جداسازی طلا از خاک و سنگ با اسید

روش شیمیایی یا همان تیزاب‌کاری یکی از روش های سریع و در دسترس برای استخراج طلا از سنگ طلا است. این روش اگرچه در حجم های بالا و صنعتی کاربرد چندانی ندارد، اما در حجم های پایین استفاده از تیزاب سلطانی از روش های رایج و پراستفاده محسوب می شود.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1403/02/09 | 12:02

نظری ثبت نشده

جداسازی طلا از خاک و سنگ با اسید

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا(سایت طلا گلدنیوزطلا و مس دو فلز با واکنش پذیری بسیار متفاوت هستند. طلا یک فلز بسیار مقاوم در برابر خوردگی است و در برابر بسیاری از اسیدها، از جمله اسید نیتریک، پایدار است. مس، برعکس، یک فلز بسیار واکنش پذیر است و در برابر اسید نیتریک حل می شود. با استفاده از این تفاوت در واکنش پذیری، می توان طلا را از مس جدا کرد و آن هم با استفاده از اسیدی به نام اسید نیتریک. یکی از رایج ترین روش های جداسازی طلا از خاک و سنگ با اسیدهای بسیار قوی است.

جداسازی طلا از خاک و سنگ با اسید نیتریک

اسید نیتریک یک اسید قوی است که در کناراسیدهایی مانند هیدروکلریک اسید ، کاربردهای بسیار زیادی دارد . از مهم ترین کاربردهای اسید نیتریک ، ساخت تیزاب سلطانی در فرایند بازیافت فلزاتی مانند طلا ، پالادیوم ، پلاتین و … می باشد . برای تهیه تیزاب از یک قسمت اسید نیتریک و سه یا چهار قسمت جوهر نمک استفاده می کنیم .

به عنوان مثال برای استخراج طلا از بردهای الکترونیکی روکش شده با طلا می توان از اسید نیتریک استفاده کرد .اسید نیتریک، با فرمول شیمیایی HNO₃، یک اسید معدنی بسیار قوی است. این اسید بی‌رنگ است، اما با گذشت زمان به دلیل تجزیه به اکسیدهای نیتروژن و آب، به مرور زردرنگ می‌شود. اسید نیتریک در دمای اتاق مایع است و نقطه جوش آن ۸۳ درجه سانتیگراد است. این اسید در آب بسیار حل می‌شود و محلول آن آزئوتروپی را تشکیل می‌دهد که نقطه جوش آن ۱۲۱٫۹ درجه سانتیگراد است.

اسید

طلا در اسید نیتریک حل نمی شود بنابراین برای جداسازی طلا و نقره می توان از اسید نیتریک استفاده کرد .

طلا در تیزاب سلطانی حل می شود . رسوب طلای حل شده در تیزاب سلطانی با استفاده از مواد مختلفی انجام می شود

طلا به قدری با ارزش است که روش های متنوعی را برای جداسازی آن از ناخالصی هایی چون سنگ و ... به کار می برند. همان طور که اشاره شد، استفاده از انواع اسیدهای قوی برای جداسازی، روشی مرسوم است.

در استخراج طلا از سنگ، در انتهای فرآیند جیوه و طلا باقی می مانند که به شیوه تقطیر، جیوه نیز جداسازی می شود و تنها طلاست که باقی می ماند. از روش های دیگر باید به کاربرد تیزاب سلطانی اشاره کرد که شیوه ای متداول در سطح خرد است.

اما اگر از دید کلان به این موضوع بنگریم، خواهیم دید که این استخراج طلا از سنگ، صرفه اقتصادی نداشته و برای تفکیک های عمده مورد بهره برداری قرار نمی گیرد. به جای آن از روش های دیگری که از لحاظ مالی به صرفه می باشد، استفاده می گردد. یکی از این شیوه ها، بهره گیری از ماده جیوه است. طلا و نقره از جمله موادی هستند که در جیوه حل می شوند و از همین خاصیت به منظور استخراج طلا از سنگ استفاده می شود.

بیشتر بخوانیم:

خواص حیرت انگیز طلا در بدن انسان

خاک طلا چیست؟

اثر جیوه بر طلا چیست؟

انتهای پیام/

برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت