرد رنگ توصیف شده است و قدمت آن را به سده های اول تا سوم میلادی و ماریان ونزل ساخت این نوع انگشتر را به سده اول میلادی تا هفتم میلادی نسبت می دهد، بنابراین می توان آن را به سده اول دوران اسلامی منتسب دانست و انگشترهایی که در سده های اولیه ساخته می شد مبین ذوق و سلیقه سازنده ایرانی است.
منبع: مهرآسا غیبی؛ 35000 سال تاریخ زیورآلات اقوام ایرانی
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
گوهرسنگ
ایران
طلاوجواهر
دوران اسلامی
زیورآلات دوران اسلامی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده