افت قیمت چندانی در بازار رخ نداده است
مردم میدانند نوسانات نرخ ارز که حاصل شوک های سیاسی بوده موقتی است. ضمن اینکه با توجه به منابع مناسب ارزی بانک مرکزی، اطمینان در جامعه شکل گرفته و به نسبت قبل برای خرید ارز صف نمیبندند.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1403/09/12 | 06:09
به گزارش سایت طلا گلدنیوز،دلار با شکست مذاکرات هستهای، تا نیمه کریدور هفتم بالا میرود.کارشناسان اقتصادی معتقدند دلار تا زمانی که سقف قبلی قیمت دلار یعنی کانال دوم از کریدور هفتم را نشکند در روند رنج قرار دارد و این منطقه برای سیاستگذار حیثیتی است.
قیمت دلار در هفتههای گذشته و پس از انتشار خبر تصویب قطعنامه شورای حکام، به کریدور هفتم صعود کرد اما از سوی بازارساز کنترل شد و به کانال پایانی کریدور ششم برگشت.
در این میان، طی هفته نخست آذرماه نیز اخبار مثبتی مبنی بر آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی منتشر شد که سیگنال کاهشی برای دلار ارسال کرد. اما به محض شروع آتشبس، جبهه تازهای در سوریه درگیر شد و شهر حلب در این کشور به دست تروریستها افتاد.این رخداد دوباره سیگنالهای افزایش ریسک را برای بازار ارز فعال کرد تا دلار در نخستین روز هفته تا کانال اول کریدور هفتم صعود کند.در این بین، دور تازهای از مذاکرات هستهای ایران و تروئیکای اروپایی هم آغاز شده که البته از نتایج آن جزئیاتی منتشر نشده است.
بازارساز تلاش خواهد کرد از ورود دلار به کریدور هفتم جلوگیری کند. در هفته نخست آذر نیز شاهد بودیم که در این کار موفق بود.البته خبرهای خوبی نیز به یاری این روند آمدند، از جمله بحث مذاکرات روز جمعه ایران و اتحادیه اروپا و همچنین موضوع آتشبس میان لبنان و اسرائیل به بازارساز کمک کردند.
تقاضای مصرفی دلار از آذر تا بهمن افزایش خواهد یافت
این موضوع به همان مسالهای بازمیگردد که از شهریورماه بر آن تاکید داشتم؛ یعنی پس از ورود به بازه زمانی آذرماه و بعد از آن، هرچه به میانه آذر و سپس دی و بهمنماه نزدیکتر شویم، تقاضای مصرفی دلار افزایش خواهد یافت.در این بازه تقاضای مصرفی روی دلار وجود دارد؛ از جمله شرکتهایی که در حوزه واردات و صادرات فعالیت دارند، به علت اینکه در پایان سال میلادی و سال چینیها باید تسویهحسابهای خود را انجام دهند. در نتیجه، کنترل قیمت دلار برای بازارساز سخت خواهد بود.
همچنین گفته شد اگر در انتخابات آمریکا ترامپ به پیروزی برسد، این کنترل سختتر هم خواهد شد. بنابراین، بهرغم اخبار مثبتی که در این چندروزه منتشر شده، قیمت دلار افت چندانی پیدا نکرده و وارد بازه کریدور هفتم نشده است. بازارساز نیز توانسته در این امر موفق شود، با اینحال قیمت دلار کاهش آنچنانی نیافته است.
شاید بازارساز موفق شود در هفته جاری یا حتی تا پایان آذرماه قیمت دلار را به زیر کریدور هفتم بکشاند و در همین سطح نگه دارد و حتی اصلاحی نیز به سمت کانال پایانی کریدور ششم ایجاد کند.
اما اگر همه این پازلها را کنار هم بچینیم، هرچه به سمت ژانویه (دیماه) حرکت کنیم، با توجه به اینکه به بازهای که ترامپ در کاخ سفید مستقر شود نزدیک میشویم، اگر در حوزه مذاکرات هستهای شاهد خبرهای بسیار جدی نباشیم،قیمت دلار در کریدور هفتم بالا میرود و طبیعتاً شاید یک رشد قیمتی حتی تا میانه این کریدور نیز اتفاق بیفتد.
مردم میدانند نوسانات نرخ ارز که حاصل شوک های سیاسی بوده موقتی است. ضمن اینکه با توجه به منابع مناسب ارزی بانک مرکزی، اطمینان در جامعه شکل گرفته و به نسبت قبل برای خرید ارز صف نمیبندند.
مردم ایران دیگر میدانند اخبار سیاسی به صورت مقطعی روی اقتصاد اثرگذار است؛ چرا که از سال 97 و بعد از خروج ترامپ از برجام شاهد نوسانات سیاسی بودهاند که با هدف اثرگذاری بر اقتصاد ایجاد شده اما در عمل نتوانسته اقتصاد را ویران کند.
در حال حاضر نیز با حمله تروریستهای تحریر الشام در شهر حلب و ادلب سوریه، نرخ دلار دچار نوسان شد اما مقطعی است و مانند تجارب گذشته بعد از مدت کوتاهی به سطوح قبلی بازمیگردد.
اقتصاد ایران شوکهای اقتصادی از اثرات روانی خروج از برجام گرفته تا درگیریهای منطقه و صدور قطعنامهها علیه ایران را یک به یک پشت سر گذاشته است و که نشان میدهد بازار به نوسانات مقطعی اعتنا نمیکند.
خوشبختانه ضرب دست تحریمها و قطعنامههای علیه ایران مدتهاست گرفته شده و رئیس جمهور منتخب آمریکا برای نشستن بر سر میز مذاکره با ایران اعلام آمادگی کرده است. غربیها خوب میدانند اهرم تحریمها در اقتصاد ایران مثل گذشته آنچنان اثرگذار نیست ؛ بنابراین به دنبال مصالحه هستند، لذا تحریمها و تنشهای منطقهای آنچنان بازار ارز را نمیتواند تحت تاثیر پایدار قرار دهد.
قیمت دلار با ارزپاشی سیاستگذار در دومین روز هفته ۹۰۰ تومان عقبنشینی کرد و به کف کریدور هفتم برگشت. معاملهگران به اخبار مربوط به منطقه خاورمیانه توجه ویژهای دارند. برخی فعالان بازار ارز معتقدند قیمت دلار در منطقه تعادلی قرار دارد و این افت و خیزها روند طبیعی بازار است.
قیمت دلار روز یکشنبه با کاهش پلکانی در کریدور هفتم اندکی عقبنشینی کرد. اسکناس دلار در آخرین معامله دومین روز هفته با کاهش ۹۰۰ تومانی به کف کریدور هفتم برگشت.بازار ارز با وجود ورود دلار به کریدور جدید در تعادل عرضه و تقاضا قرار دارد و معاملهگران افت قیمت دلار را حاصل ارزپاشی سیاستگذار میدانند.
در پیش بینی قیمت دلار،به نظر میرسد با وجود سیاست بانک مرکزی مبنی بر تک نرخی کردن دلار و ورود قیمت دلار حواله به کانال ۵۲ هزار تومانی، سیاستگذار درصدد است تا با ارزپاشی قیمت دلار را زیر منطقه مقاومت فریز کند.
به نظر میرسد در صورتی که موج جدید اخبار نامساعد روانه بازارها نشود قیمت دلار با نوسانات الاکلنگی محدود، در منطقه فعلی نوسان خواهد داشت. به اعتقاد تحلیلگران بازار ارز منطقه تعادلی قیمت دلار کانالهای پایانی کریدور ششم و کانال دوم از کریدور هفتم است.
قیمت درهم روز شنبه با کاهش ۹۰ تومانی روی رقم ۱۹ هزار و ۴۱۰ تومانی معامله شد. تتر با رقم ۷۱ هزار و ۱۰۰ تومانی معامله شد و افت ۳۰۰ تومانی داشت. قیمت تتر امروز از دلار تهران هزار تومان گرانتر معامله شد.
قیمت پوند انگلیس روی رقم ۸۹ هزار و ۵۴۰ تومانی ایستاد و قیمت یورو نیز در سطح ۷۴ هزار و ۳۷۰ تومانی معامله شد. گفتنی است روز یکشنبه اسکناس دلار با رقم ۵۳ هزار و ۴۸۴ تومانی عرضه شد و رشد ۲۸۲ تومانی داشت. حواله دلار نیز روی رقم ۵۲ هزار و ۳۰ تومانی عرضه شد و ۲۷۵ تومان گران شد.
انتهای پیام/
دلار
یورو
بازار طلا و ارز
پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده