باوری قدیمی بدون پشتوانه علمی،
خورده شدن طلا یعنی تبدیل طلا به مادهای جدید که این امر به هیچ عنوان توسط ترکیب بدلیجات با طلا صورت نمی پذیرد. ولی عواملی مانند گرد و غبار، آلودگی هوا و عرق بدن ممکن است سطح طلا را کدر کند که این به معنای خوردگی طلا نیست.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1403/05/30 | 19:05
به گزارش سایت طلا گلدنیوز،خوردگی یا از بین رفتن طلا در نتیجه واکنش شیمیایی بین طلا و ماده دیگری است و بررسی خوردگی طلا کار بسیار دشواری می باشد،چون طلا به راحتی با مواد دیگر واکنش نشان نمی دهد که باعث خوردگی آن شود.
خوردگی طلای خالص بسیار کم پیش می آید، که این امر یکی از دلایل ارزشمند شدن طلای خالص می باشد. طلای خالص با اکسیژن و استفاده عادی و روزانه واکنش نشان نمی دهد ،اما این موضوع شامل بسیاری از بدلیجاتی که در آن از از آلیاژهای دیگر هم استفاده شده نمی شود. آلیاژها و فلزات دیگر غیر از طلا حاوی عناصری هستند که به مرور زمان تحت اکسیداسیون قرار می گیرند.
هر چه آلیاژ طلا دارای عناصر آلیاژی متفرقه و بیشتری باشد یعنی طلای بسیار ناخالصاست و احتمال خوردگی بیشتر می شود. داشتن ترکیباتی متشکل از عناصر آلیاژی معمولاً باعث کدر شدن جواهرات در طلاهای ارزانتر می شود. استفاده از عناصر آلیاژی در طلا باعث پایین آمدن قیمت محصول می شود.
جالب است بدانید طلا اغلب در کاربردهای الکتریکی استفاده می شود زیرا رسانای خوبی است و خوردگی ها می تواند بر خواص رسانایی آن تأثیر منفی بگذارد.
اگر میخواهید زنجیر استیل یا بدل بخرید و آن را برای پلاک طلای خود استفاده کنید، خیالتان راحت باشد که هیچ تاثیری بر قطعه طلای شما نخواهد داشت.
لطفا از این باور عامه پسندانه که از لحاظ علمی اشتباه است دوری کنید. اصطلاح خورده شدن یعنی یک فلز به ماده ای جدید تبدیل شود.
گرد و غبار، آلودگی هوا، عرق بدن و دیگر عوامل محیطی در طول زمانمی تواند باعث کدر شدن طلای شما می شود؛ اما این کدر شدن به معنی خورده شدن جواهرات شما نیست .
این تیرگی ها را می توان با روش هایی بسیار ساده ای از بین برد. طلای خالص بسیار نرم است و برای استفاده از آن در جواهرسازی باید از آلیاژ هایی استفاده کرد. هر چقدر میزان فلز دوم مثل نقره و مس در آلیاژ طلا بالاتر باشد امکان اکسید شدن آن نیز بالا می رود. یعنی این اکسید شدن ناشی از اکسید آلیاژ هایی مانند نقره و مس است.
لطفا سریعا به این دست سوال ها لبخند بزنید و پاسخ درست را به دیگران بگویید.
زنجیر نقره به طور مستقیم پلاک طلا را نمیخورد، اما تماس مداوم بین این دو فلز میتواند باعث مشکلاتی شود.. نقره یک فلز نرمتر و واکنشپذیرتر نسبت به طلا است و ممکن است به مرور زمان دچار خوردگی شود. این خوردگی به دلیل واکنشهای شیمیایی بین نقره و عناصر موجود در هوا، مانند اکسیژن و گوگرد، رخ میدهد.
برای جلوگیری از این مشکل، میتوانید از زیورآلات نقرهای با روکش رودیوم استفاده کنید.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده