گنجینه هایی از ایران
نمایشگاه شکوه ایران باستان با عنوان گنجینه هایی از ایران با همکاری موزه ملی ایران و موزه شانگهای تا 19 مهر 1403 در سالن نمایشگاه شماره 2 موزه شانگهای برپا میباشد.
امیر کشانی(سردبیر)
1403/05/02 | 13:05
به گزارش سایت طلا گلدنیوز به نقل از سایت موزه شانگهای ، نمایشگاه شکوه ایران باستان با همکاری موزه شانگهای; ، موزه ملی ایران; و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و همچنین پشتیبانی ویژه سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین از تاریخ 13 ژوئن تا 10 اکتبر 2024 آماده بازدید عموم است.
آجر با نوشتههای میخی در ایران باستان
ریتون طلا با شیر بالدار
ایران باستان مرکز تمدن باستانی در جنوب غربی آسیا بوده است. در قرن هفتم پیش از میلاد، امپراتوری بزرگی به نام سلسله هخامنشیان در این سرزمین پدید آمد که در سراسر آسیا، آفریقا و اروپا گسترش یافت و یونانیان باستان این همسایه قدرتمند خود را به نام پارس می نامیدند، جایی که خانواده سلطنتی آن در آنجا ساکن بود. ( در استان فارس امروزی ایران).دلایل زیادی وجود دارد که چرا ایران یا تمدن باستانی ایران همواره در غرب آسیا درخشیده است، اما یکی از بارزترین ویژگی های این تمدن، فراگیر بودن فرهنگ آن است.
ظرف سفالی رنگی با دهانه بلند
خمره سفالی به شکل گاو پشتیدار
پیش از سلسله هخامنشی، در دوران طولانی مفرغ و آهن، مردم فلات کوهستانی ایران با تمدن های کشاورزی یا عشایری بین النهرین در غرب و مناطق استپی در شمال شرقی تعامل داشتند. در دوره عیلام اداره دولتی ایجاد کردند و شهرسازی را آغاز کردند. آنها از خط میخی مشابه خط تمدن بین النهرین استفاده کردند. آنها معابد خود را می ساختند و نظام معنوی و اعتقادی خود را از طریق الگوها یا تزئینات مختلف بر روی ظروف بیان می کردند.
سلسله هخامنشی قلمرو خود را به سمت شرق تا رود سند علیا و سغد در آسیای مرکزی، از جنوب غربی تا مصر، از شمال غربی تا دریای سیاه و از شمال شرقی تا استپ سکاها را دیدند. در منطقه وسیعی که از هند در شرق تا سواحل مدیترانه در غرب امتداد دارد، ایران باستان یک سیستم بزرگ پست جاده ای ایجاد کرد که به طور مؤثر شبکه تمدن های تجاری در غرب آسیا را حفظ کرد. ساتراپ ها یا شاهزادگان مناطق مختلف مرتباً برای ادای خراج به تخت جمشید می آمدند. تعاملات تجاری مکرر باعث ایجاد دوره ای از یکپارچگی فرهنگی شد. از طریق پارت تا سلسله ساسانیان، ایران باستان سنت فرهنگی متمایز خود را بیشتر شکل داد، و ایده سیاسی xwarrah ("حق الهی پادشاهان") در بسیاری از مصنوعات بیان شد.
بشقاب سفالی لعابی با فیگور انسانی دوره اسلامی
در دوره اسلامی، هنرهای ایران باستان با ایمان آغاز شد. از آنجایی که بت پرستی ممنوع بود، انواع اشکال ادبی و رسم الخط به شکل جدیدی از بیان ایمان با تأثیری گسترده تبدیل شد.
وقتی بخواهیم رشد تمدن ایران باستان را از نظر آثار فرهنگی درک کنیم، تمدن دیگر یک واژه انتزاعی نیست. بلکه تکاملی خاص خود را در طول تاریخ دارد.
"مبادله به دلیل تنوع تمدن ها رخ می دهد. یادگیری متقابل به دلیل چنین مبادلاتی رخ می دهد. توسعه به دلیل چنین یادگیری متقابل اتفاق می افتد." فرهنگ های باستانی بخشی از تمدن بشری هستند. با ویژگی های منحصر به فرد خود، آنها در رشد خود با یکدیگر برخورد می کنند و ادغام می شوند و به موجودیت شگفت انگیزتری همگرا می شوند.
فرهنگ و تمدن هیچ کشوری به طور مستقل شکل نمی گیرد و توسعه می یابد. وقتی می بینیم که تمدن ایران باستان چقدر شگفت انگیز بوده است، شاید بتوانیم بدانیم که آینده ما را به کجا خواهد برد.
مجسمه الهه برنزی ایران در موزه شانگهای چین:
آدرس سایت نمایشگاه شکوه ایران باستان در موزه شانگهای : https://www.shanghaimuseum.net/mu/frontend/pg/article/id/E00004182
ایران باستان
گنجینه های تاریخی
موزه جواهرات
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده