اولین آموزشگاه دولتی طلاوجواهر / اصلاح استانداردها با پیشنهاد صنف
معاون آموزش فنی و حرفه ای استان تهران خبر از افتتاح اولین آموزشگاه دولتی طلاوجواهر در آینده ای نزدیک داد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/07/21 | 00:07
معاون آموزش فنی و حرفه ای استان تهران خبر از افتتاح اولین آموزشگاه دولتی طلاوجواهر در آینده ای نزدیک داد.
وفایی در مصاحبه با پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز با اشاره به تعداد 59 آموزشگاه دارای مجوز در رشته "طلا و جواهر" اظهار کرد: از حدود دو ماه گذشته در حال تجهیز یک آموزشگاه دولتی هستیم که به زودی به جمع واحدهای خصوصی اضافه می شود.
این مرکز فنی و حرفه ای در یکی از کارگاه ها، ساختِ طلا و جواهر را آموزش می دهد و آموزشگاه های خصوصی نیز در سطح شهر تابلوی فنی و حرفه ای را نصب کرده و بابت ارائه خدمات آموزشی، از مردم هزینه دریافت می کنند ولی موسسه دولتی هیچ هزینه ای نمی گیرد.
به گفته وفایی استاندارد آموزش مد نظر آموزشگاه های فنی و حرفه ای است و در این راستا 38 عنوان استاندارد در آموزشگاه های دولتی و غیر دولتی وجود دارد و با تکمیلِ ساعاتِ آموزشی، هنرجویان به واحد آزمون معرفی خواهند شد.
بنابراین 38 حرفه طلا و جواهر در استان تهران آموزش داده می شود که شامل گوهر شناسی، ساخت زیورآلات، بازاریابی طلا، جواهر سازی، سنگ های قیمتی، عیار سنجی، طراحی طلا و جواهر، ریخته گری فلزات قیمتی و... می باشد.
وی در پاسخ به این سوال که به منظور ارتقای سطح کیفی آموزش ها، از سوی سازمان فنی و حرفه ای چه نظارت هایی اعمال می گردد، گفت: در ابتدا برای ارائه مجوز به هر فرد حقیقی و حقوقی، مکانِ آموزشگاه مورد بازدید قرار گرفته و توضیحات اولیه برای اجرای استاندارد آموزشی ارائه می شود.
در حین آموزش هم بازدید های سرزده و نظارتی اتفاق می افتد و در شرایط کرونا، گزینه بازدید آنلاین هم وجود دارد و به صورت زنده نحوه آموزش ها رصد می شود. این بازدیدها به صورت رندوم صورت می گیرد.
معاون آموزش فنی و حرفه ای استان تهران ضمن توضیح درباره انتقاد برخی کارگاه داران که از کیفیتِ آموزشِ هنرجویان گلایه دارند و تاکید می کنند که نکات تکمیلی باید از سوی صاحبان مشاغل و حرف به این افراد ارائه گردد، گفت: بنده این موضوع را رد نمی کنم؛ ضمن اینکه همواره از صنایع درخواست داریم که اگر نسبت به نوشتن استانداردی جدید یا اصلاحِ استاندارد های قبلی نظر و پیشنهادی دارند، با ما در میان بگذارند.
وفایی گفت: ما آمادگی داریم که در جلسات کارگروه از این عزیزان دعوت کنیم تا از تدوین استانداردهای جدید یا اصلاح استانداردهای قبلی دفاع نمایند.
وی همچنین نسبت به امکان سنجی برای همکاری مشترک اهالی صنف و سازمان فنی و حرفه ای برای استانداردسازی عناوینِ آزمون نهایی اشاره و نظر مثبت خود را اعلام کرد و گفت: ما چندی پیش از آموزشگاه ها دعوت کردیم که به صورت ناظر آزمون با ما تفاهمنامه ای منعقد کنند.
وفایی معتقد است هرگونه آموزش باید هنرجو را به بازار اشتغال متصل کند. در این بین صنعت گران که مشاغل را پیاده سازی کرده اند، نیاز دارند فردی مجرب از سوی آموزشگاه ها معرفی شود؛ لذا فنی و حرفه ای آمادگی دارد صاحبان حرف نیز در اجرای آزمون همکاری داشته باشند تا امتحانی که از هنرجویان گرفته می شود، نتیجه و ورودی آن برای شغلِ مورد نظر کارفرمایان مناسب باشد.
وی در ادامه به شاخصه های الزامی برای داشتنِ یک آموزشگاه فنی و حرفه ای خصوصی در حوزه ساخت طلا و جواهر اشاره کرد: این ویژگی ها سهل تر از گذشته شده است و هر کس تصور می کند توان فعالیت در این حوزه و سرمایه لازم را داراست، می توان وارد این جرگه شود.
آموزش در این وادی نیازمند عشق و علاقه است و نمی توان انتظار سود بالا داشت. ما نیز سخت گیرانه برخورد نمی کنیم ولی برای فردی که اقدام به آموزش دهی می کند، یکسری شرایط در نظر می گیریم.
مربی باید توانِ آموزش و انتقال مفاهیم را داشته باشد و بتواند از استانداردهای لازم برای کیفی سازی آموزش ها استفاده کند.
وفایی تاکید کرد: فردی که مجوز را دریافت می کند، صرفا به عنوان سرمایه گذار قلمداد می گردد که اگر توانِ مدیریتی یا آموزشی را دارا باشد، می تواند به این دو حوزه تخصصی نیز وارد شود؛ ولی به طور کلی سه شخصیت حقوقی در یک آموزشگاه وجود دارد که شامل موسس، مدیر و مربی است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد مهارت آموزی در عرصه آموزش، نهادینه شود و هنرجویان از مدرک گرایی فاصله بگیرند.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
آموزشگاه طلاوجواهر
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده