انواع قوانین کسبوکارهای اینترنتی
آشنایی با قوانین مورد نیاز برای کسب وکارهای اینترنتی مانند: قانون تجارت الکترونیک، جرائم رایانه ای و ...
دبیر خبر(دبیر خبر)
1400/12/17 | 00:12
سرویس آموزش و پژوهش گلدنیوز به دلیل اهمیت آشنایی با نمونههایی از قوانین که در دسته قوانین ، مقررات و دستورالعملهای کسب و کارهای اینترنتی قرار میگیرند به توضیحی کوتاهی پیرامون هر یک می پردازد.
این قانون به منظور شناسایی معاملات و اسناد الکترونیکی در سال ۱۳۸۲ به تصویب رسید و مجموعه اصول و قواعدی است که برای مبادله آسان و ایمن اطلاعات در واسطههای الکترونیکی و با استفاده از سیستمهای ارتباطی جدید به کار میرود.
دانلود قوانین تجارت الکترونیک
این قانون در سال ۱۳۸۸ به منظور تعیین مصادیق استفاده مجرمانه از سامانههای رایانهای و مخابراتی به تصویب رسید. آنچه که به عنوان جرایم رایانهای، جرایم اینترنتی و جرایم سایبری نام برده میشود مجموعهای از بزهکاریهایی است که به وسیله رایانه و ابزارهای الکترونیکی رقم میخورد.
دانلود قانون جرائم رایانهای
قانون حمایت از مصرفکننده یعنی مجموعه اختیارات و امتیازاتی که مصرفکننده در قبال عمل خرید یک کالا یا خدمات از فروشنده دریافت میکند تا در صورت بروز اشکال، معلوم شدن عیب و نقص، احراز ضرر و زیان، عدم کارآیی و ثمربخشی و یا ایراد خسارت، برای جبران ضرر خود از آن استفاده کند. این قانون در سال ۱۳۸۸ به تصویب رسید.
دانلود قانون حمایت از حقوق مصرفکننده
در ادامه توضیح قوانین، مقررات و دستورالعملهای کسب و کارهای اینترنتی آئیننامهها سه نوعاند. اعتبار آئیننامه منوط است به اینکه اولا مغایر قانون عادی نباشد ثانیا تکالیف جدیدی برای مردم ایجاد نکند.
مقرراتی هستند که به حکم صریح یا ضمنی قانونگذار برای تکمیل قانون وضع می شوند . به علت عدم استقلال ذاتی آنها به آنها ایین نامه های غیر مستقل نیز می گویند
آیین نامه جایگزین قانون یا ایین نامه های تفویضی: مقرراتی که با اذن صریح قانونگذار توسط مجریه تدوین میشوند اما ماهیتا با قانون فرقی ندارند.
مقامات اجرایی به موجب اصل ۱۳۸ میتوانند در حدود اختیاراتشان اقدام به وضع آئیننامه نمایند. این نوع آئیننامهها مستقل از قانون برای انتظام روابط افراد به کار میروند بسیار متنوعند مانند آئیننامههای انتخاباتی ، شهرداری ، امور مالی ، استخدامی ….. مقامات واضع آن هیات وزیران ، وزیر ، استاندار ، فرماندار … میباشند. و به شکل زیر تقسیمبندی میشوند.
آئیننامههای مستقل سازمان دهنده خدمات عمومی، آئیننامههای مستقل انتظامی، آئیننامههای مستقل ضرورت (در شرایط اضطراری تصویب میشوند).
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده