آیا نقره به طلا آسیب میزند؟
اگر میخواهید بدانید که چه چیزهایی طلا را جذب میکنند یا اینکه اصلا چیزی طلا را جذب میکند یا خیر با ما همراه باشید.
رویا شاهدایی زاده(نویسنده)
1402/10/16 | 11:10
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(گلدنیوز)،ویژگی خاص طلا این است که همیشه در مرکز توجه سیستم اقتصادی تمام کشورها بوه که به واسطه همین ویژگی مردم را برای سرمایگذاری به سمت این فلز گرانبها جذب کرده است. طلا، به عنوان مهمترین و گرانترین فلزی که در زمینه تولید انواع زیورآلات و جواهر کاربرد دارد، ویژگیهای بسیار منحصر به فردی دارد و رنگ و جلای بینظیر آن موجب شده تا بیشتر از سایر فلزات برای تولید انواع محصولات از آن استفاده شود.
فلزات گوناگونی در طبیعت وجود دارند که بسیاری از آنها به علت خاصیت مغناطیسی خود، جذب فلزات دیگر از جنس خود و یا حتی از جنسهای دیگر میشوند. البته لازم به ذکر است که تمام عناصر فلزی موجود در جهان، جذب یکدیگر نمیشوند و حتی برخی از فلزها به هیچ فلز دیگری جذب نخواهند شد.
طلا، از جمله فلزاتی است که نسبت به فلزات دیگر هیچ واکنشی نشان نمیدهد و به آنها جذب نخواهد شد؛ در نتیجه، در پاسخ به اینکه چه چیزی طلا را جذب میکند، باید بدانید که هیچ فلزی توانایی جذب کردن طلا را نخواهد داشت.
باورکردنی نیست که فردی ادعا کند طلا توسط سایر فلزات جذب میشود. نه تنها طلا توسط فلزات دیگر جذب نمیشود، بلکه با آنها نیز واکنشی نمیدهد. پس اگر از شما پرسیده شد که آیا نقره به طلا آسیب میزند و یا با سوالاتی همچون آیا بدل طلا را میخورد مواجه شدید باید بگویید خیر.
سنگها، ترکیبی از انواع عناصر گوناگون جامد موجود روی زمین هستند. برخی از این عناصر، فلز هستند و برخی دیگر از این عناصر، نافلز. همانطور که کمی قبلتر به آن اشاره کردیم، طلا به عناصر فلزی تحت هیچ شرایطی جذب نخواهد شد.
طلا عنصری خنثی بوده که در طبیعت یافت شده است و در شرایط کاملا ویژه واکنش میدهد. پس در شرایط عادی امکان واکنش دادن وجود ندارد؛ در نتیجه، طلا جذب نافلزیهای موجود در سنگها نمیشود و در نهایت، فلز طلا جذب هیچ نوع سنگی نخواهد شد. یادآور میشویم که ادعایی در این خصوص قابل اجرا نیست و باور نکنید.
آهن ربا، وسیلهای است که فلزهای بسیار و گوناگونی را به خود جذب میکند و قدرت جاذبه آهن ربا به اندازهای بالا است که میتواند بیشتر فلزات را از فواصل باورنکردنی به خود جذب کند. آهن رباها در درجات گوناگونی تولید میشوند و برخی از آنها به اندازهای قوی هستند که میتوانند اجسامی فلزی به سنگینی یک خودرو را بلند کنند.
علت جذب شدن بیشتر فلزات به آهن ربا، به دلیل ویژگیهای مغناطیسی این فلزات است که در هنگام قرارگیری در یک میدان مغناطیسی، همگام با آن به سمت مرکز تولید آن جذب میشوند. اما لازم به ذکر است که ویژگی مغناطیسی فلز طلا خنثی است و ذرات سازنده آن تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار نمیگیرند، این یعنی آهن ربا هم نمیتواند فلز طلا را به خودش جذب کند.
نکته قابل توجه این است که برخی از اشیای فلزی که در آنها طلا وجود دارد، نیز ممکن است که جذب آهن ربا شوند، اما این آهن ربا طلا را به خود جذب نمیکند، بلکه فلزات دیگری که در ترکیب این آلیاژ وجود دارند، ممکن است که توسط آهن ربا جذب شوند.
به عنوان مثال، ترکیب آلیاژ طلا با فلز آهن، در شرایط خاصی میتواند جاذبه ضعیفی را با آهن ربا برقرار کند. اما دقت کنید که این به معنای جذب شدن فلز طلا به آهن ربا نیست، و اتمهای آهن موجود در این آلیاژ جذب آهن ربا میشوند؛ در نتیجه، در پاسخ به اینکه چه چیزی طلا را جذب میکند، مسلما پاسخ آهنربا نخواهد بود.
یکی از شایعاتی که به تازگی به ویژه در فضای مجازی پخش شده است، این است که ماده کمیابی به نام جیوه قرمز توانایی جذب شدن به طلا را دارد و میتوان با استفاده از آن، طلای اصل را تشخیص داد. نکته جالب در مورد جیوه قرمز، این است که تاکنون هیچ ترکیب ثبت شده مشخصی برای آن ارائه نشده است. گفته میشود که اگر مایع جیوه قرمز تحت شرایط کنترل شده در مجاورت فلز طلای خالص قرار بگیرد، جذب آن میشود. اما این امر شایعهای بیش نیست. طلا یک فلز کاملا خنثی است و حتی اگر در مجاورت آهن ربا هم قرار بگیرد، نه تنها جذب آن نمیشود، بلکه نیروی دافعه میان آنها ایجاد میشود. ذرات سازنده فلز طلا با هیچ مادهای در شرایط عادی واکنش نخواهند داد و جیوه قرمز نیز یکی از این مواد خواهد بود.
همانطور که قبلتر به آن اشاره کردیم، طلا فلزی است که از نظر واکنش دهی و همچنین مغناطیسی خنثی است؛ بنابراین در شرایط عادی جذب شدن آن توسط مواد گوناگون غیر ممکن است. حتی مدتی شایعه شده بود که با استفاده از الماس میتوان طلای خالص را جذب کرد. این مورد هم تنها یک شایعه بود؛ زیرا دلیلی وجود ندارد که الماس به عنوان یک نافلز با ساختار کریستالی یک فلز خنثی را جذب کند. پس اگر از شما پرسیده شد که چه چیزی طلا را به خود جذب میکند، پاسخ این است که در شرایط طبیعی هیچ مادهای و هیچ چیزی، توانایی جذب کردن طلا را نخواهد داشت.
فلز طلا، نه تنها دارای رنگ بسیار زیبایی است، بلکه قابلیت چکش خواری و ترکیب شدن آن با سایر فلزات برای ساخت آلیاژهای زیبا، سبب کاربرد بسیار گسترده آن در زمینه ساخت انواع جواهر و زیور آلات شده است. اما این موارد تنها ویژگیهای طلا نیستند که باعث شدهاند برای ساختن انواع جواهر مناسب باشد. فلز طلا، از نظر واکنش پذیری خنثی است، یعنی اینکه نه توسط مادهای خورده میشود، و نه اکسید میشود. ساختار اتمهای طلا به شکلی است که حتی خاصیت جاذبه مغناطیسی نیز ندارند و توسط فلزات و آهنربا جذب نمیشوند. تمام این ویژگیها، طلا را به یک فلز مناسب برای جواهرسازی تبدیل کرده است.
منبع : https://haghanigold.com/what-attracts-gold/
انتهای پیام/
ترند
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده