چرا طلا در صنایع مختلف کاربرد دارد؟

طلا در صنایع تکنولوژی و پزشکی

طلا به دلیل مقاومت خود در برابر خوردگی و همچنین هدایت بسیار خوب برق و حرارت، در صنایع فناوری مانند الکترونیک، فضایی و پزشکی استفاده می‌شود.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1403/09/04 | 17:09

نظری ثبت نشده

طلا در صنایع تکنولوژی و پزشکی

به گزارش سایت طلا گلدنیوز،نانوذرات طلای عامل دار با خواص هندسی و نوری کنترل شده موضوع مطالعات فشرده و کاربردهای زیست پزشکی از جمله ژنومیک، بیوسنسوریک، سنجش ایمنی، شیمی بالینی، نوردرمانی لیزری سلول های سرطانی و تومورها، تحویل هدفمند داروها، DNA و آنتی ژن ها، تصویربرداری زیستی نوری است.

بنک طلا

نظارت بر سلول ها و بافت ها با استفاده از آخرین فن آوری سیستم های تشخیص این کار مروری بر پیشرفت‌های اخیر و چالش‌های کنونی پیش روی کاربرد زیست‌پزشکی نانوذرات طلا در اندازه‌ها، شکل‌ها و ساختارهای مختلف ارائه می‌کند. این بررسی بر روی کاربرد مزدوج‌های نانوذرات طلا در تشخیص‌ها و تجزیه و تحلیل‌های زیست‌پزشکی، درمان‌های فتوترمال و فتودینامیک، به‌عنوان حاملی برای تحویل مولکول‌های هدف، و بر روی خواص ایمنی و سم‌شناسی متمرکز است. 

کاربرد طلا در دارو سازی

کاربرد طلا در دارو سازی

داروهای حاوی طلا، داروهایی هستند که حاوی طلا هستند. گاهی از این گونه ها به عنوان «نمک های طلا» یاد می شود. «کریزوتراپی» و «آروتراپی» از کاربردهای ترکیبات طلا در پزشکی هستند.[1] تحقیقات در مورد اثرات دارویی طلا در سال 1935 آغاز شد، [2] در درجه اول برای کاهش التهاب و کند کردن پیشرفت بیماری در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید. استفاده از ترکیبات طلا از دهه 1980 به دلیل عوارض جانبی متعدد و الزامات نظارتی، اثربخشی محدود و شروع اثر بسیار کند کاهش یافته است. بیشتر ترکیبات شیمیایی طلا، از جمله برخی از داروهای مورد بحث در زیر، نمک نیستند، بلکه نمونه هایی از کمپلکس های تیولات فلزی هستند.

طلا هزاران سال است که در پزشکی استفاده می شود. امروزه ترکیبات طلا به درمان آرتریت روماتوئید کمک می کند. آلیاژهای طلا در ایمپلنت در زمینه های مختلف پزشکی استفاده می شود. و طلای کلوئیدی در میکروسکوپ الکترونی ایمونوگلد استفاده می شود.

 پیشرفت در فناوری نانو منجر به تولید نانوذرات طلای جدید شده است که دارای خواص فیزیکی متمایز مانند فلورسانس هستند. ما نانوخوشه‌های طلای فلورسنت (FANC) را توسعه داده‌ایم که حاوی نانوذرات طلا با ابعاد هسته کمتر از 2 نانومتر است. مطالعات اولیه نشان داده است که FANC ها یک نشانگر بسیار زیست سازگار با نیمه عمر فلورسانس 9 روز هستند و برای ردیابی in vitro و in vivo سلول های پیش ساز اندوتلیال و اندوتلیال مناسب هستند. 

FANC ها همچنین ممکن است دارای خواص شیمیایی جدیدی باشند که در تنظیم عملکرد سلول های اندوتلیال دخیل هستند. این مرور کوتاه، جهت گیری های آینده تحقیقات زیست پزشکی برای FANC ها را مورد بحث قرار می دهد.

کاربرد طلا در دندانپزشکی

طلا در دندانپزشکی

استفاده از طلا برای دندان یعنی رساندن کمترین آسیب به دندان: برای نصب روکش‌های طلا، نیاز به تراشیدن مقدار بسیار کمی از مینای دندان است و به فرم طبیعی دندان آسیبی وارد نمی‌کند.

از آنجا که طلا بیشترین سازگاری را با بدن انسان دارد، نصب روکش‌های طلا هیچگونه خونریزی لثه، واکنش آلرژیک یا مشکلات عصبی ایجاد نمی‌کند. همچنین بدن بیماران با افزایش سن نسبت به این روکش سازگاری بیشتر و حساسیت کمتری دارد.

روکش‌های طلا ماندگاری بالایی دارند: روکش‌های طلا همانند دندان طبیعی با مصرف نوشیدنی‌های داغ و سرد، منبسط و منقبض می‌شوند اما این روکش‌ها، در هر انبساط یا انقباض شکستگی، لب‌پریدگی یا ترک‌خوردگی کمتری از خود نشان می‌دهند.

طول عمر بالا: روکش طلا نسبت به خوردگی و زنگ زدگی بسیار مقاوم است و به همین دلیل، روکش‌های ساخته شده از طلا در مقایسه با سایر روکش‌ها، طول عمر بیشتری دارند.

کاهش پوسیدگی و عفونت دندان و لثه: طلا برخلاف سایر روکش‌ها که سطحی ناصاف دارند، صاف و هموار است. همچنین در طولانی مدت باعث آسیب، سایش یا خوردگی دندان نمی‌شود. به همین دلیل ایجاد هرگونه پوسیدگی دندان و نیز عفونت دندان‌ها و لثه‌ها را کاهش می‌دهد.

عدم ساییدگی دندان‌های مقابل: هنگام جویدن غذا، برخورد و سایش دندان‌های فک بالا با دندان‌های فک پایین امری طبیعی است. اما از آنجا که روکش طلا هیچ گونه ساییدگی برای دندان‌های مقابل خود ایجاد نمی‌کنند، احتمال آسیب به دندان‌های مقابل به صفر می‌رسد.

معايب مصرف طلا در دندانپزشکی

طلا از فلزات نایاب و گرانبهاست. و طبعا یکی از بزرگترین معایب آن قیمت بسیار گرانش می‌باشد. چرا که موجب افزایش قیمت خدمات دندانپزشکی می‌باشد.

این فلز يک هادی بسيار مناسب حرارت می‌باشد.

طلا به ساختار دندان متصل نمی‌شود. بنابر این هر زمان ممکن است از دندان یا پست (میله‌ای فلزی که در کانال ریشه‌ی دندان کاشته می‌شود) جدا شود.

طلا ممکن است با قطب‌هاي الکتريکی بدن واکنش دهد.

به دلیل رنگ زردش، ساخت روکش‌های دندان از جنس طلا و استفاده از آن اثر نامطلوبی بر زيبايی دارد.

فروشگاه دنلوکس طلای لاکچری در دندانپزشکیکاربرد طلا در دندانپزشکی مدرن

و اما از آنجایی که فلز طلا، همواره نشانه‌ لاکچری بودن و ثروتمند بودن بوده و هست، امروزه استفاده از طلا برای دندان، مورد توجه نسل جدید نیز قرار گرفته. فروشگاه دنلوکس معتقد است که با وجود اینکه هنوز هم بیشترین بخش از مصرف طلا صرف زیبایی و جواهرسازی می‌شود، با این حال هنوز هم طلا در دندانپزشکی و فروشگاه‌های به‌روز مواد و تجهیزات دندانپزشکی درجه ۱ جایگاه ویژه خود را دارد.

طلا در پزشکی

 طلا در پزشکی

طلا در پزشکی هم نقش مهمی را ایفا میکند و از آن برای پرکردن دندان‌ها، در تاج‌ها و همچنین در اتصالات و کاربردهای ارتودنسی استفاده دارند.دلیل استفاده از طلا در دندانپزشکی می‌توان به ویژگی شیمیایی آن اشاره کرد که ساختاری ثابت و غیرقابل ترکیب با دیگر مواد را دارا است.
این روزها از طلا برای درمان آرتروزها استفاده می کنند. نمک طبی طلا برای کاهش ورم درمان آسیب های استخوانی و تسکین درد سفتی مفاصل به کار می رود.

طلا جهت درمان بیماری‌ها و سرطان‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که از جمله بیماری‌هایی که در آن از طلا استفاده میشود میتوان به درمان سکته قلبی و سرطان دهانه رحم با استفاده از نانو ذرات طلا اشاره کرد.

کاربردهای طلا در علم پزشکی: از درمان تا فناوری‌های پیشرفته

تاریخچه استفاده از طلا در علم پزشکی نشان می‌دهد که این فلز گران‌بها از دیرباز به عنوان یک عنصر درمانی ارزشمند شناخته شده است. در دوران باستان، طلا به عنوان دارویی با خواص ویژه مورد استفاده قرار می‌گرفت و در فرهنگ‌های مختلف برای درمان بیماری‌های گوناگون به کار می‌رفت. به عنوان مثال، مصریان باستان طلا را به غذاهای خود اضافه می‌کردند و خوراکی‌های طلایی را به عنوان پیشکش به خدایان تقدیم می‌کردند. این رویکرد، آغاز شناخت اثرات درمانی طلا بود که به مرور زمان در تمدن‌های مختلف گسترش یافت و محبوبیت بیشتری پیدا کرد.

طلا از دیرباز تا به امروز در درمان برخی از بیماری‌ها و همچنین در ساخت تجهیزات پزشکی کاربرد داشته است. استفاده از این فلز در علم پزشکی به روش‌های گوناگونی صورت گرفته است. برای مثال، طلا در دندانپزشکی به دلیل دوام و سازگاری بالا با بدن انسان مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در درمان آرتروز، ترک اعتیاد، بهبود عملکرد گردش خون و تنظیم فشار و دمای بدن از خواص طلا بهره‌برداری شده است. علاوه بر این، به دلیل سازگاری بیولوژیکی بالای طلا با بدن، از آن در ساخت میکروچیپ‌های پزشکی استفاده می‌شود که به کمک آن‌ها می‌توان اجزای داخلی بدن را مشاهده و کنترل کرد.

طلا و بهبود گردش خون

طلا، که گاهی به عنوان “دوست قلب” شناخته می‌شود، نقش بسزایی در بهبود گردش خون در بدن ایفا می‌کند. این فلز گران‌بها با تسهیل جریان خون، به تامین بهتر اکسیژن در تمامی نقاط بدن کمک می‌کند و در نتیجه، عملکرد بهتر اندام‌ها و احساس شادابی و انرژی بیشتر را به همراه دارد.

در دنیای پزشکی مدرن، از نانوذرات طلا در تولید داروهایی استفاده می‌شود که برای بهبود گردش خون طراحی شده‌اند. این داروها به صورت کپسول‌هایی عرضه می‌شوند که حاوی مقادیر کنترل‌شده‌ای از نانو طلا هستند و با تاثیر مستقیم بر روی سیستم گردش خون، به بهبود و تنظیم آن کمک می‌کنند.

مراقبت‌های پوستی با طلا

در دنیای امروز، یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین کاربردهای طلا در حوزه مراقبت‌های پوستی است. بسیاری از محصولات بهداشتی و زیبایی با پایه طلا تولید می‌شوند و این فلز گران‌بها به دلیل خواص منحصر به فردش برای پوست، مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفته است. تحقیقات پزشکی نشان داده‌اند که طلا می‌تواند برای پوست مفید باشد، اما میزان اثر بخشی آن هنوز به طور کامل ثابت نشده و نیاز به مطالعات بیشتری دارد.

یکی از چهره‌های تاریخی که به استفاده از طلا در مراقبت‌های پوستی مشهور است، کلئوپاترا، ملکه معروف مصر، است. او به طور منظم از ماسک طلا استفاده می‌کرد و به عنوان زیباترین فرعون مصر شناخته می‌شود. در برخی مطالعات پزشکی نیز آمده است که طلا می‌تواند در درمان اگزما، عفونت‌های قارچی، تحریک کلاژن سازی، تنظیم چربی پوست و بهبود جای زخم و جوش موثر باشد.

طلا و کمک به درمان آرتروز

آیا می‌دانستید که پس از جنگ جهانی دوم، از ترکیبات حاوی طلا برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شد؟ این فلز گران‌بها، به دلیل خواص ضد التهابی‌اش، از دیرباز به عنوان یک درمان موثر برای آرتروز و روماتیسم مفصلی مورد توجه قرار گرفته است. حتی در دوران رنسانس، در ونیز ایتالیا، پس از صرف غذا در مهمانی‌ها، بادام‌هایی با روکش طلا سرو می‌شد تا از روماتیسم جلوگیری کنند.

در دهه ۱۹۹۰ میلادی، یک روش نوآورانه برای درمان آرتروز معرفی شد که در آن قطعه‌ای از طلا را در ناحیه‌ای که درد داشت، زیر پوست قرار می‌دادند. نتایج نشان داد که این روش در بسیاری از بیماران منجر به کاهش یا حتی بهبود کامل درد می‌شد.

طلا، این فلز گران‌بها، نه تنها به دلیل زیبایی و درخشندگی‌اش همواره در طول تاریخ مورد توجه بوده، بلکه خواص و کاربردهای شگفت‌انگیزی نیز در حوزه‌های مختلف زندگی انسان داشته است. از استفاده در زیورآلات و تجارت گرفته تا کاربردهای مهم آن در علم پزشکی و مراقبت‌های پوستی، طلا همواره نقشی مهم و موثر ایفا کرده است. با پیشرفت‌های علمی، خواص طلا در زمینه‌هایی مانند بهبود گردش خون، درمان آرتروز و حتی مراقبت از پوست به شکل‌های نوینی به کار گرفته شده است. به این ترتیب، طلا همچنان جایگاه ویژه‌ای در زندگی ما دارد و احتمالا در آینده نیز با کشف کاربردهای جدید، به ارزش‌های آن افزوده خواهد شد.

کاربرد طلا در صنایع

کاربرد طلا در صنایع

طلا یک فلز چکش‌خوار است که می‌توان آن را به‌صورت ورقه‌های بسیار نازک درآورد. در همین راستا در صنعت ساختمان‌سازی از گذشته‌های دور تا به امروز برای احداث ساختما‌های فوق‌العاده مهم در هر کشوری از طلا استفاده می‌شود. نمونه‌هایی از کاربردهای طلا را می‌توان در کشور ما در ساخت بارگاه‌های مذهبی از جمله حرم امام رضا (ع) مشاهده نمود.

پیشرفته‌ترین کاربردهای طلا مربوط به تجهیزات الکترونیک است. طلا یکی از فلزات گرانبها با رسانایی بسیار عالی است و به همین دلیل می‌توان از آن برای انتقال داده‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن و بدون ایجاد هیچ‌گونه مشکلی برای وسایل الکترونیکی بهره‌برداری کرد. در حالت کلی قطعات الکترونیکی که با استفاده از طلا تولید می‌شود، عمر مفید بسیار بیشتری دارند. برخی از مصارف طلا در تولید تجهیزات الکترونیکی عبارت‌اند از:

اتصالات و پست‌های تقویت‌کننده

لحیم کاری

سیم‌های ارتباطی

جی‌پی‌اش

ابر پردازشگرها

در حال حاضر تولیدکنندگان قطعات الکترونیک دریافته‌اند که می‌توان با استفاده از آلیاژی از طلا به همراه نیکل و کبالت می‌توان عملکرد بهتری در زمینه انتقال اطلاعات را کسب کرد. به نظر می‌رسد در آینده نیز باید منتظر دیدن پیشرفت‌ها و نوآوری‌های بیشتری در این زمینه باشیم.

فضاپیماها تجهیزاتی فوق‌العاده گران قیمت هستند که در عین حال حساسیت بالایی نیز دارند. کوچک‌ترین اختلالی در عملکرد این وسایل نتایج فاجعه‌باری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین باید از باکیفیت‌ترین متریال‌هایی که در زمین وجود دارد برای ساخت آن‌ها استفاده کرد. از همین رو مهم‌ترین کاربردهای طلا در ساخت این ماشین‌های پرنده، در داخل مدارات الکترونیکی است. طلا به خوبی می‌توان اشعه مادون قرمز را دفع کند. در همین راستا جلوی افزایش دمای بیش از حد تجهیزات الکترونیکی فضاپیما را می‌گیرد. این کار باعث می‌شود که در طولانی مدت اختلالی در عملکرد آن‌ها ایجاد نشود. از آن گذشته طلا به خاطر سطح نرم و انعطاف‌پذیری که دارد، بین قسمت‌های مکانیکی فضاپیماها در نقش روانساز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تولیدات لاکچری امروز تبدیل به یک حقیقت هر چند غیرقابل توجیه در زندگی ما انسان‌ها تبدیل شده‌اند. برخی از تولید‌کنندگان مواد غذایی برای تولید محصولات لاکچری به سراغ استفاده از پودر طلا یا ورقه‌های طلا رفته‌اند. این مورد شاید از جمله عجیب‌ترین کاربردهای طلا به شمار برود ولی واقعیتی است که در حال حاضر وجود دارد. با وجود اینکه طلا هیچ‌گونه ضرر و زیانی برای سلامت انسان ندارد؛ اما خوب است بدانید که مصرف خوراکی آن نیز هیچ نقش مثبتی را در بدن انسان ایفا نمی‌کند و صرفا مصارف لاکچری دارد.

طلا و تولید شیشه

یکی دیگر از کاربردهای طلا در صنعت ساختمان‌سازی مربوط به تولید شیشه‌های لاکچری و زیبا است. اگر در هنگام شکل‌دهی شیشه‌ها مقداری پودر طلا روی سطح شیشه‌ها ریخته شود، رنگ فوق‌العاده حیرت‌انگیزی روی سطح شیشه‌ها ایجاد می‌شود که تماشای آن لذت‌بخش است. همچنین همان‌طور که اشاره کردیم، طلا در دفع اشعه مادون قرمز بسیار مؤثر است و همین مسئله باعث می‌شود که تهویه داخل ساختمان نیز به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد.

گلدنیوز

انتهای پیام/

برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت