به گزارش
گلدنیوز،قیمت طلای جهانی عموماً با ارزش دلار آمریکا رابطه عکس دارد. هنگامی که شاهد تقویت شاخص دلار آمریکا باشیم، با فرض ثابت ماندن سایر شرایط، قیمت طلای جهانی در سطوح پایینتر و شکنندهتری قرار میگیرد و مادامی که شاهد تضعیف شاخص دلار آمریکا باشیم، قیمت طلای جهانی با افزایش همراه خواهد شد.
دلیل این موضوع نیز این است که هنگامی که دلار ضعیف باشد، خریداران طلا با ارزهای دیگر کشورها، میتوانند طلای بیشتری خریداری کنند. در زمانهای عدم اطمینان و ثبات در شرایط اقتصادی، همچون دوران رکود اقتصادی، مردم به خاطر شرایط آشفته موجود بیشتر به سرمایهگذاری در حوزه طلا روی میآورند.
مامنی برای سرمایه گذاران
طلا اغلب یک پناهگاه امن برای سرمایهگذاران در دوران نابسامانیهای اقتصادی نیز محسوب میشود. زمانی که بازدههای واقعی یا مورد انتظار اوراق قرضه و سایر انواع سهام و املاک و مستغلات سقوط میکنند، تمایل به سرمایهگذاری در طلا زیاد شده و قیمت جهانی طلا بالا میرود.
سیاستهای پولی فدرالرزرو نیز از دیگر مواردی است که بر روی قیمت جهانی طلا تاثیر بسزایی دارد. سیاستهای پولی اتخاذشده از سوی فدرالرزرو بیشترین تاثیرگذاری را بر قیمت طلای جهانی دارد که به آن هزینه-فرصت میگویند.
هزینه-فرصت به معنای رها کردن سود در یک سرمایهگذاری زودبازده جهت کسب سود بیشتر در یک سرمایهگذاری بلندمدت دیگر است. با پایین بودن نرخ بهره، بازده اوراق قرضه کمتر از نرخ تورم خواهد بود و این زیانبار است و در این شرایط طلا برای سرمایهگذاران جذاب میشود.
با افزایش یافتن نرخ بهره، سود حاصل از اوراق قرضه افزایش یافته و طلا جذابیت کمتری برای سرمایهگذاران پیدا میکند. اگر کمیته بازار آزاد فدرال در گزارشهای جلسات سالانه خود، تصمیماتی در مسیر افزایش نرخ بهره در آینده بگیرد، قیمت طلای جهانی به آن واکنش نشان میدهد و کاهش پیدا میکند.
و اگر این کمیته باورش بر کاهش نرخها باشد، قیمت طلای جهانی روند صعودی پیدا خواهد کرد. دادههای اقتصادی نیز از جمله عوامل دیگری است که بر روی قیمت جهانی طلا تاثیرگذار است.
دادههای اقتصادی همچون گزارشهای مربوط به نرخ اشتغالزایی، دستمزد، تولید و نیز اطلاعات مربوط به رشد تولید ناخالص داخلی بر سیاستهای پولی فدرالرزرو تاثیرگذار بوده و موجب جهتدهی به قیمت طلای جهانی میشود.
در کل، کاهش نرخ بیکاری، توسعه تولید و رشد تولید ناخالص داخلی بیش از دو درصد در آمریکا، باعث کاهش قیمت طلای جهانی شده و برعکس، افزایش نرخ بیکاری، تضعیف دادههای مربوط به بخش تولید و رشد تولید ناخالص داخلی، فدرالرزرو را به سوی سناریوی کاهش نرخ بهره سوق داده و به افزایش قیمت طلای جهانی منجر میشود.
قیمت طلا با افزایش عدم قطعیت سیاسی و بیثباتی اقتصادی زیاد میشود.
این عامل کاملاً روانشناختی است و وابسته به رفتار سرمایهگذاران میتواند از یک عامل ژئوپولیتیک به عاملی دیگر تغییر کند.
از جمله این عوامل ژئوپولیتیک در سال ۲۰۱۹ میتوان به شکست مذاکرات آمریکا و کره شمالی، مناقشات هند و پاکستان، نزدیک شدن برگزیت به خط پایان و مذاکرات تجاری ایالات متحده و چین اشاره کرد. تمامی این موارد اغلب باعث گران شدن قیمت اونس جهانی و در نتیجه طلا میشوند.
بیشتر بخوانید:
آیا اکنون زمان خرید طلا و سکه است؟
رابطه طلا و سکه با دلار در ایران
منبع:تجارت فردا
انتهای پیام/
نظری ثبت نشده