چند نکتهی مهم دربارهی سرمایهگذاری در طلا یا نقره،
اگر به دنبال سرمایه گذاری امن با نوسان کم هستید، طلا ممکن است انتخاب بهتری باشد. اما اگر مایل به پذیرش ریسک بیشتر برای پتانسیل بازدهی بالاتر هستید، نقره میتواند گزینه مناسبی باشد.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1403/04/12 | 14:04
به گزارش سایت طلا (گلدنیوز)، تجربه نشان داده است، نقره در مقایسه با طلا ثبات قیمتی کمتری دارد، چرا که در بازههای زمانی کوتاه، قیمت نقره میتواند دچار نوسانات زیادی شود و در بازارهای مالی، این فلز درخشان به سرمایهی پرریسکتری نسبت به طلا تبدیل شده است.
بنابراین، سرمایهگذاران بهتر است دارایی را انتخاب کنند که به نحوی سنجیده، با نیازهای مدیریت ریسک پورتفوی آنها همخوانی داشته باشد.
قبل از خرید فلزات گرانبها به این نکته دقت داشته باشید که در هر سال، عرضهی کل نقرهی جدید حدود یک میلیون اونس است. درحالیکه عرضهی طلا در هر سال به حدود ۱۲۰ میلیون اونس میرسد. درواقع، کمیابی این فلزات است که در کنار سایر عوامل قیمت آنها را تعیین میکند.
قیمت پایینتر نقره باعث میشود ارزش بازار این فلز از طلا کمتر باشد. یکی از دلایل نوسانهای بیشتر نقره در مقایسه با طلا این است که با ورود پول کمی به این بازار، میتوان تأثیر بزرگی بر قیمت این فلز در مقایسه با بازار طلا گذاشت. با این توضیحات، زمانی که قیمتها اوج میگیرند، نقره بیشتر از طلا بالا میرود و هنگام کاهش قیمت، بیشتر از طلا با افت قیمت مواجه میشود.
چنین اتفاقی را در دهه ۷۰ میلادی که اقتصاد جهان به رکودی بیسابقه دچار شد، شاهد بودیم. در این دهه، نقره نسبت به طلا رشد بیشتری داشت، اما از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۵، قیمت این فلز روبهکاهش گذاشت و این افت قیمت، بیشتر از طلا بود. در سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ که جهان بار دیگر بحران مالی را تجربه کرد، نقره رشد بسیار بیشتری نسبت به طلا داشت، اما در سالهای بعدی که شرایط بازار رو به بهبودی رفت، طلا افت قیمت کمتری داشت.
بنابراین، میتوان گفت اگر سطح ریسکپذیری پایینتری دارید، انتخاب نقره برای سرمایهگذاری چندان برای شما مناسب نیست. همچنین در شرایطی که جهان در یک رکود اقتصادی و مالی فرومیرود، نقره بهتر از طلا رشد میکند و در بازهی بعدی که رونق اقتصادی جهانی اتفاق میافتد، این فلز درخشان بیشتر از طلا دچار افت قیمت میشود. بنابراین، نکتهی مهم این است که اگر در زمان رکود اقتصادی، نقره خریداری کردید، با رونق بازار، حتماً نقره را بفروشید.
یکی از تفاوتهایی که میان طلا و نقره وجود دارد، بهواسطه رویکرد دولتها نسبت به نگهداری این دو فلز به وجود میآید. بیشتر کشورها فلز «طلا» را بهعنوان دارایی نگهداری میکنند، درحالیکه «نقره» بیشتر در سه کشور آمریکا، هند و مکزیک نگهداری میشود. ازآنجاکه فلز نقره دیگر در ضرب سکه مورداستفاده قرار نمیگیرد، اگر اختلالی در عرضهی آن ایجاد شود، یا تقاضای صنایع برای استفاده از آن افزایش یابد یا بحرانی ازایندست به وجود آید، تأثیر بزرگی روی بازار نقره ایجاد میکند. در چنین شرایطی، تقاضا برای این فلز افزایش مییابد و قیمت نقره رشد زیادی را تجربه خواهد کرد.
نقره به دلیل شباهتهای زیادی که با طلا دارد، مزایای یک دارایی فیزیکی همچون طلا را داراست. اما آنچه این فلز را از طلا متمایز میکند، این است که با پرداخت هزینهی کمتر میتوانید آن را صاحب شوید. بدین ترتیب، با پرداخت پول کمتری نسبت به طلا، میتوانید از مزایای سرمایهگذاری در یک فلز ارزشمند بهعنوان یک دارایی فیزیکی مشابه طلا بهرهمند شوید.
بهویژه در شرایط تورمی، سرمایهگذاری روی این فلز برای کسانی که نقدینگی چندانی ندارند، میتواند گزینه مناسبی باشد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد، نقره را «طلای تنگدستان» نیز مینامند.
یکی دیگر از نکاتی که سرمایهگذاران باید به آن توجه کنند، مسئلهی تورم است. یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین فاکتورهای سرمایهگذاری مقایسهی نرخ بازدهی دارایی با نرخ تورم است و در انتخاب بازار هدف برای سرمایهگذاری نقش بهویژهای دارد.
دربارهی نسبت طلا و نقره با تورم، باید گفت طلا در شرایط نامتعادل بازار، پوشش ریسک بسیار خوبی دارد و سرمایهگذاری روی آن میتواند سرمایهی شما را از خطر تورم درامان نگه دارد. در نظر داشته باشید که با افزایش تورم و تشویش بازار، طبیعتاً تقاضا برای طلا بسیار بیشتر میشود و به دنبال آن، قیمت طلا افزایش مییابد.
در مقابل، اگرچه ارتباط تورم با نقره مثل همبستگی آن با طلا نیست. اما همچنان همبستگی بالایی با تورم دارد. نقره به دلیل ماهیت خاص خود، در هنگام تورم تا حد زیادی از خطر کاهش ارزش در امان است.
چراکه در زمان تورم نیز، نیازهای صنایع به این فلز، به کمک بازار میآید و سرمایهگذاری روی آن را به انتخابی قابلملاحظه تبدیل میکند. البته در هنگام تورم، بدون شک تقاضای حوزهی صنعت نیز برای نقره کاهش مییابد، اما به دلیل بهصرفهبودن سرمایهگذاری روی نقره در چنین فضایی، سرمایهگذاران از کاهش ارزش این فلز جلوگیری میکنند.
قاعدتاً در زمانهایی که نرخ تورم پایین باشد، این شرایط بالعکس میشود و افزایش تقاضای صنایع برای نقره، موجب افزایش ارزش این فلز میگردد. در نهایت باید گفت، در شرایط فعلی اقتصاد جهانی سرمایهگذاری روی نقره میتواند بهعنوان یکی از گزینههای مطلوب سرمایهگذاری تلقی شود.
پس از بررسی همهجانبهی سرمایهگذاری روی نقره و طلا، اکنون به بررسی راههای سرمایهگذاری روی نقره میپردازیم. برای خرید نقره دو راه وجود دارد:
بسیاری از افراد با خریدوفروش نقرهی خام یا با خرید شمش نقره بهصورت فیزیکی، روی این کالا سرمایهگذاری میکنند.
دومین راه سرمایهگذاری در نقره استفاده از قراردادهای آتی در بورس کالا است تا از این طریق از تغییرات قیمت آن کسب سود کرد.
سومین راه سرمایهگذاری غیرمستقیم و از طریق صندوقهای سرمایهگذاری در نقره است. این دسته از صندوقها در زمان نگارش این مقاله، در ایران راهاندازی نشدهاند.
اگر با رویکرد دیگری به موضوع بنگریم، درمییابیم که هر دوی این فلزات میتوانند دارایی مناسبی برای سرمایهگذاری باشند. اگر قصد دارید داراییهای امن خود در سبد سرمایهگذاری را متنوعتر کنید، سرمایهگذاری در هر دو فلز میتواند بهترین انتخاب ممکن باشد.
در نهایت باید گفت، هر دو دارایی طلا و نقره برای داشتن یک سبد متنوع و امن سرمایهگذاری، گزینههای خوبی هستند و منبعی ارزشمند برای حفظ دارایی شما حتی در شرایط بد اقتصادی محسوب میشوند که میتوانند رشد قیمت خوبی را تجربه کنند. بنابراین، ترکیبی از هر دو دارایی بهشرط رعایت سایر اصول تشکیل سبد سرمایهگذاری میتواند دارایی شما را از ریسک ازدسترفتن حفظ کند.
موج شدید اتفاقات و دگرگونیهای اقتصادی موجب شده تا سرمایهگذاران هر روز به سمت بررسی راههای گوناگون سرمایهگذاری پیش بروند تا در بحبوحهی تغییرات اقتصادی، بهتر از گذشته از پس حفظ دارایی خود و کسب بازدهی از طریق آن برآیند.
اما در حال حاضر، سرمایهگذاری در فلزات ارزشمندی چون طلا و نقره از محبوبترین شکلهای حفظ سرمایه به شمار میرود. چراکه این فلزات در شرایط نامطلوب اقتصادی توانستهاند ارزش خود را حفظ کنند، یا حتی افزایش دهند. در این مقاله سعی کردیم سرمایهگذاری در دو فلز طلا و نقره را بررسی کنیم، تا از میان این دو، بهترین انتخاب را برای حفظ دارایی خود داشته باشید.
در یک برآورد کلی باید گفت، اگر بخواهید میان طلا و نقره، یکی را بهعنوان سرمایهگذاری انتخاب کنید، بهتر است به این نکته توجه کنید که چیزی به نام سرمایهگذاری بهتر و سودمندتر وجود ندارد و سود نهایی، در وهلهی اول به شرایط بازار و در مرتبهی دوم، به وضعیت اقتصادی شما بهعنوان سرمایهگذار بستگی دارد. فراموش نکنید که طلا یک دارایی خوب در زمان رکود بازار است، چراکه میتواند منبع ارزشمندی از سرمایه را در زمانی که دیگر کالاها در حالت رکود هستند، به شما بدهد. اما دراین بین سرمایهگذاری در نقره نیز مستعد خلق بازدهی بالاتری است.
به جدول زیر نگاه کنید. در اینجا ما سرمایهگذاری نقره و طلا را بر اساس معیارهای مختلف مقایسه میکنیم.
معیار مقایسه | سرمایه گذاری در طلا | سرمایه گذاری در نقره |
---|---|---|
نوسان قیمت | کمتر | بیشتر |
عرضه | محدودتر | بیشتر |
تقاضا | بیشتر | کمتر |
عوامل موثر بر قیمت | سیاستهای بیمنالمللعرضه و تقاضای محلی | سیاستهای مالی دولتهاپیشرفت صنعت |
میانگین قیمت | بالاتر | پایینتر |
مقاومت در برابر تورم | بیشتر | کمتر |
ریسک | کمتر | بیشتر |
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده