راه اندازی آزمایشگاه ملی گوهر شناسی/ تشکل خانه گوهر سنگ
برای رفع مشکلات حوزه گوهر سنگ ها، سند ملی توسعه صنعت گوهر سنگ های ایران که سند بالادستی است پس از تصویب به تازگی ابلاغ شده است.
امیر کشانی(سردبیر)
1400/08/02 | 00:08
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز؛ دکتر وحید احدنژاد، رئیس پژوهشکده گوهر شناسی و نماینده رسمی ایران در کنفدراسیون جهانی جواهرات با حضور در غرفه گلد نیوز در نمایشگاه طلا ،جواهر ،نقره و گوهرسنگ های شیراز گفت: بر اساس یکی از بندهای سند ملی توسعه گوهر سنگها این آزمایشگاه ملی گوهر شناسی که آزمایشگاه مرجع بوده، وابسته به شخص نیست، کاملا غیر انتفاعی و دولتی است زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت راه اندازی می شود.
وی افزود: افرادی که به موسسه و یا افراد اعتماد ندارند می توانند جهت سنجش اصالت و صدور شناسنامه برای سنگ های خود به این آزمایشگاه ملی مراجعه کنند.
احدنژاد اظهار داشت: در حال حاضر هیچ ارگان رسمی تایید شده ای در ایران برای صدور شناسنامه و اصالت سنگ وجود ندارد و برای رفع مشکلات حوزه گوهر سنگ ها، سند ملی توسعه صنعت گوهر سنگ های ایران که سند بالادستی است پس از تصویب به تازگی ابلاغ شده است.
نماینده رسمی ایران در کنفدراسیون جهانی جواهرات تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات صنعت جواهرات و گوهر سنگ ها نبودِ یک مرجع رسمی برای صدور مجور به موسسات گوهر شناسی است که اتحادیه طلا، جواهر نیز از لحاظ آیین نامه ای برای صدور مجوز به این موسسات خود را حایز شرایط و صلاحیت نمی داند چرا که در آیین نامه این اتحادیه طلا، جواهر، نقره و ساعت ذکر شده و سنگ ها در آن دیده نشده است.
وی ادامه داد: در فاز بعدی اجرای این سند ملی توسعه صنعت گوهر سنگ های ایران، نهاد دیگری تحت عنوان خانه گوهر تشکیل خواهد شد که این خانه مرجع رسمی برای صدور مجوز با پشتوانه قانونی به موسسات گوهر شناسی است.
احدنژاد افزود: خانه گوهر در واقع تشکل صنفی است که سه بخش دولتی مانند اداره استاندارد، سازمان صنعت معدن تجارت، گمرک جمهوری اسلامی، بخش نیمه دولتی شامل اتحادیه ها و بخش اندیشمندان شامل افراد صاحب نظر، در این خانه دور هم جمع می شوند و سند ملی توسعه صنعت گوهر سنگ های ایران پشتوانه قانونی این خانه است.
رئیس پژوهشکده گوهر شناسی در ادامه گفت: اصلی ترین مشکل صنعت جواهرات و اینکه صنعت جواهرات به اندازه طلا رشد نکرده است نداشتن آگاهی و شناخت مردم و فروشندگان و تجار به منافع و عواید سرمایه گذاری روی گوهر سنگ ها و خرید و فروش جواهرات است.
وی اظهار داشت: خرید و فروش طلا کار ساده است و موقع فروش طلا مقدار اجرت آن کسر می شود و به راحتی طلا فروخته می شود ولی موقع خرید جواهرات و سنگ ها همیشه دو مشکل وجود دارد اول اینکه سنگ مورد استفاده در جواهر ات یا سنگی که می خواهیم خریداری کنیم اصالت دارد و اگر اصالت دارد آیا همان کیفیتی که فروشنده اعلام می کند است، و مشکل دوم در زمان فروش است که حتی فروشنده هم متاسفانه از خرید سنگ استنکاف می کند و خریدار از سرمایه گذاری روی جواهرات و سنگ ها که زیبایی به مراتب بیشتری نسبت به طلا دارند دچار تردید هستند.
احد نژاد تصریح کرد: بنابراین افزایش آگاهی مردم و حتی افزایش آگاهی فروشندگان و تجار به این مفهوم که آنها متوجه بشوند که اگر معامله ای خوب و درست باشد و خریدار و فروشنده سود منطقی داشته باشند می تواند این امر در دراز مدت باعث افزایش گردش مالی و سود بیشتر برای آنها شود.
نماینده رسمی ایران در کنفدراسیون جهانی جواهرات ادامه داد: یکی از مهم ترین روش های آشنایی و شناخت گوهر سنگ ها برگزاری چنین نمایشگاه های تخصصی طلا و جواهرات و گوهر سنگ ها می باشد.
وی تصریح کرد: شاید برگزاری نمایشگاه های طلا بیشتر وجهه فروش داشته باشد ولی نمایشگاه هایی که در آن سنگ ها و جواهرات استفاده می شود کاربرد آموزشی هم دارند و عموم بازدیدکنندگان می توانند حین بازدید از نمایشگاه اطلاعات و دانش خود را افزایش دهند و با خواص، کاربرد، دوام و زیبایی سنگ ها آشنا شوند.
احدنژاد با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه ها فرصتی است تا مردم آگاه شوند که سرمایه گذاری روی سنگ ها، سرمایه گذاری مناسبی است و در دراز مدت ارزش افزوده زیادی دارد بیان داشت: به طور کلی نمایشگاهی که صرفا برای شناخت سنگ ها باشد و آموزش در آن انجام شود نداریم چرا که علم گوهر شناسی بسیار گسترده و تخصصی است و نیازمند سال ها آموزش و تجربه عملی بوده و اینکه در مدت زمان یک نمایشگاه آموزش این علم انجام شود امکان پذیر نیست.
رئیس پژوهشکده گوهرشناسی تصریح کرد: در مورد گوهر سنگ ها و جواهرات نمایشگاه ها بعد آموزشی دارند و در کنار برگزاری نمایشگاه ها نشست های تخصصی با حضور افراد صاحب نظر برگزار می شود و مقالات و مطالب ارائه شده در سایت ها برای آموزش و استفاده عموم قرار می گیرد.
وی افزود: در همین راستا نیز مقرر است طی 6 تا 8 ماه آینده یک همایش بزرگ آموزشی و درسطح جهانی و با حضور افراد صاحب نظر در تهران برگزار شود.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
گوهرشناسی
وحید احدنژاد
شناسنامه گوهرسنگ ها
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده