رابطه هوش مالی و فروش حرفه‌ای

هوش مالی چیست

دانش، اطلاعات و توانایی‌های هر فرد در ثروت آفرینی، حل مسائل اقتصادی و مدیریت بحران‌های مالی را هوش مالی، یا در اصطلاح عامیانه “شَم اقتصادی” او می‌گویند.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1403/11/10 | 12:11

نظری ثبت نشده

هوش مالی چیست

به گزارش سایت طلا گلدنیوز، بی سوادی مالی مانعی است که جوامع در حال توسعه یا نوظهور و همچنین جوامع پیشرفته در سراسر جهان با آن روبرو هستند. فقدان آموزش مالی بر افراد (دختر یا پسر)، خانواده ها و جوامع تأثیر می گذارد. به آرامی شروع به تأثیرگذاری بر اقتصاد محلی می کند و در نهایت به سطح جهانی گسترش می یابد. دستیابی و توسعه اصول و مهارت های مدیریت ثروت برای رشد در همه سطوح ضروری است.

کاری کنید که پول برای شما کار کند نه شما برای پول!

بنک طلا

در دنیای پیچیده امروز، تنها داشتن درآمد بالا کافی نیست. برای داشتن زندگی مالی موفق، باید توانایی مدیریت منابع مالیتان را داشته باشید و این توانایی به «هوش مالی» وابسته است. هوش مالی صرفاً به این مسئله که «چگونه پول به دست بیاوریم؟» خلاصه نمی‌شود. داشتن هوش مالی، یعنی به درک عمیقی از چگونگی کسب پول، پس‌انداز و سرمایه‌گذاری آگاه باشید. آن دسته از افرادی که از هوش مالی بالایی برخوردارند در بحران‌های اقتصادی و شرایط حساس، تصمیمات درستی می‌گیرند. خوشبختانه داشتن هوش مالی، یک ویژگی اکتسابی است.

هوش مالی چیست؟

هوش مالی (Financial IQ) به توانایی فرد در مدیریت پول، سرمایه‌گذاری، بودجه‌بندی و تصمیم‌گیری‌های مالی می‌گویند. فردی که هوش مالی بالایی دارد، به‌درستی منابع مالی خود را شناسایی کرده و به شیوۀ درست آن‌ها را مدیریت می‌کند. افراد دارای هوش مالی می‌دانند چطور از پس‌اندازشان بهره برده، چگونه ریسک‌های مالی را ارزیابی کرده و در نهایت، با تصمیمات صحیح مالی، به بهبود وضعیت اقتصادی خود کمک کنند.

اهمیت هوش مالی چیست؟

امکان تصمیم‌گیری‌ بهتر در حوزه‌های مربوط به امور مالی؛

بهبود رابطه شما با پول: از هزینه کردن تا سرمایه گذاری؛

محافظت از شما در برابر کاهش درآمد یا بدهی‌های زیاد؛

ارتقاء کیفیت زندگی؛

افزایش امنیت مالی حتی در رکود‌های اقتصادی؛

امکان خرید منظم کالاهای مورد نیاز با هدف‌گذاری مالی؛

What is financial intelligence?

انواع هوش مالی

هوش مالی شخصی:

شامل بودجه‌بندی، سرمایه‌گذاری هوشمند و در نظر گرفتن اهداف مالی و تلاش برای دست‌یابی به هر یک.

هوش مالی تجاری:

تحلیل گزارش‌های مالی در یک شرکت، مدیریت بودجه‌‌بندی و هزینه‌های سازمان، برنامه‌ریزی برای ارتقای مالی هر یک از بخش‌های سازمان.

هوش مالی سرمایه‌‌گذاری:

انتخاب روش سرمایه‌گذاری پرسود، تحلیل بازار و رصد تغییرات، مدیریت ریسک.

هوش مالی مالیاتی:

توانایی درک قوانین مالیاتی و استفاده بهینه از امتیازات مالیاتی بسته به شرایط زندگی.

هوش مالی اجتماعی:

توانایی مدیریت روابط مالی با دیگران با توجه به ارزش‌ها و نیاز‌های اجتماعی.

افراد باید بتوانند تمامی این انواع هوش مالی را ابتدا به خوبی بشناسند و سپس با تمرین آن‌ها را پرورش دهند. برای مثال فردی که تنها در بخش هوش مالی شخصی موفق است، ممکن است در بخش مالیاتی به مشکل بر بخورد و بدون دانستن قوانین مالیاتی، هر سال بخش زیادی از درآمد خود را ناخواسته از دست بدهد.

ریچارد برانسون می‌گوید: «به ثروت اندوزی فکر نکنید. به ایجاد تغییر در زندگی با استفاده از هوش مالی فکر کنید. تغییری که بقیه دارند به شکل بدی آن را ایجاد می‌کنند را شناسایی کنید و آن را به طرز بهتری انجام دهید.» پس از همین اکنون به فکر ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مالی خود باشید. وبلاگ طلاین کنار شما است تا اطلاعات کافی را در این زمینه به شما بگوید.

راه‌های افزایش هوش مالی

1.در مورد امور مالی شخصی بخوانید و بخوانید

بسیاری از افرادی که به دنبال یادگیری امور مالی شخصی هستند، سفر خود را با یک کتاب امتحان شده و واقعی آغاز می‌کنند. کتاب های محبوب در این زمینه عبارتند از "پدر ثروتمند ، پدر فقیر" اثر روبرت کیوساکی ، "میلیونر خودکار" دیوید باخ " و " کل درآمد " از دیو رمزی. اما کتابهای زیادی وجود دارد که می‌تواند به شما در مورد مدیریت پول و سرمایه اطلاعات مفیدی بدهد.

2.ارزش خالص خود را دنبال کنید

اگر فقط بر میزان درآمد خود تمرکز کنید، به راحتی می‌توانید تصور کنید که در حالی که واقعاً ثروتمند نیستید ثروتمندتر می‌شوید. آوردن پول بیشتر از سال گذشته ( حتی با شش رقم ) اگر تمام آن را خرج کنید، به شما در افزایش ثروت کمک نمی‌کند. اما ردیابی ارزش خالص شما عبارتی که برای توصیف دارایی شما منهای بدهی های شما استفاده می‌شود، درآمد شما را در چشم انداز قرار می‌دهد. این به شما کمک می‌کند ببینید که چگونه بدهی‌های شما در طول زمان تغییر می‌کند و در واقع چقدر سرمایه واقعی دارید

3. هزینه‌های خود را پیگیری کنید

آیا برای بیداری واقعی مالی آماده‌اید؟ مدتی هزینه‌های خود را پیگیری کنید. این عادت به شما نشان می‌دهد پول شما کجا می‌رود. این که خریدهای خود را یادداشت کنید. از صورت‌حساب‌های بانکی و کارت اعتباری یا نرم افزار خاصی استفاده کنید و ببینید چقدر در ماه صرف غذا، سرگرمی و هزینه‌های اضافی می‌کنید. جایی برای پنهان کردن ندارید.

4.با مشاور مالی و یا برنامه‌ریزی مالی ملاقات کنید

با پیچیده‌تر شدن وضعیت مالی شما، ملاقات با یک برنامه ریز مالی و متخصص در افزایش سرمایه گذاری ممکن است شما را از نکات یا استراتژی هایی که با آنها ناآشنا هستید مطلع سازد و همچنین تجربیات مؤثری را به شما انتقال دهد.

5.روی خود سرمایه گذاری کنید

شاید شما می‌خواهید برای یادگیری مهارت های جدید روی یک دوره جدید سرمایه گذاری کنید یا شاید گواهینامه ای می‌خواهید که منجر به دستمزد بیشتر و آینده شغلی بهتر شود. گاهی اوقات بهترین سرمایه گذاری پولی که هرکسی می‌تواند انجام دهد، توسعه شخصی است. به هر حال، چه ابزاری بهتر از خود برای افزایش ثروت دارید؟

6. شبکه سازی

با گسترش شبکه های ارتباطی خود با دیگران شما می‌توانید در زمینه افزایش روند مالی خود، تماس های ارزشمندی داشته باشید. یک رابطه جدید می‌تواند منجر به آینده شغلی هیجان انگیز، مشارکت یا فرصت شغلی شود.

7.بر آنچه می‌توانید کنترل کنید تمرکز کنید

گاهی اوقات، زندگی غیرقابل مدیریت و غیرقابل پیش بینی به نظر می‌رسد. حتی اگر همه چیز را در مورد پول و کسب درآمد بیاموزید، نمی‌توانید آنچه در بازار سهام اتفاق می‌افتد یا ارزش خانه شما کاهش یابد را کنترل کنید. با توجه به این که برخی اتفاقات از دست ما خارج است، بسیاری از مردم می‌پرسند آیا در تلاش برای دستیابی به سلامت مالی چیزی وجود دارد یا خیر. اما ناامید نشوید: تمرکز بر آنچه می‌توانید کاملاً کنترل کنید وضعیت بهتری برای شما به همراه دارد. به عنوان مثال، در حالی که نمی‌توانید جزر و مد بازارسهام را تغییر دهید، می‌توانید میزان سرمایه گذاری خود را کنترل و مدیریت کنید.

هوش مالی

شناخت پول در ارتقای هوش مالی

صاحب‌نظران بر این باورند تا زمانی که افراد، پول را به‌درستی نشناسند، نمی‌توانند هوش مالی خود را افزایش دهند. این درحالی است که افراد مختلف، نظرات متفاوتی راجع‌ به پول دارند و نمی‌توان دو نفر را یافت که نظری یکسان دررابطه با آن داشته باشند. این نظرات تشکیل‌دهنده هوش مالی در افراد هستند.

درواقع تفاوت شخصی که هنگام رو‌به‌روشدن با مشکلات و مسائل مالی فورا سردرگم می‌شود و این مشکلات تاثیرات مثبت یا منفی زیادی روی او می‌گذارد با فردی که در کمال خونسردی به حل مسئله می‌پردازد، در بهره از هوش مالی فرد است.

توجه به این نکته نیز ضروری است که راه‌حل مسائل و مشکلات مالی همیشه پول نیست؛ بلکه طریقه سرمایه‌گذاری یا خرج آن اهمیت بیشتری دارد و اینجاست که مهارت هوش مالی بیش از پیش اهمیت می‌یابد.

به همین دلیل است که ثروتمندان با ایجاد و تقویت راه‌های رسیدن به پول، کسب درآمد می‌کنند، نه صرفا با کارکردن! همچنین باید به این نکته توجه کرد که هوش مالی با IQ متفاوت بوده و نابغه‌ها لزوما هوش مالی بالایی ندارند. در بسیاری از موارد، افرادی وجود دارند که در رده‌های بالای شغلی و درآمدی، همچنان گرفتار مسائل مالی هستند. هرچه بهره از هوش مالی بالاتر باشد، به‌تبع آن درآمد و پول بیشتر و راحت‌تری به دست می‌آید و این دو درراستای یکدیگر قرار دارند. درواقع در بسیاری از مواقع، افراد فقیر و ثروتمند تفاوت چندانی با هم ندارند. گاهی تنها تفاوت آنها در بهره از هوش مالی افراد است. درنتیجه افرادی که مهارت هوش مالی را در خود پرورش دهند خیلی راحت‌تر می‌توانند به سطح درآمدی ایده‌آل خود دست ‌یابند.

به‌جای سخت کارکردن، هوشمندانه کار کنید

بنابراین هوش مالی به فرد کمک می‌کند به‌جای سخت کارکردن، هوشمندانه کار کند. درواقع منظور این نیست که فرمولی به شخص ارائه ‌دهد که یک شبه و بدون هیچ زحمتی پولدار شود، بلکه هوش مالی به افراد می‌گوید که مجموعه‌ای از تصمیمات و اقدامات درست را درراستای مدیریت مالی انجام دهند. برخی از این اقدامات، ساده اما هوشمندانه هستند و در عین افزایش بازدهی مالی باعث ساده‌شدن کارها می‌شوند.

همان‌طور که اشاره شد، نقش شناخت پول در افزایش هوش مالی قابل توجه است و می‌توان گفت که تعریف هوش مالی با درک‌کردن نحوه عملکرد پول، شروع می‌شود. مسئله هوش مالی کسب دانش بیشتر درمورد چگونگی استفاده از پول خود برای تولید پول بیشتر است. این فرایند شامل نحوه ورود و خروج پول از درآمد شماست.

هوش مالی چه تاثیری در فروش حرفه‌ای دارد؟

گاهی قسمت اعظم سرمایه فرد سرمایه گذار بر اثر نوسانات قیمت سکه، طلا، مسکن و دلار از بین رفته و در برخی موارد فرد دیگر قادر به ادامه فعالیت اقتصادی نخواهد بود و به اصطلاح رایج ورشکست شده است. پس همین یک دلیل مهم کافیست که نشان دهید، این روش حداقل به تنهایی راه مناسبی برای سرمایه گذاری و ثروتمند شدن نیست یا حداقل قانع می‌شویم که قوانین پولی تغییر کرده و شاید ما از این تغییرات قوانین پولی به خوبی آگاه نیستیم. مسکن، سکه، طلا و دلاری که روزی بهترین و مطمئن‌ترین راه افزایش سرمایه ما بود الان دیگر راه چندان مطمئنی نخواهد بود.

شاید تا 20 سال پیش داشتن مدرک دیپلم یا کاردانی مناسب و چاره ساز بود اما تغییرات امروزه علاوه بر مدارک تحصیلی بالاتر؛ داشتن مهارت‌های جدید را نیز لازم دارد. مهارت‌هایی چون داشتن سواد دیجیتال، مهارت‌های فردی کاملا خاص و...

پس در ابتدا پذیرش این که قوانین پولی در دنیا تغییر کرده و ملزم به یادگیری این قوانین جدید هستیم قدم مهمی در راه رسیدن به فروش حرفه‌ای و ثروت اندوزی است.

همچنانکه با خرید تجهیزات اسکی هرگز اسکی باز نخواهیم شد بلکه آموزش و تمرین، زیر نظر یک مربی حاذق ما را به اسکی باز شدن نزدیک می‌کند.

گلدنیوز

انتهای پیام/

null
برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت