هر کد معاملاتی حداکثر مجاز به خرید ۵۰۰ گواهی سپرده،

نحوه خرید و فروش ربع سکه طلا در بورس کالا

هر گواهی سپرده کالایی معادل یک صدم قطعه سکه‌ طلا ربع بهار آزادی است. در نتیجه سفارشات در سامانه معاملاتی باید به صورت مضربی از ۱۰۰ وارد شوند.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1403/07/15 | 12:07

نظری ثبت نشده

نحوه خرید و فروش ربع سکه طلا در بورس کالا

به گزارش سایت طلا گلدنیوز،گواهی سپرده کالایی ربع سکه طلا بهار آزادی، در برخی از بازه‌های زمانی در بورس کالا عرضه و با نماد «سکه۰۳۱۲ن۰۶» معامله می‌شود. کالای قابل تحویل از خزانه، سکه طلای ربع بهار آزادی با وزن ۲.۰۳۳ گرم، عیار ۹۰۰ در هزار و ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.

اطلاعات مربوط به قیمت‌های معاملاتی در بخش "بورس کالا" قسمت "گواهی سپرده کالایی ناپیوسته" در سایت www.tsetmc.com و همچنین اطلاعیه‌های مربوطه در قسمت اعلانات بازار مالی و انبارهای تارنمای بورس کالای ایران به نشانس www.ime.co.ir برای عموم قابل مشاهده است.

بنک طلااولین عرضه ربع سکه به بازار بورس کالا در زمستان ۱۴۰۱ انجام شد. این بازار با بستر مناسب و فرایند کشف قیمت منصفانه دارایی‌ها، زمینه‌ای برای معامله طیف گسترده‌ای از کالاها را فراهم کرده است. این عرضه‌ها ابتدا با روش حراج تک‌ قیمتی صورت می‌گرفت که پس از مدتی این روش معاملاتی به حراج چند قیمتی تغییر یافت. هر خریدار گواهی سپرده کالایی در این عرضه می‌توانست به صورت حضوری به خزانه‌های معرفی شده مراجعه و ربع سکه خود را دریافت کند.

خرید ربع سکه از بورس کالا به معنای خرید و فروش ربع سکه به صورت مستقیم از طریق بازار بورس است. در این روش، ربع سکه به عنوان یک کالای معاملاتی مورد معامله قرار گرفته و معاملات بر اساس قیمت و تقاضای بازار انجام می‌شود.

در اصطلاحات بورسی، “ربع سکه” به سکه‌های بهار آزادی یا سکه‌های طلا با وزن یک ربع (یک چهارم) از وزن یک سکه بهار آزادی اشاره دارد. این سکه‌ها به دلیل وزن کم و ارزش مالی مناسبی که دارند، برای سرمایه‌گذاری و خرید و فروش در بازار سکه بورس معاملاتی بسیار پرطرفدار هستند. در این متن آموزش خرید ربع سکه از بورس را با جزئیات و در نظر گرفتن تمامی نظرهای کارشناسانه برایتان فراهم کرده‌ایم.

خرید ربع سکه در بورس کالا

مطابق شرایط عرضه ربع سکه طلا در بورس کالا، تمامی اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال دارای کد ملی می‌توانند حداقل یک قطعه و حداکثر پنج قطعه ربع سکه طلای بهار آزادی را به مدت ۱۰ روز کاری خریداری کنند. خریداران می‌توانند پنج روز کاری بعد از خرید سکه در بورس، به خزانه بانک مراجعه کرده و با ارائه اسناد مربوط به بورس، بصورت فیزیکی معادل سکه‌های خریداری شده را تحویل بگیرند.

بانک مرکزی همچنین در نامه‌ای به شرکت بورس کالای ایران تاکید کرد، مبلغ ۹ ٪ مالیات بر ارزش افزوده در قیمت کشف شده معاملات گواهی سپرده کالایی سکه طلای ربع بهارآزادی خزانه بانک رفاه، محاسبه شده است؛ لذا مبلغ دیگری با عنوان هزینه مالیات بر ارزش افزوده از متقاضیان اخذ نمی‌شود.

هر قطعه سکه بورسی برابر با ۱۰۰ ورقه گواهی سپرده کالایی است؛ در نتیجه قیمت هر سکه به ریال هم معادل ۱۰۰ برابر قیمت تقاضا خواهد بود!

همچنین سکه‌ای که می‌خرید معامله ثانویه ندارد و باید تا بیستم اسفندماه امسال، سکه‌های خود را از بانک عامل تحویل بگیرید. این سکه‌ها مشمول هزینه انبارداری و مالیات هم خواهند بود و در زمان تحویل ۹ درصد هزینه انبارداری به عنوان مالیات کسر می‌شود. نکته مهم دیگر این است که بانک مرکزی سکه های بورسی را بدون وکیوم عرضه می‌کند.

نحوه خرید سکه از بورس کالا

تنها اشخاص حقیقی مجاز به انجام معاملات در نماد گواهی سپرده کالایی ربع سکه‌ طلا هستند.

هر کد معاملاتی حداکثر مجاز به خرید ۵۰۰ گواهی سپرده (معادل ۵ قطعه ربع سکه) است.

معاملات گواهی سپرده کالایی این نماد به صورت حراج تک قیمتی انجام می‌شود. در همین راستا دوره پیش گشایش از ساعت ۰۹:۰۰ شروع و ساعت ۱۳:۰۰ خاتمه می‌یابد (توجه داشته باشید که در دوره پیش‌گشایش معامله‌ای انجام نمی‌شود و فقط امکان ثبت، ویرایش یا حذف سفارشات وجود دارد). سپس راس ساعت ۱۳:۰۰ حراج تک قیمتی برگزار می‌شود.

دامنه قیمت سفارشات و قیمت سفارش عرضه توسط بانک مرکزی تعیین خواهد شد.

معاملات گواهی سپرده نماد مذکور در روزهای شنبه تا چهارشنبه در روزهای غیر تعطیل به درخواست بانک مرکزی انجام می‌شود. روز عرضه یک روز قبل و پس از تامین کالا در انبار، اطلاع رسانی خواهد شد.

تحویل ربع سکه به خریدار، حداقل ۵ روز کاری پس از معامله امکان‌پذیر خواهد شد. توجه داشته باشید زودتر از مهلت تعیین شده امکان تحویل ربع سکه‌ به دارنده گواهی سپرده کالایی وجود ندارد.

دریافت و خرید ربع سکه از بورس کالا

برای خرید ربع سکه همانند سایر گواهی‌های قابل معامله در بورس مثل (زعفران، زیره، کشمش و پسته) باید کد بورسی داشت. برای دریافت کد بورس کالا ابتدا باید در سجام ثبت نام و احراز هویت کنید. هر گواهی سپرده کالایی معادل یک صدم سکه طلای بهار آزادی است.

بنابراین در هنگام ثبت خرید سکه از سامانه کارگزاری‌ها دقت کنید که عدد وارده باید مضربی از 100 باشد. به این ترتیب که برای خرید یک ربع سکه طلا باید عدد 100 و برای خرید 5 عدد سکه باید عدد 500 را در حجم سفارشات وارد کرد. همانطور که گفته شد ربع سکه معاملات ثانویه ندارد و باید در زمان سررسید ربع سکه‌ها را از خزانه بانک دریافت کرد.

نحوه انجام معاملات و خرید ربع سکه از بورس کالا

انجام معاملات ربع سکه یا خرید ربع سکه از بورس کالا همانند سایر معاملات در بورس به شرح زیر است:

ثبت سفارش (Order Placement)

ابتدا باید سفارش خرید یا فروش را ثبت کنید. برای این کار، شما به یک دفتر بورسی یا کارگزاری مراجعه و یا از طریق سیستم آنلاین بورس، سفارش خود را وارد می‌کنید. اگر نیاز است که حساب خود را از قسمت واریز وجه شارژ کنید.

ثبت معامله (Trade Settlement)

بعد از افزایش موجودی حساب، برای ثبت در سیستم معاملات بورس و انتقال پول و ربع سکه بین حساب‌های خریدار و فروشنده به جستجوی نماد “ربع سکه” بپردازید. در نهایت با انتخاب نماد ” سکه 0132 ن 06″ سفارش خود را ثبت کنید.

تسویه (Settlement)

در انتها، تسویه معامله انجام می‌شود، به این معنا که وجه معامله از حساب خریدار کسر شده و به حساب فروشنده واریز می‌شود و ربع سکه نیز به حساب خریدار منتقل می‌شود.

برای اطلاع از زمان و شیوه خرید و فروش سکه طلا در بازار بورس کالا می تواید مقاله خرید سکه از بورس کالا: شرایط و نحوه خرید + معرفی مزایا و معایب را مطالعه نمایید.

نحوه ثبت سفارش خرید ربع سکه چگونه است؟

نحوه ثبت سفارش خرید ربع سکه از بورس کالا خیلی آسان از طریق سامانه‌های معاملاتی کارگزاری‌ها قابل انجام است. ثبت سفارش خرید ربع سکه همانند سایر نمادها صورت می‌گیرد. ابتدا وجه مورد نیاز را مطابق ارزش سفارش شارژ کنید. فقط کافی است که در قسمت جست‌وجوی نماد عبارت “ربع سکه” یا ” سکه 3120ن06″ را وارد کنید.

آیا امکان فروش گواهی ربع سکه خریداری شده از بورس وجود دارد؟

خیر. ربع‌ سکه‌هایی که تاکنون در بازار بورس کالا عرضه شده‌اند، بازار ثانویه ندارند و امکان فروش آن‌ها در بورس کالا وجود نخواهد داشت.

هزینه‌های انبارداری به ازای هر قطعه ربع سکه طلا چه میزان است؟

هزینه انبارداری و نگهداری طلا تا هنگام تحویل برعهده‌ی خریدار است. هزینه انبارداری روزانه مبلغ 1000 ریال به ازای هر قطعه ربع سکه است. علاوه بر هزینه روزانه انبارداری مالیات بر ارزش افزوده هم میزان 9 درصد هزینه انبارداری محاسبه می‌شود.

تحویل ربع سکه خریداری شده از بورس کالا چقدر زمان می برد؟

تحویل ربع سکه مطابق با زمان تعیین شده و حداقل 5 روز کاری بعد از معامله امکان‌پذیر است. امکان تحویل سکه زودتر از زمان تعیین شده وجود ندارد. سکه‌های تحویلی بدون وکیوم ارائه می‌شود.

چگونه می‌توان ربع سکه خریداری شده از بورس کالا را تحویل گرفت؟

جهت خرید ربع سکه از بورس کالا، باید در زمان و تاریخ اعلام شده “عرضه سپرده کالایی ربع سکه” به پنل معاملاتی کارگزاری مراجعه کنید. باتوجه به دامنه نوسان قیمتی، اقدام به خرید کنید. بعد از خرید حداقل 5 روز کاری زمان دارید تا به محل تحویل یعنی خزانه بانک رفاه تهران مراجعه کنید.

مشخصات ربع سکه تحویلی توسط بورس کالا چیست؟

گواهی سپرده کالایی ربع سکه بهار آزادی، در دوره‌ی زمانی در بورس کالا با نماد “سکه 0312ن06” معامله می‌شود. سکه طلای ربع بهار آزادی با وزن 2.033 گرم، عیار 900 در هزار و ضرب سال 1386 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عرضه می‌شود. 

مزایای خرید سکه از بورس کالا

  • کاهش ریسک سرقت و تقلبی بودن سکه 

  • قابلیت خرید و فروش آنلاین 

  • کارمز کمتر نسبت به معاملات بورس کالا نسبت به خرید فیزیکی. (خرید فیزیکی سکه 1 الی 2 درصد کارمزد دارد ولی فروش گواهی سپرده طلا حدود 0.25 است.)

  • معافیت مالیاتی گواهی سپرده‌های طلا 

  • نقدینگی بالا و فرصت‌های مختلف برای فروش آسان

  • شفافیت بالا و اطلاعات دقیق درباره قیمت‌ها

  • امکان معامله در زمان مشخص 

معایب خرید ربع سکه از بورس کالا چیست؟

ریسک قیمتی:

قیمت سکه در بازار بورس کالا تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند تقاضا و عرضه، نرخ ارز، تغییرات اقتصادی و… قرار می‌گیرد. بنابراین، سرمایه‌گذاران ممکن است با تغییرات ناپیوسته در قیمت روبرو شوند که می‌تواند به ضرر آن‌ها بیفزاید.

هزینه‌های مربوط به معامله:

هزینه‌هایی مانند کارمزد معامله، عوارض بورسی، و سایر هزینه‌های مرتبط با معامله ممکن است بر روی سود و ضرر سرمایه‌گذار تأثیر بگذارد.

عدم قطعیت بازار:

بازار بورس کالا تحت تأثیر عوامل مختلفی است که منجر به نوسانات ناپیوسته در قیمت سکه شود. این نوسانات ممکن است باعث ایجاد نگرانی و عدم قطعیت در میان سرمایه‌گذاران شود.

محدودیت‌های قانونی و مالی:

سرمایه‌گذاران همیشه با محدودیت‌های قانونی یا مالی در معامله در بورس مواجه هستند، مثل نیاز به حداقل سرمایه یا مجوزهای خاص.

فرصت‌ها و ریسک‌های خاص:

هر نوع سرمایه‌گذاری، شامل فرصت‌ها و ریسک‌های خاص خود است. برای خرید سکه از بورس کالا، سرمایه‌گذاران باید به دقت تحلیل کنند که آیا این سرمایه‌گذاری با ویژگی‌ها و اهداف سرمایه‌گذاری آنها سازگار است یا خیر.

بانک اطلاعاتی

انتهای پیام/

برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت