به گزارش
پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)،«فرسودگی شغلی» یا «burnout»، نوع خاصی از خستگی فیزیکی یا روانی مرتبط با کار است که شامل احساس عدم موفقیت و از دست دادن هویت شخصی میشود.
برخی از کارشناسان معتقدند که شرایط روانی مختلفی مانند افسردگی، در بروز فرسودگی شغلی تاثیرگذار هستند. همچنین، عوامل فردی، مانند ویژگیهای شخصیتی و زندگی خانوادگی نیز، بر افرادی که فرسودگی شغلی را تجربه میکنند، تأثیر میگذارد.
علت هرچه که باشد، فرسودگی شغلی میتواند بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر منفی بگذارد. بنابراین، شناخت هرچه بیشتر این سندروم و راهکارهای مقابله با آن میتواند به بهبود کیفیت زندگی حرفهای و شخصی شما کمک کند. در این مقاله به بررسی دلایل و علائم فرسودگی شغلی کارمندان و راهکارهای مقابله با آن میپردازیم.
سندروم این روند اثرات فیزیکی، روانی و عملکردی مختلفی بر کارمندان دارد که در ادامه به طور جداگانه آورده شدهاند.
تاثیرات فیزیکی
تاثیرات ذهنی و روانی
- احساس ناامیدی
- عدم اشتیاق و انگیزه
- اختلال خواب
تاثیرات عملکردی
- غیبت مکرر
- دیر رسیدن به محل کار
- کاهش عملکرد کاری
- استعفا از کار
چگونه به کارمندی که میگوید دچار فرسودگی شغلی شده است، پاسخ دهیم؟
وقتی یک کارمند به شما میگوید که دچار فرسودگی شغلی شده است، صرف نظر از اینکه واقعیت چیست، زمانی ویژه را به گفتگوی تک به تک در مورد این تجربه اختصاص دهید.
مطمئن شوید که به او اجازه دادهاید افکار خود را به طور کامل و بدون وقفه بیان کند. اجازه دهید کلام او منعقد شود: قبل از پاسخ دادن حدود هفت ثانیه یا تقریباً دو نفس عمیق صبر کنید.
عجولانه درباره احساسات او یا علت آن نتیجهگیری نکنید. در عوض، گوش دادن فعال را با تکرار عباراتی که شنیدهاید تمرین کنید و بپرسید که آیا آنها را درست فهمیدهاید یا نه.
هنگامی که تجربه او را درک کردید، از او بپرسید که چه چیزی زیربنای آن است. پرسشهای سادهای مانند "بزرگترین عوامل استرسزا چیست؟" یا "به تازگی چه زمانی احساس استرس یا فرسودگی شغلی کردهاید؟" میتواند به شما کمک کند تا در مورد علل ریشهای آن ایده بگیرید.
در نهایت، بپرسید که چگونه میتوانید در کوتاهمدت و بلندمدت به او کمک کنید. کمی زمان بگذارید تا نیازهای او را در نظر بگیرید و برنامهای برای حمایت از او - و نظارت بر فرسودگی شغلی وی - به روشی بادوام و پایدار تهیه کنید.
فرسودگی شغلی یکی از مشکلات رایجی است که اغلب افراد شاغل با آن مواجه میشوند. دلایل متعددی از جمله فشار کاری زیاد، انجام کار تکراری، محیط کار مسموم و ناعادلانه، دریافت حقوق کم و… میتوانند منجر به بروز سندروم فرسودگی شغلی شوند.
در برخی موارد، دریافت مشاوره شغلی و تغییر شغل میتواند به بهبود شرایط کمک کند. هرچند، بسته به دلایل بروز فرسودگی، درمان آن نیز متفاوت خواهد بود. در نهایت، اگر تغییرات شدید خلق و خو، ناامیدی و داشتن افکار آسیب به خود یا دیگران را تجربه میکنید، لازم است که با مراجعه به روانشناس، از کمک حرفهای برای بهبود شرایط بهرهمند شوید.
بیشتر بخوانید:
خودتان را ارزیابی کنید
پیشبینی کنید که در ده سال آینده کجا خواهید بود
انتهای پیام/
نظری ثبت نشده