کدام سکه طلا در زمان فروش کاهش قیمت ندارد؟
در اغلب موارد بهترین سکه برای سرمایهگذاری، سکه تمام است. از بین دو نوع سکه تمام یعنی سکه بهار آزادی و سکه امامی، خرید سکه بهار آزادی به دلیل کمتر بودن حباب قیمتی، بهتر است. با این وجود در سالهای اخیر میزان تقاضا برای سکه گرمی و ربع سکه به دلیل قیمت پایینتر آنها، بسیار زیاد شده به طوری که بازدهی آنها نسبت به سکه تمام و نیم سکه بیشتر شده است.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1403/02/22 | 11:02
به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (سایت طلا گلدنیوز)،به یاد داشته باشید که سرمایهگذاری همیشه با ریسکهایی همراه است و هیچ راهکاری نمیتواند ریسک را به صفر برساند. برنامهریزی دقیق، آگاهی کامل و تصمیمگیری معقولانه میتوانند به شما در سرمایهگذاری موفق در بازار سکه کمک کنند.
در طول قرن ها داد و ستد، طلا و سکه همیشه انتخاب مورد علاقه مردم برای سرمایه گذاری و پس انداز بوده است. تعیین قیمت جهانی و نقدشوندگی بالا دو عاملی است که باعث این محبوبیت شده و قیمت طلا و سکه را روز به روز بالا تر می برد؛ اما کدام یک گزینه بهتری برای سرمایه گذاری هستند؟ قطعا سکه برای سرمایه گذاری گزینه بهتری است که در ادامه به بررسی برخی ازمهم ترین دلایل آن می پردازیم.
سکه به راحتی نقد میشود و خریداران بی شماری دارد.
سکه پر تقاضا است.
سکه اجرت ندارد و گاها مالیات نیز نخواهد داشت.
سکه از با ارزشترین انواع طلا به شمار میرود.
سکه در بازار جهانی به رسمیت شناخته شده است. یعنی در هر کشوری که باشید میتوانید آن را به راحتی به فروش برسانید.
سکه بازار رو به رشدی دارد.
سکه در کوتاه مدت سوددهی بالایی دارد.
و دهها مزیت فوق العاده دیگر!
برای اینکه بتوانید بهترین نوع سکه برای سرمایه گذاری را انتخاب کنید باید به معیارهای مختلفی توجه کنید. این معیارها را در زیر برایتان ذکر نمودهایم:
در درجه اول باید به میزان نقد شوندگی سکه مورد نظر توجه کنید. هرچقدر که نقد کردن و فروش آن آسانتر باشد، قطعا گزینه بهتری برای سرمایه گذاری خواهد بود.
سکههای طرح جدید به علت سال ضرب، محبوبیت بیشتری دارند و برای سرمایه گذاری مناسبتر هستند.
بهترین سکه برای سرمایه گذاری سکهای است که نوسان قیمت زیادی نداشته باشد. چون هرچقدر تفاوت قیمتها در بازه زمانی کوتاه بیشتر باشد، ریسک سرمایه گذاری افزایش مییابد.
سکههایی که حباب قیمت کمتری دارند، برای سرمایه گذاری ایده آلتر خواهند بود.
سکههایی که تقاضای بیشتری دارند ارزشمند تر بوده و میتوان از آنها تحت عنوان بهترین سکه برای سرمایه گذاری یاد کرد. حال سکههایی تقاضای بیشتری دارند که وزن آنها از سایرین پایینتر باشد.
همه انواع سکهها را در یک جدول مشخص قرار دهید. سپس میزان رشد قیمت هر یک در پنج سال گذشته را بررسی کنید. هرکدام که رشد بیشتری داشتهاند، پر بازدهتر بوده و برای سرمایه گذاری بهتر هستند.
در هنگام سرمایهگذاری در بازار سکه، به چند نکته مهم باید توجه کنید تا بتوانید با کمترین ریسک و بهرهوری بیشتر سرمایهگذاری خود را انجام دهید:
قبل از هرگونه سرمایهگذاری، تحقیقات دقیقی در مورد بازار سکه و عوامل تأثیرگذار بر قیمتها انجام دهید. آگاهی از تاریخچه قیمتی، عوامل اقتصادی، سیاسی و جهانی که میتوانند تأثیرگذار باشند، بسیار حائز اهمیت است.
سعی کنید سرمایه خود را در چندین نوع سکه تنوع بخشید. این کار میتواند در کاهش ریسک و افزایش امنیت سرمایهگذاری کمک کند.
سرمایهگذاری در بازار سکه نیازمند زمانبندی صحیح است. انتخاب زمان مناسب برای خریدیا فروش به تحقیق و پیشبینیهای خوبی نیاز دارد.
حتماً برنامه ریزی مدیریت ریسک داشته باشید. از میزان سرمایهای که میتوانید از دست بدهید، فراتر نروید و همچنین از ابزارهای مدیریتی مانند استاپ لاس اسفنجی استفاده کنید.
تأثیرات جهانی مانند سیاستها، تغییرات اقتصادی و مسائل جهانی میتوانند قیمتهای سکه را تحت تأثیر قرار دهند. این تاثیرات را در نظر بگیرید و در تحلیلها و برنامهریزی خود در نظر داشته باشید.
در سرمایهگذاری در سکه، هزینههای مختلفی نظیر کارمزد خرید و فروش، نگهداری و انتقال را در نظر داشته باشید و در محاسبات خود مدنظر قرار دهید.
اطمینان حاصل کنید که سکههایی که قصد خریداری دارید به راحتی قابل نقدشوندگی و معامله هستند. این موضوع در زمان نیاز به فروش یا خرید بسیار مهم است.
از تجربه و مشاوره خبرهها در انجام سرمایهگذاری در بازار سکه استفاده کنید. نظرات و تجربیات افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، میتوانند به شما کمک کنند.
افراط در سرمایهگذاری در بازار سکه میتواند باعث ریسک بالا شود. سعی کنید سرمایهگذاری خود را بهطور متعادل و معقول انجام دهید.
دنبالهروی بازار سکه و بهروز بودن با تغییرات این بازار، بسیار حائز اهمیت است. به منابع آموزشی و اخبار مرتبط بازار سکه دقت کنید.
به طور کلی، سکه طلا به دو صورت بانکی و غیر بانکی ضرب (تولید) می شوند. سکه بانکی، سکه ای است که توسط بانک مرکزی ضرب شده است. سکه غیر بانکی، سکه ای است که توسط سازندگان طلا و خارج از بانک مرکزی نیز ضرب می شوند.
سکه های غیر بانکی برخلاف سکه بانکی، تضمین شده نیستند و ممکن است از نظر ابعاد، ظاهر، وزن و… با یکد یگر تفاوت داشته باشند. طبق قانون، ضرب سکه توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی خارج از بانک مرکزی غیر قانونی بوده و ضرب کننده مجرم محسوب می شود.
وزن، ظاهر، عیار و بسته بندی سکه را می توان چهار عامل مهم و تعیین کننده برای تشخیص سکه بانکی از غیربانکی دانست. وزن سکه های غیربانکی دقیق نبوده و معمولا کمتر می باشد. ظاهر سکه های بانکی و غیربانکی را زمانی که در کنار همدیگر قرار دهیم قابل تشخیص هستند. معمولا عیار سکه های بانکی از سکه های غیربانکی بیشتر است. سکه های غیربانکی بسته بندی ندارند، درحالی که سکه های بانکی بسته بندی می شوند.
سکه تمام بهار آزادی یا سکه امامی => وزن سکه بهار آزادی یا سکه امامی طرح جدید = 133 گرم
نیم سکه بهار آزادی => وزن نیم سکه بهار آزادی = 066 گرم
ربع سکه بهار آزادی => وزن ربع سکه بهار آزادی = 033 گرم
سکه گرمی که وزن آن معادل با یک گرم است
در ادامه به معرفی انواع سکه ها می پردازیم.
به تمامی سکههایی که از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۷۰ ضرب شدهاند، سکه بهار آزادی یا سکه طرح قدیم میگویند. در اولین سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، سکههای طلا با نام حضرت علی (ع) و عبارت بانک ملی ایران در یکطرف و تصویر حرم امام رضا (ع) و عبارت اولین بهار آزادی در طرف دیگر ضرب شد.
تمامی سکه هایی که بعد از سال 1370 تاکنون ضرب شده اند، سکه امامی یا سکه طرح جدید گویند که یک طرف آن تصویر امام خمینی و در طرف دیگر تصویر حرم امام رضا (ع) حکاکی شده است.
وزن هر دو آن ها معادل با 8.13 گرم بوده عیار آن ها مطابق با استاندارد بانک مرکزی معادل 900 است. در واقع، عیار سکه تمام 21.6 می باشد که به جهت راحت تر گفتن آن به عیار 22 معروف است. نرخ تعیین کننده قیمت بازار، قیمت سکه امامی است که بر روی سایر سکه ها مانند نیم سکه، ربع سکه و سکه یک گرمی تاثیر می گذارد.
اختلاف قیمت سکه طرح جدید و قدیم در بازار به رفتار خریداران و بالا بودن تقاضا برای خرید سکه طرح جدید برمی گردد و دلیل دیگری ندارد. سکه امامی و به طور کلی سکه هایی که زمان کمتری از ضرب آن ها گذشته است، تقاضا بیشتری برای آن ها در بازار وجود دارد؛ در نتیجه، قیمت سکه امامی نسبت به سکه بهار آزادی بالاتر است.
یکی دیگر از سکه های طلا بوده که کار ضرب آن از سال 1358 شروع شد و تا زمان حال ادامه پیدا کرده است. این نوع سکه با عیار 900 در 1000 یا همان 22 نیز ضرب می شود و وزن آن برابر با 4.066 است.
ربع سکه نوع دیگری از سکه طلا در بازار ایران اسن که کار ضرب آن از سال 1358 شروع شد و تا زمان حال ادامه پیدا کرده است. این نوع سکه با عیار 900 در 1000 یا همان 22 نیز ضرب می شود و وزن آن برابر با 2.033 است.
از سال 1390 با افزایش قیمت سایر سکه ها و کاهش قدر خرید بسیاری از مردم، ضرب و خرید و فروش این نوع سکه ها بسیار رایج شد که معمولا مردم برای هدیه دادن در مناسبت های مختلف از سکه های یک گرمی استفاده می کنند. عیار این نوع سکه همانند سایر سکه ها 22 بوده و وزن آم معادل با یک گرم است.
یادتان باشد برای خرید سکه به سال ضرب آن توجه کنید. تاریخ ضرب سکهها در قیمت سکههای طرح جدید تأثیر می گذارد؛ اما بر روی سکه های طرح قدیم بی تأثیر است. بالاترین قیمت سکه مربوط به سکه تمام بهار آزادی ضرب سال 86 است.
در خرید و فروش سکه هیچ تفاوت قیمتی بین سکه باز و سکه بسته بندی شده وجود ندارد. شاید مردم تصور کنند که سکه وکیوم شده اعتبار بیشتری داشته باشد؛ اما به طور کلی، سکه وکیوم شده بانکی (پرس شده) مطمئن ترین و امن ترین روش خرید سکه است.
سکه پارسیان بر خلاف سایر سکه ها توسط بانک مرکزی ضرب نمی شود و در واقع یک قطعه طلا بوده که عیار آن ها نیز با سکه های طلا متفاوت است (عیار سکه طلا 22 است در حالی که سکه پارسیان دارای عیار 18 است). در حقیقت سکه پارسیان به علت شباهت ظاهری که به سکه دارد، در دسته سکه های طلا قرار گرفته و همانند سکه یک گرمی، کاربرد اصلی آن هدیه دادن در مجالس و مهمانی است. این سکه ها وزن ثابتی ندارند؛ در نتیجه، روی جعبه پرس آن ها وزن هر سکه درج شده است.
وزن های متداول سکه های پارسیان به این صورت است:
50 سوتی، 100 سوتی، 150 سوتی، 250 سوتی، 300 سوتی، 500 سوتی، 1 گرمی، 1.5 گرمی و 2 گرمی است.
نکته ای که درمورد سکه های پارسیان باید بدانید این است که توسط بانک مرکزی تولید و عرضه نمی شوند. شرکت های مختلفی در ایران با دریافت مجوز پرس سکه های پارسیان به تولید و ضرب آن ها پرداخته اند. امروزه بیش از 100 شرکت عرضه کننده سکه پارسیان در کشور وجود دارد. همین موضوع سبب شده که کلاه برداری در این نوع از سکه ها بشدت افزایش یابد.
حتما سکه پارسیان پرس شده باشد و عیار آن درج شده باشد.
وزن آن باید صورت دقیق اندازه گیره شده و درج شده باشد.
سکه دارای هولوگرام باشد.
آدرس و مشخصات واحد ضرب کننده در آن درج شده باشد.
قیمت سکه پارسیان با نرخ طلای روز محاسبه می شود و قیمت ثابتی ندارد. معمولا وزن آن بین 5 سوت تا 2 گرم متغیر است؛ در نتیجه، برای محاسبه قیمت سکه پارسیان کافی است وزن آن را در نرخ روز قیمت طلا 18 عیار ضرب کنید.
هنگام فروش سکه پارسیان 7% مبلغ کل سکه و هزینه وکیوم که چیزی حدود 15 هزار تومان است (تا زمان نگارش این مقاله) از قیمت آن کسر خواهد شد.
برای پس انداز سکه پارسیان بهتر است یا طلا؟ سکه پارسیان یک گرمی معادل یک گرم طلای 18 عیار است؛ در نتیجه، شما با خرید سکه پارسیان در واقع طلا خریده اید. حتی در مقایسه با سکه یک گرمی بانکی، سکه پارسیان انتخاب بهتری است، چرا که برای خرید همان مقدار طلا پول کمتری می پردازید.
اگر بازدهی انواع سکه را بررسی کنیم، نتیجه نشان می دهد که در سال های اخیر سکه های گرمی و ربع سکه به دلیل پایین تر بودن قیمت نسبت به سکه تمام، تقاضا برای آن ها نیز افزایش یافته و به دنبال آن افزایش قیمت شدیدی را تجربه کرده اند. از طرفی دیگر، برخی معتقد هستند که بهترین نوع سکه برای سرمایه گذاری، سکه تمام است. سکه تمام در سال های اخیر رشد خوبی را در قیمت خود تجربه کرده است، در حالی که قیمت آن از باقی سکه ها گرانتر است، اما نقدشوندگی آن بالاتر بوده و فروش آن به سادگی انجام می شود.
بیشتر بخوانید:
چطور به طلافروشان آموزش نظام مند بدهیم؟
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده