معرفی موزه رضا عباسی از غنی‌ترین و مهم‌ترین موزه‌های ایران؛

دیدن سکه هایی با تصویر انوشیروان، بهرام گور، شاپور دوم و اردشیر بابکان از نزدیک

موزه رضا عباسی از غنی‌ترین و مهم‌ترین موزه‌های ایران است.

علی اصغر کشانی(دبیر خبر)

1402/12/22 | 11:12

نظری ثبت نشده

دیدن سکه هایی با تصویر انوشیروان، بهرام گور، شاپور دوم و اردشیر بابکان از نزدیک

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)، این موزه در ۲۵ شهریور ۱۳۵۶ گشایش یافت و به یاد نقاش مشهور دورهٔ صفوی، رضا عباسی نام‌گذاری شد. این موزه در خیابان شریعتی پایین تر از پل سید خندان در مرکزیت تهران قرار دارد و آثار موجود در آن تلفیقی از آثار دوره پادشاهان هخامنشی، سلوکی اشکانی ساسانی و اسلامی است. در نگارخانه این موزه شگفت انگیز آثاری برای معرفی به صنعت طلای کشور وجود دارد که بخصوص برای طراحان و قالب سازان و سایر رسته های طلا حیرت انگیز است. 

موزه

 

تاریخچه موزه

ساختمان موزه در واقع متعلق به یک نمایشگاه مبلمان و دکوراسیون خانگی بود که به دلیل ویژگی‌های معماری و محل قرارگیری مورد توجه مسوولان وقت قرار گرفت و از صاحب اصلی خریداری شد. این موزه به‌طور رسمی در مهرماه سال ۱۳۵۶ به وسیله فرح پهلوی به منظور حفظ آثار گرانبها و همچنین هدایای سلطنتی گشایش یافت و درست یک سال بعد در آبان ماه سال ۱۳۵۷ تعطیل شد. در این دوره یعنی از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۸، مدیریت موزه بر عهده آیدین آغداشلو بود. در حال حاضر، این موزه زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اداره می‌شود. مدیر فعلی موزه ناهید نجفی خلج می باشد. نشان‌واره موزه رضا عباسی، طراحی‌شده به دست مرتضی ممیز (پدر گرافیک ایران)، در ۱۳۵۵است.

 

تالارها

این موزه شامل آثار هنری دوره پیش از تاریخ تا قرن سیزده هجری است که در سه تالار به نمایش گذاشته شده‌است: تالار پیش از اسلام، تالار هنرهای اسلامی، تالار نگارگری و تالار خوشنویسی

 

مجموعه‌ها

مجموعه‌های به نمایش درآمده در این موزه بسیار متنوع بوده و آثاری از هزاره دوم پیش از میلاد تا اوایل قرن بیستم یعنی پایان دوره قاجار را دربرمی‌گیرد. این آثار براساس ترتیب زمانی به نمایش درآمده‌اند؛ بنابراین بازدیدکنندگان می‌توانند سیر تکامل هنر، تمدن و فرهنگ را در ایران‌زمین دنبال کنند. این چینش در میان موزه‌های ایران منحصربه‌فرد است.

موزه

در نگارخانه موزه

در نگارخانه این موزه شگفت انگیز آثاری برای معرفی به صنعت طلای کشور وجود دارد که بخصوص برای طراحان و قالب سازان و سایر رسته های طلا حیرت انگیز است. 

سکه های چند دوره پادشاهی ایران در نگارخانه موزه

علاقمندان به سکه که می خواهند سکه های ضرب شده 2500 سال پادشاهی ایران را از نزدیک ببینند این فرصت گرانبها را از دست ندهید، سکه های حکاکی شده از انوشیروان دادگر، اردشیر بابکان، بهرام گور، شاپور یکم ساسانی، هرمز چهارم، اردشیر سوم (ساسانی)، شاپور دوم، خسرو پرویز، اسکندر مقدونی، بهنام دوم و بلاش پنجم از جمله سکه هایی با طرح هایی بی همتا و منحصر به فرد در تاریخ ایران.

موزه

از سینه ریزهای دوره ساسانی تا سنگ های فیروزه اشکانی

همینطور جام زرین شاهکار دوره هخامنشی و یکی از سینه‌ریزهای زیبای طلا با سنگ فیروزه متعلق به دوره اشکانی، قوچ‌های طلایی زیبا و اعجاب انگیز، سردیس کالین  متعلق به دوره سلوکی واشکانی، بشقاب با نشان عقاب دوسر، گردنبند متعلق به دوره ساسانی، بشقاب سیمین با نقش گریفون (دوره ساسانی)، دهنه اسب، تکوک سفالین، نیم‌تنه اشرافی از سنگ لاجورد مربوط به دوره ساسانی،  مجسمه بز لرستان، نیم‌تنه اشرافی سنگ (دوره ساسانی)، تکوک نیم‌چکمه، کاسه منقوش به نهج‌البلاغه، کاسه طلا و بسیاری دیگر از میراث گرانبهایی که بسیاری از مردم جهان سالهاست برای دیدن آنها علاقمند به حضور در ایرانند.

سکه

 

راهنمای طبقه‌های موزه

طبقه اول: این طبقه به نمایش آثار نگارگری و خطاطی اختصاص دارد. اثر برگزیده این بخش کهن‌ترین نمونه برگی از شاهنامه دموت مربوط به میانه سده ۸ هجری است.

طبقه دوم: این طبقه به نمایش آثار دوره اسلامی در دو تالار اختصاص دارد.

طبقه سوم: در طبقه سوم کتابخانه و تالار آثار پیش از اسلام قرار دارد. در تالار پیش از اسلام ریتون‌های زرین دوره هخامنشی و ظروف سیمین دوره ساسانی خودنمایی می‌کنند.

موزه سکه

 

سایر بخش ها:

بخش مرمت و نگهداری

بخش مرمت و نگهداری موزه با دو آزمایشگاه و کارگاه به مرمت و بازسازی نقاشی‌ها، اشیای فلزی و کتاب‌های خطی اختصاص دارد و یکی از پیشرفته‌ترین کارگاه‌های مرمت در کشور است. بنابراین، این کارگاه نه تنها به مرمت اشیای موجود در موزه رضا عباسی می‌پردازد، بلکه ترمیم آثار ارسالی از موزه‌های دیگر کشور را نیز به عهده دارد.

موزه

 

کتابخانه

کتابخانه موزه دربرگیرنده بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب به زبان‌های پارسی، انگلیسی، فرانسه و آلمانی است. همچنین کتابخانه مشترک بیش از ۵۰ مجله داخلی و ۶۰ مجله خارجی است. این کتابخانه برای کارکنان موزه‌ها، کارمندان سازمان میراث فرهنگی، استادان و دانشجویان و پژوهشگران فرهنگی قابل استفاده‌است.

موزه

 

بخش انتشارات

انتشارات موزه تاکنون کتاب‌های مرجع گوناگونی را دربارهٔ هنر و تاریخ ایران به چاپ رسانده‌است.

 

پس فرصت را از دست ندهیم و در ایام تعطیلات نوروز از این مجموعه آثار شگفت انگیز هنر صنعت ایران بزرگ دیدن کنیم.

نشانی: موزه رضا عباسی، خیابان شریعتی تهران، نرسیده به پل سیدخندان، شماره ۹۷۲

انتهای پیام/

برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت