محرومیت از سنگ های قیمتی افغانستان به دلیل نقص قوانین
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ عنوان کرد: دومین نمایشگاه بین المللی گوهر سنگ ها، ماشین آلات، تجهیزات و صنایع وابسته تهران امسال از 30 بهمن تا 3 اسفند ماه 1403 در مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب تهران برگزار می شود.
پروانه کاوسی(خبر نگار)
1403/09/13 | 13:09
ابومحمد هاشمی ، مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور در گفتگو با گلدنیوز بیان داشت: اولین نمایشگاه بین المللی گوهر سنگ ها، ماشین آلات، تجهیزات و صنایع وابسته تهران اسفند ماه سال گذشته با حضور 95 شرکت برگزار شد ولی با مسابقات و کارگاه ها و برنامه های اجرا شده طی یک سال گذشته ، امسال به طور قطع بیش از 150 تا 200 شرکت برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی می کنند.
وی با اشاره به برگزاری دومین دوره مسابقات ملی آزاد مهارت گوهرتراشی به عنوان بزرگترین رویداد گوهر سنگی کشور که با همکاری ایمیدرو از 22 تا 24 آبان ماه در مجتمع آموزش فنی حرفه ای شهر کرمان برگزارشد بیان داشت: این مسابقات با حضور بیش از 120 نفردر 5 رشته برگزار شد و در حاشیه برگزاری این مسابقات ، نمایشگاه گوهر سنگ با حضور بیش از 50 غرفه از شرکت های فعال سرار ایران و کارگاه های آموزشی در حوزه های گوهر شناسی وشهاب سنگ شناسی و نشست تخصصی تجارت گوهر سنگ ها با حضور اساتید دانشگاه و معدن فیروزه نیشابور برگزار شد.
هاشمی افزود: محوریت همایش بر روی برندیگ و توسعه تجارت و بازارسازی و بازاریابی گوهر سنگ ها بود و با حضور اساتیدی چون دکتر اعتمادی استاد دانشگاه شیراز، دکتر فضلیان مدیر معدن فیروزه نیشابور، دکتر گلزاری رییس فروش شرکت مس ایران، دکتر درگاهی مدیر گروه زمین شناسی دانشگاه زمین شناسی دانشگاه کرمان، دکتر حسن زاده معاون اقتصادی استانداری کرمان برگزار شد و در نشست تخصصی از معدن تا بازار، چالش ها و موانع تولید و تجارت گوهر سنگ ها دیده شد.
وی تصریح کرد: مسابقات امسال از نظر کیفیت و کمیت متفاوت بود و پس از فراخوان مسابقه 300 اثر به دبیرخانه مسابقات ارسال شد که آثار در دو مرحله بررسی شد که گزینش مرحله اول با حضور اساتید و بر اساس فیلم های یک دقیقه ای انجام و دومین مرحله به صورت حضوری انجام شد.
مجری طرح گوهرسنگ ادامه داد: در این دوره مسابقات تمرکز بر تراش بازار محور، تراش فست یک دهم ، فست یک صدم و کاروئینگ و فیرووزه تراشی بود که سطح مسابقات به صورت تصاعدی نسبت به سال گذشته از نظر کیفی ارتقا یافته و سعی شد در داوری ها از بهترین داور ها استفاده شود و از نفرات برتر مسابقات سال گذشته به عنوان داور بهره برده شد.
وی هدف از برگزاری مسابقات را برند سازی افراد در رشته های مختلف و برند سازی فیروزه شهر بابک و گارنت دمانتویید جنوب استان کرمان که بسیار مهم بوده و بدون اینکه برند سازی شود باارزش افزوده بالایی در جهان خرید و فروش می شود عنوان کرد و بیان داشت: تبادل اطلاعات و دانش فنی بین افراد وآموزش حین مسابقات از دیگر اهداف این مسابقات بود که تقریبا به کلیه اهداف رسیدیم و برند سازی آغاز شد و توجه به گوهر های استان کرمان صورت گرفت ولی نیاز است که در مورد تراش و حوزه تجارت و بازارهای جهانی این گوهر ها باید کار بیشتری صورت بگیرد.
به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، هاشمی با بیان اینکه پس از برگزاری دومین دوره مسابقات ملی گوهر تراشی در اتفاقی بی نظیر ، تقاضای بسیار زیادی از استان ها برای برگزاری سومین دوره مسابقات گوهر سنگ ها داشته ایم که در این راستا تلاش بر این است که شاخص های جذابیت برای برگزاری مسابقات به روز شود و سومین دوره مسابقات در استان جدید با کیفیت بالاتر برگزار شود.
وی ادامه داد: بچه ای که در سه سال قبل به نام گوهر سنگ متولد شد اکنون دارای نام است و می تواند روی پای خود بایستد و دیده شود که این اتفاق میمونی بوده که در حوزه گوهر سنگ اتفاق افتاده است.
مجری طرح گوهرسنگ ایمیدرو با تاکید بر اینکه ایمیدرو تلاش دارد از سال آینده به سمت بین المللی شدن این رویداد پیش برود اظهار داشت: برای تحقق این مهم موانعی وجود دارد که مهمترین موانع حضور گوهر سنگ ها در گروه کالایی چهار است که بایستی گوه سنگ ها از گروه چهار کالایی خارج شود.
وی گفت: اگر می خواهیم تجار افغانستانی در همایش ها و نمایشگاه ها ما حضور داشته باشند و با بارخانه های خود در نمایشگاه ها شرکت کنند باید این مانع برطرف و ممنوعیت ورود گوهر سنگ خام به کشور رفع شود.
هاشمی با تاکید بر ضرورت خروج گوهر سنگ ها از گروه کالایی چهار به عنوان مواد اولیه صنعت گوهر سنگ گفت: در حال حاضر هرنوع گوهر سنگ به صوت قاچاق به کشور می آید که باید اصلاح شود و رفع موانع انجام شود که در این راستا سازمان توسعه تجارت باید به کمک صنعت گوهر سنگ بیاید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تجار افغانسانی که به طور متمرکز در کابل فعالیت دارند تمایل به همکاری با ایران در حوزه تجارت گوهر سنگ ها به صورت تهاتر می باشند بیان داشت: در این همکاری ایران خدمات آموزش و تجهیزات را به افغانستان می دهد و به جای آن سنگ زمرد بی نظیر در دنیا را دریافت می کند که متاسفانه به دلیل نقص قانون، کشور از سنگ زمرد بی نظیر افغانستان محروم شده و خود تحریمی را انجام و کل صنعتکاران حوزه گوهر سنگ متضرر شده اند.
مجری طرح گوهرسنگ ایمیدرو ادامه داد: در حال حاضر کشور حدود 7500 تراشکار خبره دارد که می توانند تراش بازار محور بزنند ولی تاسفانه سنگ های قیمتی زمرد ، یاقوت ، تورمالین افغانستان را به عنوان مواد اولیه در اختیار ندارند تا با تراش این سنگ ها ارزش افزوده بیش از 5 تا 10 برابری ایجاد کنند.
وی با تاکید بر اینکه تراش سنگ های قیمتی ارزش افزوده و اشتغالزایی بالایی دارند بیان داشت: یک کیلو زمرد افغانستان می تواند برای 30 نفر به مدت دوماه اشتغال ایجاد کند.
هاشمی اذعان داشت: یک قیراط زمرد افغانستان که اکنون 3 دلار خرید و فروش می شود به محض تراش فست ، به قیمت هر قیراط یک هزار تا 2هزار دلار در بازار جهانی خرید و فروش خواهد شد.
وی اذعان داشت: اگر در یک سیکل بسته حرکت کنیم به نتیجه نخواهیم رسید و بایستی انتهای زنجیره ارزش صنعت گوهرسنگ در خارج از کشور و بازار گوهرسنگ ها در نمایشگاه های بین المللی و کشورهای صاحب نام دیده شود و متقابلا از توانمندی های کشورهای صاحب نام در حوزه گهر سنگ کشور استفاده کرد.
یاقوت
زمرد
نمایشگاه گوهرسنگ
مسابقات گوهرتراشی
بازار طلای افغانستان
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده