معادن، نحوه شناسایی و تاریخچه
قرمز نادرترین رنگ الماس در سراسر دنیا است و به شکل دقیق مشخص نیست که انسانها کی برای اولین بار با الماس قرمز آشنا شدند.
دبیر خبر(دبیر خبر)
1403/07/08 | 18:07
به گزارش سایت طلا گلدنیوز، جای تعجب ندارد که مادهای به کمیابی الماس قرمز قیمت بالایی داشته باشد. این الماس گرانترین گونه الماس در جهان است و بر اساس گزارش انجمن بینالمللی جواهر معمولا به ازای هر قیراط یک میلیون دلار ارزش دارد.
بر اساس گزارش «جمسلکت» در سال ۱۹۵۶ یک مجموعهدار آمریکایی به نام وارن هنکاک حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ دلار برای یک الماس قرمز که ۰.۹۵ قیراطی پول پرداخت. همین الماس در سال ۱۹۸۷ چیزی فراتر از ۹۰۰ هزار دلار فروخته شد و عنوان اولین الماس قرمز فروخته شده در یک حراجی را از آن خود کرد. الماس قرمز بسیار نایاب است و تقریبا همه آنها از الماس هنکاک کوچکتر هستند. البته عنوان بزرگترین الماس قرمز جهان به الماس قرمز موسایف میرسد. الماس ۵.۱ قیراطی موسایف در دهه ۱۹۹۰ میلادی در برزیل پیدا شد.
الماس قرمز الماسی است که رنگ قرمز را نشان می دهد و همان خواص معدنی الماس بی رنگ را دارد. الماس های قرمز معمولاً به عنوان گران ترین و کمیاب ترین رنگ الماس در جهان شناخته می شوند، حتی بیشتر از الماس های صورتی یا آبی، زیرا الماس های قرمز بسیار نایاب هستند. الماسهای قرمز، درست مانند الماسهای صورتی، در مورد منبع رنگشان بحثهای زیادی وجود دارد، اما جامعه گوهرشناسی معمولاً هر دو رنگ را به اتمهای لغزنده در ساختار الماس نسبت میدهند، که در طول شکلگیری آن تحت فشار بسیار زیادی قرار میگیرد.
الماس قرمز جزو 12 رنگ الماس رنگی فانتزی است و گران ترین قیمت هر قیراط را دارد. آنها معمولاً در محدوده صدها هزار دلار در هر قیراط قیمت دارند و از آنجایی که آنها کمیاب ترین رنگ هستند، یافتن آنها در اندازه های بزرگ دشوار است و بیشتر در اندازه های کمتر از 1 قیراط یافت می شوند. الماسهای قرمز فقط با یک شدت رنگ، فانتزی، وجود دارند، اگرچه شفافیت آنها میتواند از بی عیب و نقص بودن آنها خبر دهد درست مانند الماسهای سفید. بزرگترین و بی عیب ترین الماس قرمز، الماس قرمز فانتزی موسایف 5.11 قیراط است که دارای شفافیت بی عیب و نقص داخلی است.
علیرغم چندین دهه تحقیق، دانشمندان هنوز در مورد منبع رنگ قرمز در الماس دلیل خاصی را بیان نکرده اند و اعتقاد بر این است که علت رنگ صورتی در الماس های صورتی منشاء رنگ قرمز نیز هست اما در دوز متفاوت تر.
پذیرفته ترین نظریه این است که در هنگام تشکیل الماس، تغییر شکل پلاستیک در ساختار شبکه کریستالی ایجاد می شود. برخی از اتم ها با حرکت الماس از طریق رسوب کیمبرلیت به سمت بالا در جای خود قرار نمی گیرند و فشار شدید این حرکت باعث می شود سایه های مختلف صورتی یا قرمز ظاهر شود.
این به این فرضیه اعتبار می دهد که الماس های قرمز الماس های صورتی تیره هستند و اینکه چرا تنها یک شدت رنگ ممکن است. الماس های قرمز را می توان با همان رنگ های ثانویه ای که در الماس های صورتی نیز یافت می شود تغییر داد.
رنگ قرمز را می توان با تابش ذرات پرانرژی به الماس بی رنگ و سپس بازپخت آن در فشارهای بالا و دماهای بالا تولید کرد. وضوح برای تعیین شفافیت یک الماس، آن را زیر یک لوپ بررسی میکنند که دستگاه بزرگنمایی است که میدان بینایی را 10 برابر میکند. الماس ها بررسی می شوند تا مشخص شود که آیا در قسمت بیرونی یا داخل آن آخال وجود دارد. شفافیت الماس قرمز مانند تمام الماس های موجود در مقیاس از Flawless تا Included اندازه گیری می شود.
بیشتر الماس های قرمز به دلیل ماهیت نحوه تشکیل آنها در محدوده VS1 – SI2 قرار می گیرند. با این حال، بزرگترین و مشهورترین الماس قرمز، قرمز Moussaieff، با شفافیت داخلی بدون نقص درجه بندی شد.
شفافیت الماس قرمز به دلیل کمیاب بودن رنگ تاثیر کمی بر ارزش آن دارد. یک خریدار الماس قرمز به خلوص رنگ قرمز و اندازه قیراط علاقه بیشتری دارد تا در مورد مطلوبیت آن تصمیم بگیرد. این موضوع برای همه رنگ های الماسی صادق نیست، اما به ویژه برای رنگ هایی که بیشترین تقاضا را دارند، یعنی قرمز، صورتی و آبی صادق است. برای رنگهای ارزانتر، مانند زرد و قهوهای، شفافیت یک عامل بیشتر خواهد بود.
الماس قرمز کمیاب ترین الماس جهان
با توجه به محدوده قیمت 6 تا 7 رقمی، الماس های قرمز معمولاً توسط سرمایه گذاران یا کلکسیونرهای الماس برای فروش مجدد در تاریخ بعدی یا تکمیل مجموعه الماس خریداری می شوند، طبق گفته مرکز اطلاعات و سرمایه گذاری الماس. هم سرمایه گذاران و هم کلکسیونرها فقط الماس های قرمز طبیعی را برای این منظور انتخاب می کنند، زیرا الماس های مصنوعی یا رنگی اساساً بی ارزش هستند.
در ایالات متحده، هنگامی که یک خریدار به طور جدی به خرید یک الماس بسیار گران قیمت علاقه مند است، اغلب درخواست می کند که الماس توسط موسسه گوهرشناسی آمریکا (GIA) بررسی شود تا از اصل بودن آن اطمینان حاصل شود.
از بین تمام الماسها، الماسهای قرمز تنها الماسهایی هستند که اندازه آنها کمتر از 1 قیراط آنها را از یک سنگ سرمایهگذاری محروم نمیکند، زیرا تعداد کمی الماس قرمز بزرگتر از آن در بازار یافت میشود. قرمز یک رنگ الماس سنتز معمولی نیست، زیرا معمولاً برای انبوه مصرف کنندگان الماس جذاب نیست.
الماس به خودی خود کمیاب و گرانبها است اما در میان همین سنگهای کمیاب نیز آن که از همه نادرتر است، الماس قرمز است.
اکثر الماس های قرمزی که هر سال استخراج می شوند از معدن الماس آرگیل در کیمبرلی، استرالیای غربی می باشند .با این حال، آنها در برزیل، روسیه و برخی از کشورهای آفریقایی نیز کشف شده اند.
اولین الماس قرمز شناخته شده به ثبت عمومی در سال 1956 توسط یک دامدار مونتانا به نام وارن هنکوک خریداری شد که بعداً آن را به قیمت 927000 دلار در حراجی در سال 1987 فروخت. سایر الماس های قابل توجه، مانند الماس قرمز موسایف و الماس قرمز کازانجیان به ترتیب در برزیل و آفریقای جنوبی کشف شده اند. به طور کلی، الماسهای قرمز در همان مکانهایی یافت میشوند که الماسهای صورتی نیز کشف شدهاند، و وجود الماس صورتی در نزدیکی آن خود به معنای رسیدن به الماسی قرمز در همان حوالی است.
از آنجایی که اکثر الماسهای صورتی جهان در معدن آرگیل کشف میشوند، بنابراین اکثر الماسهای قرمز نیز در آنجا کشف میشوند، اگرچه این موضوع منحصراً صادق نیست. با این حال، اگر یک الماس قرمز در معدن آرگیل ردیابی شود، ارزش بیشتری به قیمت الماس می دهد، همانطور که در مورد تمام الماس های آرگیل وجود دارد.
از آنجایی که الماسهای قرمز به تمام معنا جزو الماسها طبقهبندی میشوند، آنها نیز توسط چهار C معمولی Connoisseurship درجهبندی میشوند: رنگ، شفافیت، برش و وزن قیراط. مانند تمام الماس های رنگی فانتزی، ویژگی Color مهمترین مشخصه الماس در نظر گرفته می شود و تا حد زیادی ارزش آن را تعیین می کند. مهمترین ویژگی بعدی وزن قیراط الماس و به دنبال آن شفافیت و تراش آن است. الماس های قرمز با توجه به کمیاب بودنشان، به طور متوسط جزو گران ترین سنگ های قیمتی هستند. الماس قرمز می تواند حداقل 1 میلیون دلار در هر قیراط قیمت داشته باشد و بیشتر نمونه های شناخته شده کمتر از نیم قیراط هستند.
الماس های قرمز به دلیل اندازه های کوچک خود شناخته می شوند. اکثر الماس های قرمز موجود در بازار کمتر از 1 قیراط وزن دارند. تنها 5 الماس قرمز بیش از 5 قیراط وزن دارند که بزرگترین آنها 5.11 قیراط است. تنها تعداد انگشت شماری الماس قرمز به صورت سالانه در سراسر جهان کشف می شود که بیشتر آنها بیش از 1 قیراط نیستند. قیمت الماس قرمز به ازای هر قیراط، مانند تمام الماس ها، است و قیمت هر قیراط آنها 300 تا 400 درصد بالاتر از قیمت هر قیراط الماس های گران قیمت بعدی، الماس های صورتی و الماس های آبی است.
بیشتر الماس های قرمز وقتی زیر نور UV قرار می گیرند فلورسانس را نشان می دهند. در مورد الماس های بی رنگ، وجود فلورسانس به طور کلی برای کاهش ارزش الماس در نظر گرفته می شود. این در واقع کاملاً دلخواه است، زیرا درخشش آبی ممکن است برای خریدار جذاب باشد یا نباشد، اما مطمئناً تأثیری بر ترکیب، دوام یا زیبایی یک الماس ندارد. با این حال، این یک تصور عمومی پذیرفته شده در دنیای ارزیابی الماس است که وجود فلورسانس باعث کاهش ارزش الماس می شود. درست مانند وضوح، در مورد الماس های رنگی فانتزی، اگر وجود داشته باشد، این ویژگی مخرب نیست.
در هر صورت، وجود آن به خریدار اطمینان میدهد که الماس اصلی است، زیرا فلورسانس در الماسهای آزمایشگاهی ایجاد نمیشود. اگر الماس قرمز دارای فلورسانس باشد، به هیچ وجه بر ارزش یا ارزش فروش مجدد آن افزوده یا کم نخواهد کرد.
معمولا الماسهای قرمز رنگ خالصی ندارند و رگههایی از رنگهای دیگر در آنها دیده میشود و همین باعث نادر شدن بیش از حد الماسهای قرمز خالص میشود. الماسهای رنگی حاوی ناخالصیهای شیمیایی هستند که وجودشان در ساختار کربن الماس باعث جذب نور و در نتیجه رنگی شدن الماس میشود.
درباره الماسهای قرمز اما نظر متفاوتی وجود دارد. هر چند با قطعیت نمیتوان درباره ریشه رنگ الماس قرمز نظر داد اما به باور بیشتر کارشناسان الماسهای قرمز همان فرایند الماسهای صورتی را به شکل فشردهتر پشت سر گذاشتهاند. رنگ خاص الماس صورتی به دلیل ناخالصیهای شیمیایی نیست و این رنگ ناشی از اعوجاج در شبکه کریستالی الماس است که هنگام تشکیل الماس بر اثر گرمای شدید و فشار بالا در همه جهات در زمین ایجاد میشود.
انتهای پیام/
الماس
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده