بانک مرکزی درگاه‌های پرداخت صرافی‌های ارز دیجیتال را در ششم دی ماه مسدود کرد

پولشویی و سفته بازی، دلیل مسدود شدن صرافی های رمزارزی

دلیل اصلی مسدود شدن ورودی درگاه‌های ریالی پرداخت‌یار صرافی‌های رمز ارز پولشویی و عملیات سفته‌بازی در بازار تتر، است

پروانه کاوسی(خبر نگار)

1403/10/08 | 13:10

نظری ثبت نشده

پولشویی و سفته بازی، دلیل مسدود شدن صرافی های رمزارزی

به گزارش سایت طلا گلد نیوز، ششم دی ماه، در حالی‌که قیمت هر واحد تتر از ۸۰ هزارتومان عبور کرد، درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارزی مسدود شد.

طبق اطلاعیه‌های صرافی‌های رمزارزی، بانک مرکزی ورودی درگاه‌های پرداخت ریالی صرافی‌های ارز دیجیتال را ششم دی ماه مسدود کرده است.

بررسی ها نشان میدهد، پولشویی و عملیات سفته‌بازی در بازار تتر، دلیل اصلی مسدود شدن ورودی درگاه‌‌های ریالی پرداخت‌یار صرافی‌های رمزارز است.

گفتنی است، درگاه خروجی این پرداخت‌یارها همچنان باز است.

کما اینکه، پنهان بودن ترازنامه‌های مالی و  عملیات غیرشفاف بانکی و خارج از ضوابط این صرافی‌ها و پرداخت‌یارهای متخلف، همچنان مورد سوال افکار عمومی و نهادهای نظارتی است.

این تخلفات که از طریق ایجاد زیرساخت غیرقانونی تسویه آنی و خارج از چارچوب نظام پولی و بانکی توسط شرکت‌های پرداخت‌یار انجام شده، علاوه‌بر اینکه به‌نوعی پولشویی محسوب شده، عملیات سفته‌بازی برخی صرافی‌ها را پوشش می‌دهد.

bonaktala

ظاهرا بانک مرکزی و نهادهای نظارتی در ماه‌های گذشته نسبت به تخلفات ریالی شرکت‌های پرداخت‌یار در ایجاد سیستم تسویه آنی در معاملات متعدد هشدار داده بودند اما آنها این هشدار را جدی نگرفته و به تخلفات خود ادامه داده‌اند.

چالش‌های امنیت و شفافیت در صرافی‌های رمزارز

یکی از مهم‌ترین چالش‌های صرافی‌های رمزارز داخلی، ضعف در زیرساخت‌های امنیتی است. این صرافی‌ها، برخلاف بانک‌ها و کارگزاری‌های بورس، معمولاً ملزم به دریافت تاییدیه‌های امنیتی نیستند و در صورت وقوع حملات سایبری یا مشکلات فنی، پاسخگویی مشخصی به کاربران ندارند.

عدم شفافیت مالی نیز از دیگر مشکلات این صرافی‌هاست. بسیاری از آنها اطلاعات روشنی درباره نقدینگی و دارایی‌های تحت مدیریت خود ارائه نمی‌دهند. گاهی به دلیل کمبود نقدینگی یا سوءمدیریت، از دارایی کاربران بدون اجازه برای تامین نیازهای خود استفاده می‌کنند یا حتی مبالغ کاربران را در بازارهای دیگر مانند املاک یا طلا سرمایه‌گذاری کرده و تنها اعدادی در پروفایل کاربران نمایش می‌دهند.

در این شرایط، کاربران هنگام درخواست انتقال دارایی خود با خطاها و بهانه‌های متعدد مواجه می‌شوند، زیرا ممکن است رمزارزی برای انتقال وجود نداشته باشد. نبود نظارت کافی می‌تواند زمینه‌ساز کلاهبرداری‌هایی مانند عملیات پانزی یا خالی‌فروشی شود که در نهایت، کاربران را متضرر خواهد کرد.

برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت