تزریق ۱۰۰ میلیون درهم به بازار ارز!
در حالی که همچنان سطح ریسکهای سیاسی بالاست و اخبار سیاسی حاکی از احتمال ادامه تنش میان ایران و رژیم صهیونیستی است، اما بازارساز این سیگنال را به بازارها تزریق میکند که قیمت دلار در کنترل سیاستگذار است.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1403/07/14 | 11:07
به گزارش سایت طلا گلدنیوز،به نظر میرسد سیاستگذار قصد دارد علاوه بر ارزپاشی با خبردرمانی نیز به مدیریت بازار ارز و ممانعت از رشد قیمت دلار اقدام کند.
قیمت دلار با وجود بحرانهای سیاسی و تشدید تنش در منطقه خاورمیانه، هفته دوم مهر را با کمترین مقدار رشد مورد انتظار به پایان رساند. دلار در مدت یادشده سه هزار و ۲۵۰ تومان گران شد، در حالی که کارشناسان اقتصادی معتقد بودند اخبار نامساعد به راحتی این اسکناس را در کریدور هفتم خواهد نشاند. با این حال ارزپاشی سیاستگذار جواب داد و از شتاب رشد قیمت دلار کاسته شد. با توجه به بیانات رهبر انقلاب و دستور رئیسجمهوری درباره کنترل بازارها، به نظر میرسد قیمت دلار معاملات شنبه را در مسیر معتدلتری کلید بزند.
بعد از بحرانهای سیاسی، قیمت دلار نخستین فاکتوری است که بلافاصله روند میگیرد و با موج اخبار همراه میشود. در هفتههای گذشته نیز به رسم هر تنش دیگری، قیمت دلار با موج اخبار نامساعد همراه شد. بر همین اساس، دلار در هفته دوم مهر سه هزار و ۲۵۰ تومان گران شد.
با این حال به اعتقاد معاملهگران، این رشد، کمترین مقدار پرش قیمت دلار تحت تاثیر رخدادهای سیاسی است و در صورتی که ارزپاشی سیاستگذار نبود، انتظارات تورمی قیمت دلار را تا کریدور هفتم بالا میکشید.
گفتنی است پنجشنبهشب، جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا در اظهاراتی اعلام کرد اسرائیل در حال بررسی حمله به تاسیسات نفتی ایران است و همین موضوع قیمت نفت را افزایشی کرد. در مقابل، بیانات رهبر انقلاب در نماز جمعه تهران قیمت تتر را کاهشی کرد. این ارز دیجیتال کانال ۶۳ هزار تومانی را از دست داد و با قیمت ۶۲ هزار تومان عرضه شد.
باید توجه داشت بازارساز در روز جمعه قصد داشت با افت قیمت تتر این پالس را به بازارهای پشت خطی بدهد که روز شنبه در بازار ارز افزایش قیمت رخ نمیدهد. از سوی دیگر خبرها حاکی از این است که به محض بازگشت مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری از قطر، روز جمعه دستورالعمل خاصی برای مداخله و نظارت بر نوسانات بازارها صادر شده است.
بر اساس این دستور، عبدالناصرهمتی وزیر اقتصاد و محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی مسئولیت مستقیم مراقبت از بازارها و ورود به آن را بر عهده گرفتهاند. گزارشها حاکی از آن است که بانک مرکزی در حال آمادهسازی برای یک مداخله گسترده در بازار ارز است و مقرر شده بهزودی مبلغ قابل توجهی در حدود ۱۰۰ میلیون درهم به بازار تزریق کند.
یک فعال اقتصادی با تشریح عوامل موثر بر قیمت ارز گفت: در بنیاد بازار ارز اتفاق تاثیر گذاری روی نداده است تا شرایطی به وجود بیاید که نرخ ارز افزایش یابد. بنابراین هر گونه افزایش نرخ ارز در بازار ناشی از هیجانات سیاسی و اجتماعی و انتظارات نابجاست و به محض این که انتظارات تورمی فروکش کند، نرخ ارز مجدداً به کانالهای قبلی خود باز میگردد.
سایر عوامل است که عامل اول تاثیر قطعی و فوری دارد و آن مابهالتفاوت تورم در کشوری که ارز مصرف میشود با کشور صاحب ارز است. عامل دوم ذخایر ارزی و انتظارات روانی است که این دو عامل در مجموع از شرایط اقتصادی کشور تاثیر میپذیرد.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق بیان داشت: اگر شرایطی به وجود بیاید که تقاضا افزایش اما عرضه کم باشد، نرخ ارز مسلماً افزایش خواهد یافت و مادامی که بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد نشود، افزایش قیمت ارز از ثبات کامل برخوردار نخواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: عوامل اولیه شامل عواملی است که بیشتر در قالب نرخ ارز تعدیل میشود.
سنجابی شیرازی تصریح کرد: دسته دوم ناشی از عواملی است که به مسائل روانی بازار مربوط میشود، یعنی مبتنی بر مؤلفهها و پدیدههایی است که بر روند بازار ارز تاثیر دارد.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: عواملی که در گروه دوم شکل میگیرد، به عنوان پدیدههایی شناخته میشوند که روند را تغییر میدهند، به عبارت دیگر روند شکن هستند، چون به هرگونه التهاب سیاسی، اجتماعی، نظامی در بازار ارز واکنش نشان میدهند، مانند اتفاقاتی که در چند ماه گذشت شاهد آن بودیم که شامل جنگ غزه، شهادت رئیس جمهور، حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه، حمله موشکی ایران به اسرائیل و... است و در آخرین مورد نیز شاهد بودیم که با شدت یافتن جنگ اسرائیل با لبنان و به شهادت رسیدن سید حسن نصر الله و عملیات وعده صادق 2، بازار ارز دچار التهاباتی شده است.
در پیش بینی قیمت دلار ، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق عنوان کرد: تجربه نشان داده با بروز این تحولات همیشه نرخ ارز افزایش مییابد زیرا مؤلفههای روانی بازار افزایش مییافت، اما پس از این که مولفههای روانی فروکش کرد، نرخ ارز روند کاهنده را طی میکرد و حتی در بعضی مواقع به قیمتهای قبلی خودش باز میگشت. البته در بعضی موارد دیده شده که حتی نرخ ارز به پایینتر از نرخ قبلی هم عقب نشینی کرده است. حتی میتوان اذعان کرد از الان نشانههای کاهش قیمت دلار مشاهده شده است.
وی یادآور شد: با توجه به حوادث سریالی و پشت سر همی که روی داده، چشم انداز روانی و حاکم بر جامعه به گونه ای است که این افزایش قیمتها قابل پیش بینی بود. شدت یافتن این التهابها موقتی است و مسلماً از هیجانات بازار کاسته خواهد شد و حبابهایی که ناشی از مولفههای روانی در بازار ارز روی داده، در طی چند روز تخلیه خواهد شد.
افزایش نرخ ارز هیجانی است
سنجابی شیرازی در پایان تاکید کرد: در بنیاد بازار ارز اتفاق تاثیر گذاری روی نداده است تا شرایطی به وجود بیاید که نرخ ارز افزایش یابد. بنابراین هر گونه افزایش نرخ ارز در بازار ناشی از هیجانات سیاسی و اجتماعی و انتظارات نابجاست و به محض این که انتظارات تورمی فروکش کند، نرخ ارز مجدداً به کانالهای قبلی خود باز میگردد.
حواله دلار در سامانه نیما با افزایش نزدیک به 150 تومان نسبت به روز پنج شنبه کار خود را آغاز کرد و در محدوده 471,464 ریال در حال معامله است.
انتهای پیام/
دلار
یورو
بازار طلا و ارز
پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده