صنف طلا در اجرای قانون تعلل کرده است !
بعد از وقفه سه ماهه برای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت ، مطابق نامه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، از 7فروردین 1403 ثبت معاملات طلا در این سامانه الزامی اعلام شده است اما به گفته فعالان صنعت طلا ابهامات این سامانه هنوز رفع نشده و اصلاحات مدنظر صنعت طلا انجام نشده است.
امیر کشانی(سردبیر)
1403/02/11 | 00:02
به گزارش گلدنیوز ، امشب 10 اردیبهشت 1403 گفتگوی ویژه خبری با موضوع ابهامات ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت از شبکه خبر صداوسیما پخش شد.
در این میزگزد محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت ، دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی و نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلاوجواهر تهران حضور داشتند.
در ابتدای این میزگزد دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: دستورالعمل اجرائی تبصره 4 ماده 18 از مرداد 1402 ابلاغ شده است و گام اول و اساسی برای اجرای این دستورالعمل ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است چراکه ابتدای زنجیره است و شفافیت را تضمین میکند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به این پرسش که آیا بعد از مهلت سه ماهه، هماهنگی و یکپارچگی بین سامانه مودیان مالیاتی و سامانه جامع تجارت برقرا شده است یا نه؟ گفت: این هماهنگی وجود دارد و نیازی نیست که اطلاعات واحدهای صنفی طلاوجواهر دوبار ثبت شود.
موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی نیز در خصوص یکپارچگی سامانه ها گفت: بر اساس قانون اگر کسی اطلاعات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کند دیگر نیازی به ثبت اطلاعات در سامانه مودیان نیست. در حال حاضر نیز اگر کسی در سامانه جامع تجارت صورتحساب الکترونیک صادر کند ، اطلاعات آن از طریق یک وب سرویس به سازمان امورمالیاتی منتقل میشود، لذا نیاز به ثبت مجدد اطلاعات در سامانه مودیان مالیاتی نیست.
ایشان ادامه داد : البته برعکس این فرایند مقدور نیست و طبق قانون، اطلاعات سامانه مودیان به سامانه جامع تجارت قابل انتقال نیست.
در ادامه اما نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلاوجواهر تهران در خصوص اتصال این دو سامانه گفت: تا هفته گذشته به گفته مسئولان هنوز امکان این اتصال مقدور نبود و اشکال دیگر هم این است که ثبت اطلاعات در یک سامانه به ریال است و در دیگری به وزن طلا و این مسئله باعث سردرگمی همکاران ما شده است.
در ادامه این میزگرد محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: اجرای قانون و ثبت اطلاعت در سامانه جامع تجارت به نفع هر سه ضلع تولیدکننده ، فروشنده و مصرف کننده است.
ایشان ادامه داد: در حال حاضر آمار حدود 10 تن طلا در سامانه جامع تجارت ثبت شده است که حدود 30 درصد از صنعت طلا را شامل میشود و برای 70درصد باقی مانده نیز یک نوعی مقاومت فرهنگی وجود دارد.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت با اشاره به ورود 22.5 تن طلا به کشور با تعرفه صفر گفت: ورود این میزان طلا به کشور اتفاق مبارکی است اما با توجه به عدم ثبت اطلاعات این شمش ها ، متاسفانه مقداری از این طلاهای وارداتی ، با حدود 20درصد منفعت ، قاچاق معکوس شده و وارد چرخه تولید مصنوعات طلا نشده است.
وی افزود : حدود 2میلیارد دلار طلا وارد کشور شده است ، پرسش ما این است که این میزان طلا کجاست؟
نادربذرافشان رئیس اتحادیه طلاوجواهر تهران با تاکید بر شفاف نبودن اصرار دولت بر ثبت سرمایه ها در سامانه جامع تجارت گفت: متاسفانه دلیل اصرار بر ثبت سرمایه ها در این سامانه مشخص و شفاف نیست ؛ لذا عامل اصلی مقاومت صنف طلا همین ابهامات و سوالات بی پاسخ است.
ایشان تاکید کرد: صنف طلا نسبت به سرمایه های خود و امنیت این سامانه نگران است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به این اشکال رئیس اتحادیه طلاوجواهر تهران، گفت: مسئله کاملا مشخص است و دلیل اصلی تاکیدات متن قانون است با هدف شفاف شدن زنجیره تولید تا عرضه طلا درکشور.
درپایان دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به این پرسش که از چه زمانی این قانون باید اجرائی شود گفت: تا همین امروز هم صنف طلا در اجرای قانون تعلل کرده است.
سامانه جامع تجارت
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده