هوش کلامی چیست؟
اگر میخواهید هوش زبانی ، کلامی خود را تقویت کنید، باید حتماً توانایی خود را در 4 حوزه افزایش دهید تا اتفاقات خوبی را بتوانید رقم بزنید.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/04/07 | 00:04
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)،اصطلاح هوش کلامی یا هوش زبانی را نخستین بار، هوارد گاردنر مطرح کرد.
او در مدل هوش چندگانهی خود، هوشهای متنوعی را مطرح کرد که هوش کلامی یا Linguistic Intelligence یکی از آنهاست.
نباید هوش کلامی را با فن بیان اشتباه بگیریم. فن بیان به ارائهی شفاهی اشاره دارد و هوش کلامی، به تسلط بر سخن و سخنوری.به همین علت، بارها بر این نکته تأکید شده که:
تا حرف زدن کسی را ندیده باشید، نمیتوانید بگویید که توانایی او در فن بیان چگونه است و در چه سطحی است.
اما از روی نوشتههای کسی مثل سعدی که حتی یک بار حرف زدنش را ندیدهایم، میگوییم که او استاد سخن و دارای هوش کلامی بالا بوده است.
هوش کلامی زبانی، توانایی به کارگیری کلمات و زبان در زندگی است. آن چیزی که به شما کمک میکند تا زبان را برای مکالمه بیاموزید، هوش کلامی شما بوده است. شاعران، نویسندگان، مجریان و سخنوران توانایی زیادی در بکارگیری این هوش دارند. بدانید و باور داشته باشید که شما بدون این که دیگران چیزی درباره شما بگویند هوش کلامی بسیار قدرتمندی دارید.
به این علت که شما در ابتدای دوره زندگیتان به سرعت مکالمه را آموخته اید اما بعد ها در دوره های آموزشی و مدرسه با نوع آموزش نادرست و عدم استفاده از روش صحیح مطالعه شما را دل زده کرده اند. پس تمرکز ذهن خود را از روی حرف مردم بردارید و بدانید که رشد هوش کلامی عامل موفقیت شما در مدرسه، محل کار و ارتباطات اجتماعی است.
خوب گوش دادن، خوب حرف زدن، قصه گویی، توضیح دادن، تدریس، استفاده از طنز، درک قالب و معنی کلمهها، یادآوری اطلاعات، قانع کردن دیگران به پذیرفتن نقطه نظر آنها، تحلیل کاربرد زبان.
1. معناشناسی:
اولین مولفه گاردنر معناشناسی است که بیان میکند شما باید ابتدا معنای کلماتی را که استفاده میکنید به خوبی بشناسید و از کلمات صحیح در جای درست استفاده کنید.
2. آواشناسی:
طبیعی است که اگر جملات را با لحن و آوای درستی تلفظ نکنیم قطعاً منظورمان را به خوبی به مخاطب نخواهیم رساند. مثلاً اگر شما سوالی را با لحن خبری از مخاطبتان بپرسید به احتمال زیاد متوجه منظور شما نخواهد شد. پس رعایت صوت و آوای صدا برای برقراری ارتباط کلامی با دیگران ضروری است.
3. توانایی در جمله سازی:
جمله سازی را شاید بتوان مهم ترین موضوع هوش کلامی در نظر گرفت. اگر شما توانایی بالایی در جمله سازی و جمله بندی نداشته باشید و نتوانید کلمات را به درستی پشت سر هم بچینید، چگونه انتظار دارید بتوانید هوش زبانی خود را تقویت کنید؟
4. کاربرد کلمات:
چهارمین موضوع هوش کلامی زبانی گاردنر ، دانستن کاربرد کلمات است. چون بعضی لغات هستند که چند معنا دارند و اگر ندانیم چگونه باید از آن ها استفاده کنیم، ممکن است باعث رخ دادن سوءتفاهم های زیادی شود.
منبع :گام برتر /متمم
انتهای پیام/
پیشنهاد ویژه
هوش
هوش زبانی
هوش کلامی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده