از صنعت طلاسازی چه میدانید؟

طلا سازی چه شغلی است

در ساده‌ترین تعریف طلاسازی یا زرگری شغلی است که در آن به طراحی و ساخت انواع مصنوعات طلا پرداخته می‌شود. البته این حرف به این معنی نیست که طلاسازان فقط با طلا سروکار دارند؛ چرا که این شغل شناخت و کار با سایر فلزات گرانبها مثل نقره، پلاتین و برنز را نیز شامل می‌شود.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1403/02/25 | 16:02

نظری ثبت نشده

طلا سازی چه شغلی است

به گزارش سایت طلا گلدنیوز،اگر شما هم مثل بسیاری از افراد به طلا و جواهرات و شغل‌های پرزرق‌وبرق مربوط به آن علاقه دارید، می‌توانید طلاسازی را به‌عنوان یکی از پرطرف‌دارترین مشاغل جهانی در نظر داشته باشید.

علاقه‌مندان به طلاسازی و طراحی طلا و جواهرات معمولاً پس از گذراندن دوره‌های یادگیری مهارت‌های ابتدایی طلاسازی و تهیه ابزار لازم، در کارگاه‌های طلاسازی به کار مشغول می‌شوند. در ادامهٔ مقاله به معرفی شغل طلا سازی و آنچه که برای شروع آن نیاز دارید، می‌پردازیم.

در شغل طلاسازی و جواهر سازی باید چه مهارت‌هایی داشته باشید؟

اگر مایل هستید به شغل طلاسازی ورود کنید، لازم است تا علاوه بر اینکه طرح‌های زیبایی را روی این فلز گران‌بها نقش بزنید از مهارت‌های دیگری نیز برخوردار باشید. این مهارت‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

توانایی پذیرش سفارش ساخت طلا

دقت و توجه بسیار زیاد به جزئیات کار

برقراری ارتباط دوستانه با مشتریان و مخاطبان

تسلط و آرامش مناسب در زمان انجام کار

دارا بودن تجربه کافی

توانایی بهره گیری از وسایل و تجهیزات طلا سازی

بروز بودن اطلاعات و شناخت تکنیک‌های جدید

مدیریت کردن زمان شناخت انواع جواهرات

مراحل کار در شغل طلاسازی و جواهر سازی چیست؟

طلا سازی

برای اینکه طلاساز بتواند طرح مورد نظر خود را به زیباترین شکل ممکن خلق کند، باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارد. مراحل کار در شغل طلاسازی را در ادامه برای شما بیان می‌کنیم:

ابتدا لازم است طلای خام را در یک ظرف که بوته نام دارد حرارت دهید تا ذوب شود. بوته یک ظرف مخصوص است و به نوعی یک کاسه گچی به حساب می‌آید. ذوب کردن طلا به وسیله گاز اکسیژن یا با قرارگیری آن‌ها در کوره‌های ذوب صورت خواهد گرفت.

در مرحله دوم باید طلایی که ذوب کرده‌اید را با نقره یا مس ترکیب و ادغام کنید؛ در صورتی که بخواهید طلای سفید را به دست آورید لازم است تا طلایی که آب کرده‌اید را با مس ترکیب کرده و در غیر این صورت می‌توانید همان طلای زرد را داشته باشید و با کمک آن جواهری زیبا را بسازید.

در مرحله بعدی باید مایعی که به دست آمده را به مفتول تبدیل کرده و در دستگاه نورد قرار دهید

برش دادن قطعات طلا سمباده و سوهان کشی در مراحل آخر کار انجام می‌شود. برای اینکه خطوط ریزی که روی طلا به وجود آمده را از بین ببرید، باید آن را جلا دهید. در آخر طلایی که به وسیله شما ساخته شده باید آبکاری شود. آبکاری را به جهت درخشان‌تر کردن کار انجام می‌دهند.

مزایا و معایب شغل طلاسازی و جواهرسازی چیست؟

طلاسازی چیست

خوب، حالا باید فاکتورهای مثبت و منفی این شغل را بررسی کنیم تا انتخاب آن برای هنرجویان ساده‌تر شود. مزایا و معایب طلاسازی عبارت‌اند از:

مزایای طلاسازی و جواهرسازی چیست؟

طلاسازی یک رشته آینده دار است و همیشه بازار کار خواهد داشت.

طرفداران بسیار زیادی دارد.

چون این شغل نیاز به خلاقیت و نو آوری دارد، قدرت ذهن شما را نیز افزایش داده و تقویت می‌کند.

شغل طلاسازی معمولا درآمد فوق العاده بالایی دارد. چه در داخل ایران و چه خارج از کشور!

از جمله مشاغلی است که جایگاه اجتماعی بالایی در جامعه دارد.

همیشه ترند خواهد بود.

طلاسازی رشته‌ای بسیار جذاب و لذت بخش خواهد بود.

معایب طلاسازی و جواهرسازی چیست؟

معایب طلا سازی

ورود به این رشته شغلی معمولا با هزینه‌های بالا و هنگفتی همراه خواهد بود.

طلاسازی نیاز به تجربه بالایی دارد که در طول سال‌های طولانی قابل کسب کردن خواهد بود.

چون باید ریزبین باشید، این احتمال وجود دارد که بینایی‌اتان دچار اختلال شود.

در شغل طلاسازی از دستگاه‌هایی استفاده خواهید کرد، که احتمال بروز بیماری‌های تنفسی را افزایش می‌دهند.

از همه عجیب‌تر! طلاسازی ممکن است باعث عفونت ریه‌های افراد شود. اما چگونه؟ وقتی در این رشته اقدام به برش طلا می‌کنید، ذرات معلق آن در هوا ممکن است از راه‌های تنفسی وارد ریه شده و مشکلات تنفسی ایجاد کنند.

و آخرین فاکتور منفی این شغل، آسیب دیدگی کمر و ستون فقرات است. چون برای انجام آن باید ساعت‌ها به طور ثابت روی صندلی نشسته و کار کنید.

درآمد صنعت طلا سازی چقدر است؟

در ادامه صحبت در خصوص طلاسازی چیست، لازم می دانیم در مورد درآمد جواهرسازی نیز نکاتی را ارائه کنیم. اصولا نه تنها در این حوزه، بلکه در سایز حوزه های کاری نیز، عده ای که مهارت های بالایی دارند، از جمله کسانی اند که درآمدهای خوبی به دست خواهند آورد. درست است که هزینه شرکت در کلاس ها زیاد است، اما این هزینه با افزایش درآمد و سفارشات، به بهترین شکل ممکن جبران خواهد شد.

علاوه بر مهارت، ظرافت نیز در افزایش درآمد عده ای که در این شغل فعالیت دارند، تاثیرگذار است. اصولا، طلاسازی یکی از مشاغل ظریف در دنیا به شمار رفته و هر چه فرد جواهرات ظریف تری خلق کند، درآمد او بالاتر خواهد رفت؛ زیرا زحمت و سختی بیشتری در این راه متحمل شده است.

چگونه در صنعت طلاسازی وارد شویم؟

روش‌های مختلفی برای ورود به شغل طلاسازی وجود دارد که بهترین آن‌ها را در زیر ذکر نموده‌ایم:

از طریق تحصیل

اولین و بهترین راه ورود به بازار کار طلاسازی، تحصیل در این رشته است. جالب است بدانید طلاسازی در هنرستان‌ها به عنوان یک رشته تحصیلی مجزا تدریس می‌شود و می‌توانید با این کار حداقل مدرک کارشناسی خود را در این زمینه دریافت کنید.

از طریق آموزشگاه‌ها

برای ورود به شغل طلاسازی می‌توانید از طریق آموزشگاه‌های آزاد نیز اقدام کنید. برخی آموزشگاه‌های فنی حرفه‌ای این رشته را به صورت مستقل تدریس کرده و با شرکت در کلاس هایشان می‌توانید به یک طلاساز حرفه‌ای تبدیل شوید. سپس نیز با تکمیل شدن مهارت‌هایتان، کارگاه طلاسازی خود را افتتاح کرده و به بازار طلا ورود کنید.

از طریق کارآموزی

اگر هیچ سرمایه‌ای در اختیار ندارید و تحصیلاتتان نیز در زمینه دیگری بوده، بی شک توصیه ما به شما این است که شغل طلاسازی را از طریق کارآموزی آموزش ببینید. شما می‌توانید در کارگاه‌های طلاسازی بدون هیچ هزینه‌ای و به عنوان کارآموز استخدام شوید. اینگونه در مدت زمان کوتاهی تمام فنون و مهارت‌های لازم را آموزش خواهید دید، آن هم بدون اینکه هزینه خاصی را پرداخت کنید.

راه‌اندازی طلاسازی و جواهر سازی در منزل چگونه است؟

طلا سازی در میدان

این روزها بسیاری از افراد به دنبال شغل دومی هستند که بتواند یک تکان اساسی به زندگی آن‌ها بدهد. اگر استعداد و خلاقیت خوبی در زمینه ایده‌پردازی برای طلا و جواهر دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم طلا سازی در منزل را به عنوان شغل خود انتخاب کنید.

هزینه کارگاه خانگی طلاسازی با توجه به اینکه می‌خواهید آن را تنها به عنوان یک سرگرمی و شغل دوم انتخاب کنید یا اینکه قصد دارید کم کم به صورت حرفه‌ای وارد این بازار کار شوید متغیر است.

برای طلا سازی در منزل لازم است تا دوره‌های خاصی را برای این کار پشت سر بگذارید. این دوره‌ها معمولاً بین دو تا سه ماه طول می‌کشد و می‌توانید از طریق ساخت طلا و جواهر در منزل به یک درآمد مناسب برسید. در این دوره‌ها شما را با عیار طلا آشنا خواهند کرد و موارد جزئی دیگری نیز به شما آموزش داده خواهد شد.

در پایان

طلاسازی از شغل‌هایی است که در صورتی که شخصی با ظرافت آن آشنا شود و خلاقیت‌های خوبی را بتواند برای آن به کار بگیرد قطعاً از شغل‌های با درآمد بالا به شمار می‌رود. در این حوزه کاری اشخاصی موفق می‌شوند که بتوانند نیاز مخاطب را به درستی بسنجند و همیشه با کمک بروز بودن طرح‌ها و ایده‌هایی که دارند بازار را در دست بگیرند.

بیشتر بخوانید:

هر آنچه باید درباره جواهر زمرد باید بدانید

هر آنچه در خصوص جواهر الماس باید بدانید

زکات طلا چقدر است؟

انتهای پیام/

برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت