صنعت گوهرسنگ به قانون نیاز دارد/ رتبه 105 در صادرات گوهرسنگ
مشکلات تجاری داخلی ایران در حوزه گوهرسنگ و ارائه مجوزهای محدود برای فعالیت کسب و کارهای مرتبط باعث شده تا این صنعت در داخل کشور رونق نداشته باشد.
امیر کشانی(سردبیر)
1400/08/12 | 00:08
به گزارش گلدنیوز مسعود كیانی در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت: گوهر تراشی و صنعت گوهرسنگ در ایران قدمتی چند هزار ساله دارد.
وی با اشاره به این که معدن فیروزه نیشابور از پیشینههای تاریخی ایران است، اظهار داشت: در چند سال اخیر با حضور گوهرشناسان ایرانی انجمنی درباره گوهرسنگها–سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی – در ایران تاسیس شده است.
رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ افزود: صنعت گوهرتراشی و گوهرسنگها میتواند حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان گردش مالی داشته باشد و ما امروزه فقط حدود ۲ دهم درصد از این مبلغ را برداشت میکنیم.
وی در خصوص صادرات گوهرسنگ، توضیح داد: متاسفانه ایران در حوزه صادرات گوهرسنگ رتبه 105 را در دست دارد و فقط حدود ۳۶ هزار دلار از صادرات سنگهای قیمتی برداشت مالی کرده است.
مسعود كیانی با اشاره به این که درآمد ناشی از صادرات گوهرسنگ برای ایران بسیار ناچیز است، ادامه داد: مشکلات تجاری داخلی ایران در حوزه گوهرسنگ و ارائه مجوزهای محدود برای فعالیت کسب و کارهای مرتبط باعث شده تا این صنعت در داخل کشور از رونق مناسب برخوردار نباشد.
وی افزود: متاسفانه ما قوانین مدون برای صادرات و واردات گوهرسنگ در ایران نداریم.
رئیس انجمن صنفی گوهر سنگ تاکید داشت: حجم مادهی معدنی در ایران حدود ۱.۷ تریلیون دلار تخمین زده میشود.
وی با اشاره به این که چین و آمریکا از واردکنندگان بزرگ سنگهای معدنی هستند، تصریح کرد: این کشورها مادهی خام معدنی را وارد میکنند و پس از پردازش به تمام کشورهای دنیا صادر میکنند.
مسعود كیانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متاسفانه در کشور ما درباره تاثیرات درمانی سنگهای قیمتی خرافههای متنوعی وجود دارند و برخی افراد به اشتباه تصور میکنند که سنگهای خاص میتوانند بیماریهای مختلف را درمان کنند.
وی افزود: سیستم نظام پزشکی و مراکز علمی / مذهبی کشور باید برای جلوگیری از سواستفادههای برخی افراد از خواص سنگهای قیمتی نظارتهای دقیق و موثری را اعمال کنند.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
گوهرسنگ
سنگ درمانی
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده