آموزش های رایگان گوهرتراشی، بدون پشتوانه کارشناسی
حواشی یک تفاهم نامه برای تربیت گوهرتراشان در 31 استان کشور
دبیر خبر(دبیر خبر)
1401/03/03 | 00:03
چندی پیش دکتر هاشمی مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور به گلدنیوزگفت :طبق مفاد تفاهم نامه بین ایمیدرو و سازمان فنی حرفه ای کشور، دورههای آموزشی تربیت تراشکاران خبره برای تراش گوهرسنگ، در ۳۱ مرکز استان طی چهار مرحله برگزار میشود.این خبر بین کارشناسان و متخصصان این امر انتقاداتی را هم به همراه داشت.
در همین رابطه دکتر مسعود کیانی رئیس انجمن گوهرسنگ به پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز) گفت: اولین نقدی که به سازمان فنی و حرفه ای وجود دارد این است که آموزشگاه های آزاد با کسب مجوز از سازمان فنی و حرفه ای در سطح شهر برای آموزش به هنرجویان وجود دارند که هنرجویان با پرداخت شهریه در این آموزشگاه ها ثبت نام و مشغول به یادگیری می شوند اما با وجود آموزشگاه های آزاد، سازمان فنی و حرفه ای با برگزاری دوره های آموزشی رایگان منجر به ورشکست شدن آموزشگاه های آزاد می شود زیرا هنرجویان در ابتدا به شرکت در این دوره ها روی می آورند و به سمت آموزشگاه های آزاد نمی روند.
کیانی در ادامه گفت: اکثر مربیانی که در سازمان فنی و حرفه ای مشغول به تدریس گوهرتراشی هستند؛ استادکاران نجاری، مکانیکی، جوشکاری و... هستند که صرفا یک دوره گوهرتراشی گذارنده اند و در واقع کار اصلی این مربیان گوهرتراشی نیست.
در نهایت نیز آموزش های غیراستانداردی که این مربیان به هنرجویان می دهند باعث می شود که هنرجویان برای آموزش های مجدد به آموزشگاه های آزاد مراجعه کنند.
او با انتقاد از به روز نبودن آموزش ها گفت: مورد دیگری که باید به آن توجه کرد به روز نبودن آموزش ها در سازمان فنی و حرفه ای است به عنوان مثال برای یک عنوان آموزشی مانند کار با سنگ 10 الی 15 ساعت برای آموزش وقت می گذارند در صورتی که کار با سنگ به 1 ساعت زمان برای آموزش نیاز دارد.
او با بیان عدم تجهیز کارگاه های آموزشی در فنی و حرفه ای اضافه کرد: در کارگاه های آموزشی داخل سازمان فنی و حرفه ای تجهیزات کاملی وجود ندارد به صورتی که 2 الی 3 نفر از یک دستگاه استفاده می کنند و این مورد در شهرستان ها بیشتر به چشم می خورد.
همچنین اکثر سوالات آزمون گوهرتراشی در سازمان فنی و حرفه ای با موضوع گوهرتراشی مرتبط نیست و سوالات مربوط به طراحی داخلی، عکاسی ،گوهرشناسی تخصصی و... است.
یکی دیگر از معضلاتی که وجود دارد این است که در شهرستان ها با کمبود مربی حرفه ای مواجه هستیم و از تهران برای شهرستان ها مربی فرستاده می شود. مشکل دیگری که وجود دارد این است که مربیان بومی در شهرستان ها به صورت کوتاه مدت یک دوره آموزشی در آموزشگاه های تهران آموزش می بینند و در شهرستان ها مشغول به تدریس گوهرشناسی می شوند؛ این مربیان خود مطلب زیادی یاد نگرفته اند که دانش خود را به دیگران هم منتقل کنند.
کیانی گفت: قرارداد سازمان ایمیدرو با سازمان فنی و حرفه ای اتفاق خوبی است اما زمانی این قرارداد؛ به خوبی پیش خواهد رفت که از طرف سازمان ایمیدرو یک بررسی در جهت تکمیل تجهیزات و صلاحیت آموزشگاه ها و مراکز انجام و سپس تایید شود. زیرا اکثر آموزشگاه ها به شرط اشتغال قرارداد می بندند اما در حقیقت هیچ اشتغالی هم ایجاد نمی کنند و این یک نوع کلاهبرداری است.
به عنوان مثال فردی با کمیته امداد قرارداد بسته است که برای 2 هزار نفر ایجاد اشتغال و تمامی محصولات آنها را پس از ساخت، خریداری خواهد کرد بنابراین کمیته امداد نیز به زنان سرپرست خانوار و افرادی که تحت پوشش خود هستند؛ مبلغ 5 میلیون تومان وام پرداخت کرده است و در نهایت آن شخص صرفا 3 ساعت به این افراد آموزش داده و در نهایت هم محصولات افراد تحت پوشش کمیته را خریداری نکرده است و این افراد زیر بار وام مانده اند.
کیانی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه آموزشگاه های زیرزمینی وجود دارند که خود را با عنوان مجتمع های آموزشی فنی یا آکادمی آموزشی گوهرتراشی معرفی می کنند و هیچ گونه رسمیتی در کشور ندارند و مدرک گوهرتراشی غیر رسمی صادر می کنند.
در واقع این مراکز زیرمجموعه دانشگاه ها، سازمان فنی و حرفه ای، وزارت علوم، آموزش و پرورش و هیچ ارگان دیگری نیستند بنابراین این مراکز غیرمجاز هستنند. او افزود: افراد برای گذراندن دوره گوهرتراشی می توانند مدارک خود را از مراکز معتبر مانند مراکز دانشگاهی و فنی و حرفه ای بگیرند و با این مدارک علاوه بر تسهیلات میتوانند جواز کسب نیزدریافت کنند.
انتهای پیام/
ترند
پیشنهاد ویژه
مسعود کیانی
آموزش گوهر تراشی
رئیس انجمن گوهرسنگ
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ
اخبار مرتبط
نظرات
دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟
برترین مطالب
لیست قیمت
نظری ثبت نشده