خلق ایده، مقدم بر طراحی
بعد از اینکه ایده پردازی توسط ایده پردازان انجام می گیرد برای اینکه طرح و ایده پخته شود توسط طراح دستی و کسی که توانایی کشیدن دارد ایده و طرح مورد نظر روی کاغذ آورده می شود
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/12/03 | 00:12
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گلدنیوز؛ ﻣﺤﺴﻦ ﻣﺤﻤﺪ وﻟﯽ، مدرس بین الملی طراحی طلا و جواهر افزود: در ایران در حوزه سخت افزاری به جز دستگاه های انحصاری هر ابزاری که مورد نیاز تولید و ساخت طلا و جواهرت است، از دستگاه های معمول مانند ریخته گری و .. در ایران تولید می شود.
خلاء نرم افزاری مانع جهش عظیم صنعت طلا و جواهر کشور
این مدرس بین الملی طراحی طلا و جواهر افزود: ابزارآلات و دستگاه های تولید شده در کشور خوشبختانه چیزی از رقبای خارجی کم ندارد ولی مشکل مهم بخش نرم افزاری است و فرآیند طراحی طلا و جواهر در ایران با هیچ کشور توسعه یافته ای قابل قیاس نیست.
محمد ولی با تاکید بر اهمیت و ضرورت آموزش طراحی در ایران تصریح کرد: متاسفانه در عرصه طلا و جواهر متولی وجود ندارد که بتواند آموزش و آموزش طراحی را در مسیر درست خود ساماندهی کند و اگر آموزش طراحی در مسیر درست خود ساماندهی شود به زودی جهش و ارتقایی در صنعت طلا و جواهر اتفاق می افتد و شاهد رونق این هنر صنعت خواهیم بود.
وی نداشتن یک متولی و عدم یکپارچی و نبود ساماندهی در آموزش و نبودن یک انسان دلسوز که با صنعت روز دنیا آشنا باشد و بتواند با صنعت طلا و جواهر پیش برود را مهمترین فقدان و مانع رشد صنعت طلا و جواهر عنوان کرد و بیان داشت: اگر قسمت نرم افزاری صنعت طلا وجواهر را رونق دهیم در دنیا صاحب ادعا هستیم و حرفی برای گفتن خواهیم داشت.
متاسفانه در حال حاضر جایگاه صنعت طلای کشور در جهان جایگاه مناسبی نیست و از لحاظ صادرات پنجاهمین کشور دنیا هستیم و در عرصه ساخت و تولید طلا و جواهر نیز کارهای ساخت داخل طراحی منحصر به فردی ندارند.
این مدرس طراحی طلا و جواهر با رایانه که از سال 2011 در جهت ترقی و پیشرفت صنعت طلا و جواهر کشور به تایلند مهاجرت کرده و دوره ی ﻃﺮاﺣﯽ ﮐﺎﻣﭙﯿﻮﺗﺮی و دﺳﺘﯽ ﺟﻮاﻫﺮات را ﻧﺰد اﺳاتید ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه ی ﺗﺎﯾﻠﻨﺪی ﻓﺮاﮔﺮﻓته است و در سال 2017 نیز با گذراندن دوره ﻫﺎی ﺗﺮﺑﯿﺖ ﻣﺪرس راﯾﻨﻮ در ﮐﺸﻮر ﻣﺎﻟﺰی ﺗﻮاﻧﺴته به عنوان اوﻟﯿﻦ اﯾﺮاﻧﯽ ﺑﺼﻮرت رﺳﻤﯽ ﺣﻖ ﺗﺪرﯾﺲ نرم افزار راﯾﻨﻮ را کسب کند.
ایشان در این باره افزود: دپارتمان طراحی در کشور های خارجی کاملا متفاوت اند و بخش ایده پردازی به عنوان بخش مهمی از کار طراحی اصلا دانشی از تولید ندارند و کارشان فقط خلق ایده است و تکنیک هایی را یاد می گیرند که بتوانند با دید خلاق به مسائل بنگرند.
محمد ولی ادامه داد: بعد از اینکه ایده پردازی توسط ایده پردازان انجام می گیرد برای اینکه طرح و ایده پخته شود توسط طراح دستی و کسی که توانایی کشیدن دارد ایده و طرح مورد نظر روی کاغذ آورده می شود و پس از آن به قسمت technical drawing جهت فرم دادن، شکل دادن و اندازه دادن برای ورود به چرخه تولید می رود و سپس خروجی آن برای طراحان کامپیوتری می رود.
وی اظهار داشت: ولی متاسفانه در ایران طراح کامپیوتر هم باید ایده بدهد هم دستی طراحی کند. از طرفی طراحان دستی ما هم اصلا کار خلق ایده و تکنیک های آن را بلد نیستند و فکر می کنند باید آنها خلق ایده کنند در حالی که خلاق ایده افراد دیگری هستند.
این استاد طراحی در ادامه با تاکید بر اینکه پروسه طراحی طلا و جواهرات یک پروسه حرفه ای است و افراد زیادی برای طراحی کارهای برند های بزرگ فعالیت می کنند گفت: طراحی طلا و جواهرات این گونه نیست که هر کسی توانایی آموزش و پروراندن هنرجوی طراح را داشته باشد و در ایران تنها دو ایرانی وجود داردند که توانسته اند با گذراندن دوره های اصولی به صورت رسمی حق تدریس و اعطای مدرک داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد تا روزی مبحث طراحی طلا و جواهر ایران نیز مانند فرش ایرانی که دارای ارزش افزوده و صاحب سبک و اصالت در کل دنیا می باشد، با توجه به این همه استعدادهای خوبی که در زمینه طراحی در کشور وجود دارد روزی بتواند صاحب سبک در دنیا باشد.
محمد ولی در پاسخ به این پرسش که از چه راهی میخواهید دانش خود را در اختیار هم وطنان خود قرار دهید گفت: تلاش دارم کتابی را که حاصل 10 سال تحصیل و فراگیری دانش اصولی طراحی است را تحت عنوان "آموزش نکات پیشرفته طراحی طلا و جواهر" را به چاپ برسانم و گامی در این جهت برداشته باشتم تا زمانی که اسم ایران می آید هنر اولین چیزی باشد که در ذهن مردمان جهان از ایران نقش می بندد.
ایشان خاطر نشان کرد: بخشی از تمرکز کتاب فارغ از دانش طراحی بوده و به آموزش نکاتی برای مدرسین آموزش طراحی پرداخته است.
وی با اشاره به رشد و ارتقاء روز افزون علم و دانش و اضافه شدن نرم افزار های جدید طراحی بر اهمیت حضور طراحان در نمایشگاه های خارجی برای بالابردن سطح دانش ، شناخت فنون جدید، ایده پردازی و خلاقیت در آنها تاکید و ابراز امیدواری کرد تا شرایط حضور طراحان در نمایشگاه های سراسر دنیا فراهم شود چرا که حضور در نمایشگاه های خارجی وآشنایی با علوم و نرم افزارهای روز دنیا بخشی از شغل طراحان محسوب می شود .
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه اولین چیزی که در تولید طلا انجام می شود طراحی سه بعدی طلا است گفت: برای ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺟﻮاﻫﺮات ﺑﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ باید طراحی اصولی و حرفه ای داشت لذا بنده با توجه به علاقه وافری که به کامپیوتر و طراحی داشتم به سمت طراحی و آموزش رفته و علاوه بر فعالیت در تولید و صادرات، موفق به کسب مدرک بین المللی تدریس راینو شدم.
انتهای پیام/
ترند
صنعت طلا و جواهر
پیشنهاد ویژه
طراحی طلا و جواهر
ایده طراحی
محسن محمدولی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده