به گزارش گلدنیوز به نقل از
موسسه گوهرشناسی امریکا ( GIA )، الکساندریت ، با ویژگی های آفتاب پرست خود، گونه نادری از کانی کریزوبریل است. رنگ آن می تواند سبز دوست داشتنی در نور روز یا نور فلورسنت باشد که در نور رشته ای از لامپ یا شعله شمع به قرمز مایل به قهوه ای یا ارغوانی تغییر می کند. این نتیجه روش پیچیده ای است که ماده معدنی نور را جذب می کند.
تغییر رنگ چشمگیر الکساندریت گاهی اوقات به عنوان "زمرد در روز، یاقوت در شب" توصیف می شود. سایر جواهرات نیز در پاسخ به تغییر منبع نور تغییر رنگ می دهند، اما دگرگونی این گوهر به قدری چشمگیر است که خود این پدیده اغلب «اثر الکساندریت» نامیده می شود.
الکساندریت همچنین یک جواهر بسیار رنگارنگ است، به این معنی که وقتی از جهات مختلف به آن نگاه کنید، می تواند رنگ های مختلفی را نشان دهد. به طور معمول، سه رنگ پلوکرویک آن سبز، نارنجی و بنفش-قرمز است. با این حال، تغییر رنگ چشمگیر ناشی از پلئوکریسم جواهر نیست، بلکه از خواص غیرمعمول جذب نور این ماده معدنی ناشی می شود.
به دلیل کمیاب بودن آن، به خصوص در اندازه های بزرگتر، الکساندریت عضوی نسبتاً گران از خانواده کریزوبریل است. موقعیت خود را به عنوان سنگ ماه تولد ماه ژوئن با مروارید پرورشی و سنگ ماه به اشتراک می گذارد.
قیمت سنگ قیمتی الکساندریت
جالب اینجاست که آنها تقریبا همیشه در اندازه های کوچکتر از یک قیراط یافت می شوند. بنابراین، هنگامی که یک سنگ بزرگتر یافت می شود ، ارزش قیمتی آن به طور تصاعدی بالا می رود. به عنوان مثال، آنها می توانند برای هر قیراط 15000 دلار هزینه داشته باشند، اما اگر سنگ بزرگتر باشد تا 70000 دلار به ازای هر قیراط هزینه دارند.
مؤسسه اسمیتسونیان صاحب سنگی است که گمان می رود بزرگترین الکساندریت وجهی در جهان باشد، سنگی با تراش کوسن با وزن 65.08 قیراط به ارزش بیش از 4 میلیون دلار.
تاریخچه کشف
ذخایر فراوان این گوهرسنگ ارزشمند برای اولین بار در سال 1830 در کوه های اورال روسیه کشف شد. اولین الکساندریت ها کیفیت بسیار خوبی داشتند و رنگ های روشن و تغییر رنگ چشمگیر را نشان می دادند. این جواهر به نام اسکندر دوم جوان، وارث ظاهری تاج و تخت نامگذاری شد. توجه کشور را به خود جلب کرد زیرا رنگ های قرمز و سبز آن منعکس کننده رنگ های نظامی ملی روسیه امپراتوری بود.
[caption id="attachment_26314" align="aligncenter" width="497"]
الکساندر دوم در سال 1830[/caption]
سنگهای دیدنی کوه اورال برای همیشه دوام نیاوردند و اکنون بیشتر الکساندریت ها از سریلانکا، شرق آفریقا و برزیل می آیند. نهشته های جدیدتر حاوی برخی سنگ های باکیفیت هستند، اما بسیاری از آنها تغییرات رنگی کمتر و رنگ های گل آلودتری نسبت به گوهرسنگ های روسی قرن نوزدهم نشان می دهند.
منبع:
موسسه گوهرشناسی امریکا ( GIA )
بیشتر بخوانید:
10 سنگ قیمتی و ارزشمند جهان (1)
نظری ثبت نشده