قیمت دلار نیمایی امروز هم رشد کرد.
تلاطمات این روزهای نرخ ارز ریشه اقتصادی ندارد و فقط مربوط به اتفاقات سیاسی میشود که زودگذر است.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1403/07/15 | 11:07
به گزارش سایت طلا گلدنیوز،با شروع جنگ لبنان، شهادت سیدحسن نصرالله و در نهایت عملیات وعده صادق ۲، شاهد افزایش تلاطمات بازارهای مالی از جمله ارز بودیم که در این بین دلالان نیز تمام تلاش خود را در راستای افزایش قیمتها کردند؛ اما بینتیجه بود.
البته در عملیات وعده صادق ۱ هم این تجربه تکرار شد و نرخ ارز حتی تا مرز ۷۰ هزار تومان بالا رفت و شاهد نرخسازی شبانه در کانالها بودیم ولی طی چند روز، قیمتها به سطح قبلی بازگشت که میتوان اقتدار بانک مرکزی را عامل کنترل نرخ ارز در برابر شوکهای سیاسی دانست.
مردم باید بدانند متغیرهای کلان اقتصاد همچون نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی که از عوامل مهم کنترل نرخ تورم هستند، در مسیر بهبود قرار گرفته است و افزایش فروش نفت نیز دست بازارساز را برای کنترل نرخها باز گذاشته است.
در پیش بینی قیمت دلار ، تلاطمات زودگذر این روزهای نرخ ارز نیز ریشه اقتصادی ندارند و فقط مربوط به اتفاقات سیاسی می شود، البته در یک سال و نیم اخیر نیز با وجود تعدد تنشهای سیاسی، دیگر هر چالشی در منطقه به عنوان یک شوک بر اقتصاد در ذهن مردم در نظر گرفته نمیشود و به نوعی انتظارات تورمی در این حوزه به خوبی کنترل شده است.
به نظر می رسد حتی اگر این اتفاقات سیاسی ادامهدار باشد، دیگر تاثیری بر بازار ارز نخواهد داشت و مردم به خوبی میدانند که نباید در تلاطمات، اقدام به خرید و فروش کنند و عامل سوددهی به دلالان باشند.
دستگاههای نظارتی و امنیتی باید به کمک بانک مرکزی آمده و با افراد و کانالهایی که به هر نحوی به دنبال نرخسازی و برهم ریختن بازار هستند، برخود کنند.
افزایش قیمت دلار نیمایی و کاهش شکاف بین آن و دلار بازار آزاد خبر مثبتی است که تقاضای سهام را با توجه به گزارشات شرکت ها تشدید میکند.
بازار سرمایه از سال ۹۹ با گذشت بیش از 3سال حال و روز خوشی را سپری نکرد ، یکی از موضوعات و دلایل اصلی اثرگذار بر بازار سهام موضوع چند نرخی بودن قیمت دلار است ، که باعث بروز مشکلات بسیاری برای اقتصاد کشور ، ویترین سرمایه گذاری و نماگر اقتصاد یعنی بازار سهام شده است.
از جمله آثار تخریبی و آسیبهای چند نرخی بودن دلار می توان به فاصلهی نرخ نیمایی و آزاد اشاره کرد ،که منجر به کاهش سود بنگاه های بزرگ و کم شدن تمایل شرکتهای صادراتی شده و از عوامل دیگر فاصله میان این دو نرخ میتوان به بهم ریختن توازن و تراز تجاری نیز اشاره داشت که آثارآن بسیار زیان آور و جبران ناپذیر برای اقتصاد است.
باید توجه داشت که بازار سهام در هفته گذشته با توجه به شرایط سیاسی - نظامی دستخوش تغییرات اساسی و قابل توجهی در روند ارزش معاملات خرد بود و جریان خروج پول حقیقی از موقعیتهای سهامی تشدید شده است، افزایش قیمت دلار نیمایی و کاهش شکاف بین آن و دلار بازار آزاد خبر مثبتی به شمار میرود، که تقاضای سهام را با توجه به گزارشات شرکت ها تشدید میکند.
تاثیر نرخ دلار نیما در گزارشات فروش مهر ماه شرکت های بورسی از جمله صنایع صادراتی پتروشیمی و فولادی مشهود خواهد بود ، البته باید توجه داشت که در شرایط فعلی بازار سرمایه با محدودیت دامنه نوسان مواجه شده است، تا زمانی که این تنش ها ادامه دار باشد تاثیر مثبت رشد نرخ نیما بر تابلو معاملات مشهود نیست.
البته که اگر بازار ساز بتواند با ایجاد فرمولی در بازار سهام باعث کاهش تاثیر تنش ها در بازار شود ، محرک های خوبی برای رشد بازار وجود دارد.
دلار نیمایی با افزایش 42 تومانی نسبت به روز قبل، به 47,188 تومان رسید.
انتهای پیام/
دلار
یورو
بازار طلا و ارز
پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده