سامانه ایی برای شفافیت مالیاتی
سامانه مودیان نقش مهمی در پیشگیری از فرارهای مالیاتی دارد و علاوه بر سهولت در رسیدگی به امور، خطاهای مربوط به پروندههای مختلف را نیز کاهش داده است.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1403/06/19 | 12:06
به گزارش سایت طلا گلدنیوز،سازمان امور مالیاتی برای افزایش شفافیت در اطلاعات مالیاتی و مقابله با فرارهای مالیاتی که ممکن است از طریق صدور صورتحسابهای جعلی یا صوری رخ دهد، سامانه مودیان را راهاندازی کرده است. این سامانه تحت مدیریت سازمان بوده و به هر مودی یک کارپوشه اختصاصی داده میشود که تبادل اطلاعات میان مودی و سازمان فقط از طریق این کارپوشه انجام میشود.
مودیان میتوانند با استفاده از انواع سختافزارها یا نرمافزارها، از جمله رایانه شخصی، پایانه فروشگاهی، سامانههای ابری، یا هر وسیلهای که به حافظه مالیاتی متصل باشد، به سامانه مودیان دسترسی پیدا کنند و از طریق این سامانه، اقدام به ثبت، صدور، و استعلام صورتحسابهای الکترونیکی کنند.
مهمترین تفاوت سامانه مودیان با سامانههای دیگری مانند سامانه معاملات فصلی این است که در سامانه مودیان، طرفین معامله به صورت مستقل اطلاعات را ارسال نمیکنند. بلکه فروشنده صورتحساب، نحوه تسویه معامله و دیگر جزئیات را در سامانه مودیان ثبت میکند و خریدار پس از مشاهده، آن را بررسی و تایید یا رد میکند.
سازمان امور مالیاتی کشور با هدف آسانتر کردن امور مودیان مالیاتی و کاهش نیاز به مراجعه حضوری، سامانهای به نام "سامانه مودیان کشور" راهاندازی کرده است. این سامانه که به صورت برخط فعالیت میکند، تمامی مودیان مالیاتی را موظف به ثبتنام در آن میکند. سامانه مودیان نقش مهمی در پیشگیری از فرارهای مالیاتی دارد و علاوه بر سهولت در رسیدگی به امور، خطاهای مربوط به پروندههای مختلف را نیز کاهش داده است.
مشمولان مالیاتی موظف هستند در سامانه مودیان مالیاتی ثبتنام کرده و شناسه یکتای حافظه مالیاتی را دریافت کند. در این سامانه، برای هر مودی مالیاتی یک کارپوشه اختصاصی در نظر گرفته شده که به عنوان پل ارتباطی بین مودیان و سازمان امور مالیاتی عمل میکند. مشمولان باید صورتحسابهای الکترونیکی خود را بر اساس فراخوانهای قانون تسهیل تکالیف مودیان و اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، در موعدهای مقرر به این سامانه ارسال کنند. همه اشخاص حقیقی و حقوقی نیز ملزم به ارسال صورتحسابهای الکترونیکی هستند.
یکی از مشکلاتی که در سالهای اخیر به شدت سازمان امور مالیاتی کشور را درگیر کرده، فرار مالیاتی از سوی افراد مختلف بوده است. سامانه مودیان با هدف مقابله با این مسئله و بهبود شفافیت مالیاتی راهاندازی شده است.
فرارهای مالیاتی نه تنها میتواند باعث کاهش بودجه کشور شود، بلکه فشار بیشتری را بر سایر مودیان و افرادی که مالیات پرداخت میکنند، وارد میکند. برای مثال، با راهاندازی سامانه مودیان، امکان صدور فاکتورهای صوری از بین میرود و از پنهانکاری در درآمدها نیز جلوگیری میشود.
یکی از ویژگیهای برجسته سامانه مودیان مالیاتی، ایجاد هماهنگی کامل بین بخشهای مختلف سازمان امور مالیاتی به کمک اینترنت است. این هماهنگی باعث میشود که ممیزان مالیاتی بتوانند امور مودیان را با سرعت بیشتری بررسی و رسیدگی کنند.
با راهاندازی سامانه مودیان، فرآیند پاسخدهی و بررسی صورتحسابها بهبود یافته است. دیگر نیازی به مراجعه حضوری نیست و در نتیجه، وقت و هزینه اضافی صرف نمیشود.
سامانه مودیان مالیاتی به میزان قابل توجهی درصد خطاهای انسانی را کاهش میدهد، چه از سوی مودیان و چه از سوی ممیزان مالیاتی. این کاهش خطا باعث افزایش دقت و صحت در انجام امور مالیاتی میشود.
یکی از بهانههای رایج برای فرار مالیاتی، عدم دسترسی به اطلاعیهها و آگاهی از آنها بود. سامانه مودیان این امکان را فراهم میکند که مودیان به راحتی به اطلاعیهها دسترسی داشته و با سازمان امور مالیاتی به صورت مستقیم مکاتبه کنند. این امر باعث میشود که بهانههای واهی برای فرار مالیاتی از بین برود، زیرا دسترسی به سامانه برای همه مودیان آسان است.
کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی که مشمول فصلهای چهارم و پنجم، باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳ اسفند ۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن هستند، تحت شمول این قانون قرار میگیرند. در این قانون، هرگاه واژه «مودی» به کار میرود، به معنای اشخاص مشمول است، مگر اینکه خلاف آن تصریح شده باشد.
انتهای پیام/
مالیات طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده