نحوه ثبت، محاسبه و استعلام مالیات دستگاه پوز
سوالی که خیلی از مغازهدارها و صاحبان شرکتها با آنها روبرو میشوند، این است که “آیا با وصل کردن دستگاه کارتخوان خودم به پرونده مالیاتی، مالیات بیشتری باید پرداخت کنم؟”.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/05/15 | 00:05
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان طلا (گلدنیوز)، خیالتان راحت باشد که با اتصال دستگاه پوز مغازه یا شرکت به پرونده مالیات بر درآمد به هیچ عنوان مالیات بیشتری پرداخت نخواهید کرد.
برای محاسبه مالیات کارتخوان از فرمول جدیدی استفاده نمیشود، بلکه همان فرمولی که برای محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل به کار میرفت در اینجا هم قابل استفاده است. بر اساس قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، همه تراکنشهایی که به وسیله دستگاه پوز انجام میشوند فعالیت شغلی به حساب میآیند و به آنها مالیات تعلق میگیرد.
15 درصد: به ازای مازاد سودی که نسبت به رقم 35 میلیون و 600 هزار تومان کسب میکنید تا مقدار 50 میلیون تومان
20 درصد: به ازای مازاد سود نسبت به رقم 50 میلیون تومان تا مقدار 100 میلیون تومان
25 درصد: به ازای مازاد مبلغی که بیش از 100 میلیون تومان سود کسب کردهاید.
برای اینکه بتوانید تمامی دستگاههای کارتخوانی که به اسم شما در سامانه الکترونیک خدمات قضایی ثبت شده است را ببینید باید در سامانه my.tax.gov.ir ثبت نام کنید. در این سامانه شما میتوانید علاوه بر دستگاههای کارتخوانی که به اسم شما ثبت شده است، همه درگاههای پرداخت الکترونیکی که به نام شما ثبت شده است را هم ببینید. اما در صورتی که در درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام نکردهاید ابتدا باید در این سامانه عملیات ثبت نام را انجام دهید.
پس از ثبت نام در سامانه my.tax.gov.ir و ورود به این سامانه در قسمت راست صفحه بر روی گزینه “ساماندهی پذیرندههای بانکی” کلیک کنید. در صفحه جدیدی که باز میشود امکان “الصاق به پرونده” یا “درخواست غیرفعالسازی” برای دستگاههای پوز و یا درگاههای پرداخت الکترونیکی وجود دارد.
در قسمت دستگاههای کارتخوان الصاق نشده میتوانید بر روی الصاق به پرونده کلیک کنید تا دستگاه پوز شما به پرونده مالیاتی مغازه شما وصل شود.
وارد درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir شوید و با توجه به اینکه شخص حقیقی یا حقوقی هستید در این سامانه ثبت نام کنید.
به صورت پیش فرض وقتی وارد این سایت میشوید به عنوان شخص حقیقی میتوانید ثبت نام کنید ولی اگر شخص حقوقی هستید میتوانید در قسمت پایین این صفحه بر روی دکمه “ثبت نام اشخاص حقوقی” کلیک کنید. ثبت نام در این سامانه به سادگی انجام میشود.
با ورود به قسمت “ساماندهی پذیرندههای بانکی” تمام دستگاههای کارتخوان و درگاههای پرداخت الکترونیکی که به نام شما ثبت شده است را میتوانید مشاهده کنید.
علاوه بر این دستگاههای کارتخوانی که به نام شما ثبت شده است به تفکیک بر اساس دستگاههای کارتخوان الصاق شده به پرونده مالیاتی و دستگاههای کارتخوان الصاق نشده به پرونده مالیاتی قابل مشاهده است. در قسمت پایین این صفحه دستگاههای کارتخوانی که به بانک مرکزی برای غیرفعال سازی معرفی خواهند شد را نیز میتوانید مشاهده کنید.
در این صفحه امکان “درخواست غیرفعالسازی” برای دستگاههای پوز و یا درگاههای پرداخت الکترونیکی فراهم شده است تا شما به هر دلیلی نیاز به غیرفعال سازی دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیک خودتان داشتید بتوانید این کار را به سادگی انجام دهید.
نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی بر اساس ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم محاسبه میشود. در اینجا میتوانید درصدهای مربوط به میزان نرخ مالیات را بر اساس درآمد ببینید:
تا ۵۰ میلیون تومان در یک سال 15%
نسبت به مازاد ۵۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان در یک سال 20%
نسبت به مازاد ۱۰۰ میلیون تومان در یک سال 25%
در صورتی که کل درآمد شخصی که کارتخوان متعلق به وی باشد بالاتر از ۱۰۰ میلیون تومان در سال باشد، نرخ مالیاتبردرآمد 25% میشود.
حالا، اگر یک شخصِ صاحب کارتخوان درآمد سالانه وی بالاتر از ۱۰۰ میلیون در سال باشد، و از طریق کارتخوان ۵۰ میلیون تراکنش درآمد ایجاد شود، و در صنف خردهفروشی ماهی مشغول به کار باشد که ضریب آن 10% است، 10% مبلغ ۵۰ میلیون میشود ۵ میلیون تومان که مالیات آن میشود 25% این ۵ میلیون تومان یعنی ۱٫۲۵۰٫۰۰۰ تومان.
تراکنشهایی که از طریق دستگاه کارتخوان انجام میشود، مشمول مالیات بر درآمد میشوند. نحوه ضریب مالیات از صنف از صنف تا صنف متفاوت هست. برای محاسبه نرخ مالیات کارتخوان به دو روش میتوان عمل کرد:
محاسبه ضریب مالیاتی صنف کارتخوان بر اساس جدول اینتا کد
نرخ مالیات بر درآمد بر اساس مبلغ واریزی
محاسبه ضریب مالیاتی صنف کارتخوان بر اساس جدول اینتا کد
برای محاسبه مالیات بر اساس اینتا کد باید به جدول مربوطه مراجعه کنید. ضریبهای مالیاتی اصناف بر اساس جدول اینتا کد درج شده است.
همانطور که میدانید تمامی تراکنشهایی که توسط دستگاه کارتخوان و شبکه شاپرک صورت میگیرد، از نظر سازمان مالیاتی جنبه درآمدی دارد و قطعاً مشمول مالیات میشود؛ بنابراین شخصی که صاحب دستگاه کارتخوان است، باید به این نکته دقت داشته باشد که تمامی تراکنشهای آن جنبه درآمدی دارد.
بر طبق قانون صاحبان دستگاههای پوز باید به سایت سازمان مالیاتی مراجعه کرده و بعد از ثبتنام، کد اقتصادی را دریافت نمایند. در ضمن اگر شما کد اقتصادی نداشته باشید، برای شما پرونده مالیاتی تشکیل میشود. این پروندهها بر اساس اطلاعات دستگاه کارتخوانها آنها تشکیل میشود. علاوه بر مالیات، جریمههایی نیز مشمول صاحبان دستگاه کارتخوان فاقد کد اقتصادی میشود.
بله باید به شکل جداگانه ارسال شود مگر اینکه این دو شخص پرونده مالیاتی خود را بهصورت مشارکتی در اداره امور مالیاتی مربوطه تشکیل دهند.
باید بدانید که سازمان امور مالیاتی مطابق قانون میتواند تا ۵ سال به عقب برگردد و از مؤدی مطالبه مالیات کند؛ البته در دو حالت این مورد صدق میکند:
۱- چنانچه اطلاعاتی به دست سازمان برسد مبنی بر اینکه مؤدی خرید و فروشی داشته که اعلام نکرده است.
2- چنانچه وارد تراکنشهای بانکی وی شده و مشخص شود که ورودیهای بهحساب ایشان، درآمد بوده و کتمان شده است.
بنابراین اگر در سالهای قبل (تا ۵ سال) با کد ملی شما خرید یا فروشی ثبت نگردیده باشد و یا سازمان وارد تراکنشهای بانکی شما نشود، قاعدتاً مالیاتی نیز از بابت آن سالها مطالبه نمیگردد.
از نظر سازمان مالیاتی هر شخصی که دستگاه پوز دارد و از طریق آن کسب درآمد انجام میدهد، باید اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر ارائه نماید. فقط مودیانی که فعالیت آنها شامل موارد صفر مالیاتی و یا معاف از مالیات باشد، مالیاتی برای آنها در نظر گرفته نمیشود.
منبع: سپیدار
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
دستگاه پوز
مالیات بر درآمد
مالیات دستگاه پوز
مالیات کارتخوان
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده