مکانهای احتمالی برای یافتن طلا در ایران،

کدام رودخانه و مکان ها در ایران طلا دارد

در میان کشورهای طلاخیز ایران در رتبه 50 قرار دارد ای در حالی ست که در حدود 21 استان کشور طلا شناسایی شده و 15 معدن در حال بهره برداری در کشور وجود دارد و بزرگترین معدن طلای ایران معدن زرشوران واقع در ۳۵ کیلومتری شهرستان تکاب در آذربایجان غربی می باشد.

دبیر خبر(دبیر خبر)

1403/05/23 | 11:05

نظری ثبت نشده

کدام رودخانه و مکان ها در ایران طلا دارد

به گزارش سایت طلا گلدنیوز، امکان تشکیل طلا در شکاف پوسته زمین وجود دارد ، و وقتی آب های زیر زمینی در هنگام خروج از دل زمین از کنار این ذخایر طلا عبور می کنند تکه هایی از این ذخایر را همراه خود حرکت میدهند و به جلو میاورند.

بانک اطلاعاتیعبور رودخانه ها از بستراستان های زرخیز سبب شده بسیاری از این رودخانه ها دارای ذرات طلا باشند. طلای موجود در این رودخانه ها در پیچ و خم رودخانه، رسوب می کند.

جالبه که بدونین معادن طلا هم از رسوب طلای محلول در سیالات داغ زیر پوسته زمین ایجاد می شوند و اگر این رسوبات در مکان های بزرگ تری جمع شوند، معادن بزرگی از طلا ایجاد می شود.

در ایران استان هایی مانند کردستان، آذربایجان شرقی، اصفهان و تهران دارای منابعی از طلا هستند. البته در استان های خراسان جنوبی، خراسان رضوی ،همدان ،مرکزی ، کرمان و یزد، هم اکشتافاتی در حوزه طلا دیده شده است.

چرا در بستر رودخانه ها طلا پیدا میشود

آب رودخانه ها با عبور از روی خاک طلا مقداری طلا را با خود به همراه می آورد البته در صورتی که معادن طلای در حال حفاری در کنار رودخانه قرار داشته باشند.مناسب ترین مکان ها در رودخانه ها برای یافتن طلا در قسمت پایین دست رودخانه است چون در این قسمت سرعت آب کم شده و املاح به راحتی رسوب می کنند.به طور کلی در رودخانه هایی که از استان های طلاخیز ایران از کنار معادن و ذخایر طلا عبور کنند، احتمال پیدا کردن طلا بالاتر است.

رودخانه های طلاخیز ایران

وجود ذخایر طلا در ۲۱ استان ایران از جانب سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تایید شده است. اما در حال حاضر تنها ۱۵ معدن طلا در کشور وجود دارد. استان های استان های طلایی ایران محسوب می شوند.

در رودخانه هایی که از بستر این استان های زرخیز مانند آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، سمنان، مرکزی و زنجان می گذرند، احتمال پیدا کردن قطعات طلا وجود دارد. به عنوان نمونه رودخانه ارس در استان آذربایجان غربی را می توان نام برد که در بستر این رودخانه انواع کانی ها و فلز طلا وجود دارد.

در سه شهر استان مازندران نیز وجود ذخایر طلا تایید شده است. بنابراین احتمال یافتن طلا در رودخانه های جاری در این استان نیز وجود دارد. از طرفی بسیاری از رودخانه ها که از مناطق طلاخیز ایران عبور می کنند به دریای خزر می ریزند. بنابراین احتمال یافتن طلا در رودخانه های استان های شمالی دور از انتظار نیست.

در کدام بسترهای رودخانه ها احتمال وجود طلا است

رودخانه قزل اوزن معروف ترین رودخانه طلایی ایران است، قزل اوزن نامی ترکی است که از دو کلمه (قزل) و (اوزن) تشکیل شده است. قزل در زبان ترکی به معنای، سرخ، طلا و طلایی است. و اوزن به معنای دره، محلی با آب فراوان و رودخانه است.

بنابراین می توان گفت قزل اوزن به معنای رودخانه طلایی است. این رودخانه از طولانی ترین رودخانه های ایران است که از ارتفاعات دیواندره سنندج و چهل چشمه سقز سرچشمه گرفته و پس از عبور از کردستان، زنجان، آذربایجان شرقی و اردبیل و لاهیجان به دریای خزر می ریزد.

از آنجایی که این رودخانه از استان های زرخیز ایران عبور می کند و مسیر پر پیچ و خمی دارد، احتمال یافتن طلا در این رودخانه وجود دارد.علاوه بر این، رودخانه هرمز نیز یکی دیگر از رودخانه هایی است کهطلای شناور نامیده می‌شود.

یکی از مهمترین مناطق استخراج طلا از رودخانه ها، استان آذربایجان شرقی است. مناطقی مانند شهرستان ورزقان این استان، به دلیل وجود معادن طلا، معروف به قاچاق طلای غیرمجاز از رودخانه ها هستند.

طلا در بستر رودخانهعلاوه بر آذربایجان شرقی، استان همدان نیز از دیگر مناطق مهم در زمینه استخراج طلا از رودخانه ها در ایران است. این استان دارای ذخایر معدنی طلای قابل توجهی می‌باشد و فعالیت‌های استخراج طلا از رودخانه‌ها نیز در آن انجام می‌شود..

کارشناسان معدنی بر این عقیده هستند که در حاشیه زاینده‌رود اصفهان آنومالی‌های طلا دیده شده است . اما در جریان بررسی‌ها و اقدامات اکتشافی سازمان زمین‌شناسی تاکنون نتایج اثبات‌کننده‌ای حاصل شده است. 

براساس عملیات اکتشافی صورت گرفته در زاینده‌رود، وجود ذخایر پلاسری طلا در این رودخانه برای کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور محرز شده، اما به اعتقاد بهروز برنا، معاون معدنی سازمان زمین‌شناسی در شرایط فعلی استخراج طلا از زاینده رود امری اقتصادی نیست.

«هر جا موریانه باشد، طلا هم وجود دارد.» این جمله معروف فعالان معدنی است که در حین پی‌جویی ذخایر طلا معمولا به زبان می‌‌آورند. چند سال پیش علی‌اصغر حسنی‌پاک، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران از وجود آنومالی‌های طلا در حاشیه زاینده‌رود خبر داد.

سال 85 بود که کشف طلا در زاینده رود را سازمان زمین‌شناسی تایید کرد اما این اکتشاف به معنای آن نبود که هر کسی بتواند سراغ آن طلاها برود و بتواند با سبدی طلا را از سایر املاح جداسازی کند.

رودخانه هایی مانند زاینده رود، کرخه، زرینه رود هم جز رودخانه های طلایی ایران به شمار میرود.دانستن این نکته ضروریست که استخراج طلا از رودخانه ها ممکن است به محیط زیست و حیات وحش آسیب بزند. چرا که در کشورهایی مانند برزیل و کلمبیا به دلیل استخراج غیرقانونی طلا از رودخانه ها، رودخانه ها آلوده شده و برای مردم و حیات وحش خطرناک شده اند.

ابزارها و روش های مناسب برای استخراج طلا از رودخانه ها

عملیات استخراج طلا نیازمند تکنیک های خاصی است که از آن جمله می توان به زرشوری و استفاده از وسایل خانگی اشاره کرد همچنین به دلیل اثرات آلودگی محیط زیست از جمله آلودگی آب و خاک در نتیجه استخراج طلا، لازم است که این فعالیت ها با رعایت استانداردهای زیست محیطی انجام شود و به پایداری منابع طبیعی توجه شود.

برای استخراج طلا از رودخانه های ایران، ابتدا باید از روش‌های معمولی استخراج معدنی مانند غربالگری و کنسانتره سنگ‌های حاوی طلا استفاده کرد. سپس می‌توان از روش‌هایی مانند استفاده از مواد شیمیایی مانند سیانید برای جداسازی طلا از سنگ معدن استفاده کرد.

این روزها نیز روش‌های پیشرفته تری برای استخراج طلا از ذرات رودخانه ها استفاده می‌شود. به طور مثال، نانوذرات طلا می‌تواند به روش های تصفیه آب رودخانه ها اضافه شود تا طلا از آب جدا شوند.

با این حال، قبل از هرگونه عملیاتی، لازم است مجوز‌های لازم از مراجع ذی‌صلاح محلی و ملی اخذ شود. اطمینان حاصل کنید که همه مراحل با دقت و صحیح انجام شوند تا بهره‌وری بالا و احترام به محیط زیست حفظ شود.

مناطق طلاخیز در ایران/کانساره ها

ایران یکی از مناطق و کشورهایی است که دارای کانسارهای معدنی غنی از طلا می باشد. مناطقی نظیر كانسار قره‌چيلر در استان آذربايجان شرقي از مهم‌ترین مناطق استخراج طلا در این کشور به شمار می‌رود. همچنین، منطقه استرقان در استان آذربایجان شرقی- شمال غرب ایران نیز از قدیمی‌ترین مناطق شناوری طلاست

شهرستان تکاب با داشتن ۲ معدن طلا در مناطق «زرشوران» و «آق‌دره» و فعالیت چهار واحد تولید طلا در کنار این معادن، طلایی‌ترین شهر ایران لقب گرفته است.

معدن طلای زرشوران به عنوان بزرگترین معدن طلای ایران در ۳۵ کیلومتری شهر تکاب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است اما در کنار وجود این منابع معدنی غنی طلا، تکاب یکی از فقیرترین شهرهای شهرهای آذربایجان‌غربی بویژه در زمینه زیرساخت ها است.

گلدنیوز

انتهای پیام/

برچسب:

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت