موقعیت استراتژیکی ایران در خاورمیانه جهت معرفی بازار گوهرسنگ

موقعیت استراتژیکی ایران در خاورمیانه جهت معرفی بازار گوهرسنگ

با توجه به موقعیت استراتژیکی تهران در خاورمیانه با برگزاری بازار جهانی در تهران، می توان بازارا ایران را به جهان معرفی کرد.

امیر کشانی(سردبیر)

1401/02/05 | 00:02

نظری ثبت نشده

موقعیت استراتژیکی ایران در خاورمیانه جهت معرفی بازار گوهرسنگ

بانکوک و چانتوبوری شهرهایی برای معاملات گوهرسنگ

نامدار خلیلیان گوهرشناس در ادامه گزارش ورود تایلند به بازار جهانی گوهرسنگ به گروه آموزش و پژوهش گلدنیوز گفت: یکی از مناطقی که در آن معاملات بسیاری انجام می شود بانکوک است. شرکت های بزرگی در آنجا دفتر و کارگاه های تولیدی دارند. به عنوان مثال اگر شرکتی حیطه فعالیت خود را جواهرات سواره اعلام کند بنابراین باید این نوع از جواهرات در این شرکت تولید و صادر می شود. با توجه به حیطه فعالیت آنها، این شرکت دیگر نمی تواند در حوزه سنگ های پیاده کار کند یا در حیطه سنگ وارد شود مگر اینگه خود را با عنوان هولدینگ معرفی کند و در مجموعه فعالیت خود این موارد را نیز ذکر کند.  

یکی دیگر از مناطقی که در تایلند معاملات انجام می شود، چانتابوری است، چانتابوری یک بازارچه سنگ است که در روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه به صورت نیمه وقت دایر است. در این بازارچه به افراد خارجی میزهایی برای ارائه سنگ ها داده می شود اما افرادی هستند که به صورت مداوم نمی توانند آنها را اجاره کنند زیرا برای تهیه سنگ های جدید به سفر می روند و یا به دلایل دیگری در آن منطقه حضور ندارند اما برخی دیگر هم هستند که میزها را به صورت مداوم اجاره می کنند. به عنوان مثال افراد مختلف برای مدت های مختلف این میزها را اجاره می کنند بعضی، آنها را به مدت هفتگی و با قیمت مشخص، بعضی دیگر، به صورت ماهانه و با مبلغ بیشتر و گروهی دیگر میزها را به صورت مداوم و با مبالغ بیشتر اجاره می کنند.   

پرهزینه بودن اجاره مغازه در بازار

اجاره مغازه در تکیه دولت یا در کف بازار بسیار گران است و قاعدتا هر کسی قصد شروع کار در این مغازه ها را دارد برای او بسیار پرهزینه خواهد بود بنابراین این افراد علاقه مند به اجاره در این مناطق می توانند یک مغازه را به صورت شراکتی اجاره کنند و هر کدام از این افراد در بخشی از مغازه ویترین خود را به مشتریان ارائه دهند.

ورود سنگ ها به صورت قانونی نه قاچاق

در ایران سنگی که استخراج می شود پیروزه است و دلیلی ندارد که از کشورهای دیگر این سنگ وارد شود اما برای سنگ های دیگر مانند زمرد و یاقوت که از ایران استخراج نمی شوند، نباید محدودیت جهت واردات وجود داشته باشد. به جای اینکه این سنگ ها به صورت قاچاق، جیبی و مسافری وارد کشور شوند، به صورت قانونی وارد شوند و یک فضایی با اخذ اجاره به صورت ماهانه یا سالانه در اختیار آنها قرار بگیرد که بتوانند محصولات خاص خود را به مشتریان ارائه دهند و این چنین معاملاتی انجام شود با این روش از واردات قاچاقیِ سنگ توسط افغانستانی ها و پاکستانی ها جلوگیری خواهد شد.

تهران شهری برای برگزاری بازارهای جهانی

برگزاری چنین بازارچه هایی در ایران باعث می شود که آوازه آن به گوش تجار خارجی دیگر برسد و آنها نیز علاقه مند به ارائه محصولات خود در ایران باشند. با این وجود تهران در یک موقعیت استراتژیک خوبی در خاورمیانه قرار دارد و می تواند با انجام این فعالیت ها زودتر از تایلند به جایگاه خود برسد.

پرداخت و عودت مالیات گوهرسنگ در ورودی فرودگاه ها

در تایلند زمانی که تجار سنگ ها را وارد می کنند ابتدا تمام آنها را اعلام می کنند و گمرک آن را پرداخت می کنند اما در مواقعی هم نمی توانند تمامی محصولات خود را در تایلند به فروش برسانند بنابراین در هنگام خروج از تایلند آن میزان مبلغ مالیاتی که برای سنگ های به فروش نرسیده پرداخت کرده بودند را از دولت تایلند پس می گیرند همچنین ایران می تواند با اجرای این قانون در ورودی فرودگاه ها موجب رونق بازار به صورت قانونی شود.

تعرفه مناسب مالیات واردات سنگ

تعرفه واردات سنگ باید به گونه ای باشد که قیمت جواهر افزایش چشم گیری پیدا نکند زیرا اگر غیر از این باشد تمایل به واردات قاچاق بیشتر خواهد شد. دولت باید طوری عمل کند که قاچاق چی ها از این میان حذف شوند و آنها را به افرادی قانون مدار تبدیل کنند که بر اساس قانون پیش روند زیرا اگر تفاوت زیادی بین قاچاق و کار قانونی وجود نداشته باشد، از قاچاق صرف نظر خواهد شد. به عنوان مثال در یک دوره ای تفاوت قیمت طلا در ایران و دبی بسیار زیاد بود و طلا از ایران به دبی قاچاق می شد زیرا قیمت طلا در دبی بسیار گران قیمت تر از ایران بود اما بعد از مدتی که قیمت طلای این دو کشور متعادل شد، دیگر قاچاقی هم صورت نگرفت زیرا قاچاق دیگر برای افراد قاچاق چی مقرون به صرفه نبود و قاچاق خود به خود از بین رفت.

ایران چطور می تواند در خاورمیانه به یک جایگاه مناسبی در زمینه گوهرسنگ ها برسد؟

نتیجه گیری از این مبحث به این نقطه می رسد که اگر ایران بخواهد به یک بازار گوهرسنگ خوب برسد، ابتدا نیاز به یک قانون گذاری خوب دارد. سندی با عنوان سند راهبردی گوهرسنگ ایران تنظیم شده است که از نظر شخصی ایرادات زیادی در این سند به چشم می خورد زیرا برخی از افرادی که در این حوزه ورود کرده بودند، متخصص نبودند. در حقیقت بهتر است یک اصلاحی در بحث سند راهبردی گوهرسنگ انجام شود سپس ما نیازمند به این هستیم که واردات را با تعرفه های مشخص به صورت قانونی آزاد کنیم، در کنار آن موسسات گوهرشناسی تقویت و ساماندهی شوند و هر کسی که از موسسه گوهرشناسی مدرکی دارد، اجازه تاسیس موسسه گوهرشناسی نداشته باشد مگر با راستی آزمایی که توانایی آنها سنجیده شود و بر اساس رتبه ای که کسب می کنند، شروع به فعالیت کنند.

معرفی بازار ایران به جهان

بعد از ساماندهی و رتبه بندی موسسات گوهرشناسی به فضایی جهت ارائه محصولات توسط تجار داخلی و خارجی نیاز است. با توجه به موقعیت استراتژیک خوبی که ایران در خاورمیانه دارد از جمله همسایگی با کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه و روسیه این امکان را فراهم می کند که ایران خیلی زود به درجه و جایگاه خوبی در این بازار برسد و بخشی از این موارد به اصلاح قانون، حمایتِ دولت و بخشی دیگر به فعالان صنفی بر می گردد. یکی از راه هایی که می تواند بازار ایران را به دنیا معرفی کند شرکت کردن تجار ایرانی در نمایشگاه های اروپایی به دلایل زیر است: وجود مشتریان زیاد در آنجا، آشنایی با تاجرهای اروپایی، معرفی بازار داخلی به آنها، اعلام شرایط فعالیت در خاوریانه. بنابراین این موارد موجب تعاملات هر چه سریع تر و پیش بردن آن می شود.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

گوهرسنگ

جواهر

گوهرشناسی

طلاوجواهر

نامدار خلیلیان

بازار جهانی

گوهرشناس

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت