طلا را می توان با فلزات مختلفی نظیر برنج، مس، نقره و غیره ترکیب نمود؛
شاید مهمترین خاصیت طلا این باشد که در برابر هوا، رطوبت و انواع اسیدها و بازها مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. البته قرار گیری در معرض این عوامل به صورت طولانی مدت قطعا سبب کدر شدن و تخریب آن خواهد شد. اما برخی از فلزات به محض قرار گرفتن در برابر طلا سبب تخریب آن می شوند.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1402/12/15 | 12:12
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)، همانطور که می دانید تمامی مواد موجود در طبیعت در مجاورت و یا برخورد با ماده خاصی واکنش نشان داده و تخریب می شود. طلا نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اگرچه بسیاری از فلزات در مجاورت هوا دچار اکسید شدن می گردند. اما طلا این خاصیت را نداشته و با قرار گرفتن در معرض هوا دچار تخریب نمی گردد. البته مواد دیگری وجود دارد که سبب تخریب و کدر شدن طلا می شود. دانستن این موارد می تواند به شما کمک کند تا بتوانید بهتر از زیورآلات خود نگهداری نمایید.
زیورآلات طلا برخلاف باور عامه مردم برای استفاده روزانه مناسب نیستند. زیرا در طول روز ما با موادی سر و کار داریم که می تواند سبب تخریب و کدر شدن این فلز گردد. اولین ماده ای که می تواند به مرور زمان سبب کدر شدن طلا شود، آب است. آب و البته تمامی انواع مایعات تاثیر منفی روی اکثر فلزات از جمله طلا دارند. بنابراین بهتر است در هنگام استحمام و یا رفتن به استخر از زیورآلات طلا استفاده نکنید.
یکی دیگر از انواع مایعات که اغلب برای جلا دادن و ضدعفونی کردن استفاده می شود، الکل است. الکل نیز اگرچه عموما برای اغلب مواد خاصیت پاک کنندگی دارد، اما روی طلا اثر منفی داشته و سبب تخریب آن می شود.
برخی از افراد برای تمیز کردن چربی ها و آلودگی های روی زیورآلات از انواع شوینده های رقیق یا غلیظ استفاده می کنند. باید گفت که این کار کاملا اشتباه است. تمامی انواع شوینده ها چه به صورت غلیظ و چه رقیق سبب کدر شدن و خراب شدن فلز طلا می شوند. بنابراین به هیچ عنوان نباید به منظور تمیز نمودن زیورآلات از این شوینده ها استفاده نمود.
اما می توان گفت دشمن اصلی طلا، فلزی مایع به نام جیوه است. قرار گرفتن طلا در معرض جیوه تنها سبب کدر شدن آن نمی گردد، بلکه آن را به طور کامل تخریب می کند. در واقع می توان گفت جیوه همان کاری را با طلا انجام می دهد که کارد با کره می کند!
بنابراین باید زیورآلات طلای خود را از تمامی وسایل ساخته شده با جیوه و خود جیوه دور نگه دارید.
لازم به ذکر است استفاده از طلای درجه یک می تواند به میزان بسیاری در مقاومت طلا در برابر خوردگی و کدر شدن اثرگذار باشد. طلای درجه یک از ترکیب طلا و نقره ساخته شده اما طلای درجه دو از ترکیب طلا و مس ساخته می شود.
طلا با آب با محیط عدم فشار و با حضور هوای اکسیژن واکنش کمی دارد اما در صورت وجود مواد شیمیایی، پودرهای قلیایی نظیر سولفور استفاده شده در پمادهای زیر پوستی طلا قابل ذوب شدن است همچنین آب متراکم که حاوی مقدار بالایی از نمک ها باشد میتواند منجر به اکسیداسیون طلا در معرض آب شود.
طلا مقاومت بسیار بالایی در برابر اکسیداسیون با اسیدها و اکسیدها نشان میدهد و برخلاف بسیاری از فلزات دیگر که با اسیدها واکنش دارند و طولانی مدت در معرض آنها قرار گرفتن منجر به فساد و آلودگی میشوند طلا با اسیدها واکنش نشان نمیدهد و پایداری خود را حفظ میکند.
طلا در مواجهه با هوا واکنش نشان میدهد اما این واکنش بسیار کند و با افزایش بازه زمانی نیز بسیار کم میشود به همین دلیل طلا از جمله فلزاتی است که پایداری خود را در محیط های خشک مرطوب و با میزان اکسیژن متفاوت حفظ میکند.
آزمایشات و بررسی های انجام شده نشان می دهد که طلا دارای خاصیت استحکام و پایداری بالایی است و با عوامل مختلف اکسیداسیون، مذاب شدن و فساد فاصله دارد و این ویژگی ها باعث شده است که طلا را به عنوان یکی از محصولات باارزش در صنایع جواهرسازی و تجاری استفاده کنندگان مورد توجه قرار دهند.
طلا دارای نقطه ذوب بسیار بالایی است که حدود 1064 درجه سانتیگراد است پس وقتی طلا به این دما رسید واکنش نشان میدهد و به صورت مایع تبدیل میشود که این واکنش بسیار مهم است زیرا طلا در صنایع جواهرسازی معمولاً تحت تأثیر حرارت قرار میگیرد.
طلا با برخی از مواد شیمیایی دیگر نیز واکنش نشان میدهد برای مثال طلا با کلر نمیتواند واکنش داشته باشد و بر خلاف بسیاری از فلزات دیگر دارای تحمل بسیار بالایی در برابر اثرات کلر است همچنین طلا می تواند با سیانیدها و آمونیاک نیز واکنش داشته باشد.
طلا با واکنش محدودی با عوامل مختلف نشان میدهد و نسبت به مذاب شدن و تغییر شکل مقاومت بالایی دارد بنابراین این ویژگیها طلا را برای استفاده در صنایع مختلف جواهرسازی و همچنین به عنوان یک سرمایه در بورس ها جذاب میکند پس با توجه به استحکام و پایداری طلا میتوان آن را به عنوان یک سرمایه گذاری پایدار درنظر گرفت.
طلا خواص منحصر به فردی دارد. یکی از خواص منحصر به فرد آن این است که به آهنربا نمی چسبد. در واقع به بیان درست تر طلای خالص جذب آهنربا نمی شود، بلکه با قرار گرفتن در معرض آهنربا های قوی تا حدودی خاصیت دافعه اما اگر در حدود ۲۰ درصد آهن در ترکیب آن وجود داشته باشد در مواجهه با آهنربا به میزان اندکی وجود جاذبه را می توان حس نمود.
اما در جواب این سوال که آیا طلا به چیزی یا فلزی جذب می شود یا خیر؟ باید گفت خیر طلا به هیچ فلز یا چیزی شبیه به کریستال و شیشه جذب نمی شود. در واقع خاصیت دافعه و یا جاذبه بین طلا و مواد دیگر ایجاد نمی شود. البته همانطور که گفته شد، وجود مواد دیگر در ترکیب با طلا می تواند خواص آن را تغییر دهد.
اما طلا در ترکیب با برخی از سنگ های معدنی نظیر کوارتز و پیریت و یا کالکوپیریت وجود دارد و در واقع ترکیبات کمپلکس ایجاد می نماید.
همچنین از طلا در تزئین ظروف شیشه و کریستال نیز استفاده می شود. در واقع طلا به سطوح شیشه و کریستال می چسبد و می توان از این فلز برای ایجاد طرح ها و نقش و نگار های زیبا روی ظروف شیشه ای و کریستال بهره برد.
در طبیعت برخی از مواد را می توان یافت که با سایر مواد قابل ترکیب نیستند. بنابراین نمی توان از آن آلیاژهای مختلفی ساخت. اما طلا را می توان با فلزات مختلفی نظیر برنج، مس، نقره و غیره ترکیب نمود و آلیاژ های مختلفی از آن را ساخت.
انتهای پیام/
فلز طلا
آلیاژ طلا
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده