الماس‌های پنهان شده در شن های عربستان

الماس‌های پنهان شده در شن های عربستان

نام دیگر الماس بیابانی، الماس القیصومة است زیرا این سنگ نخستین بار در یک منطقهٔ مسکونی به همین نام پیدا شد.این الماس های بیابانی را می‌توانید در امتداد دشت های بیابان مرکزی ریاض پیدا کنید.

فرشاد ستوده نیا(خبر نگار)

1401/03/04 | 00:03

نظری ثبت نشده

الماس‌های پنهان شده در شن های عربستان

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز ) اگر در سحر گاه یا غروب آفتاب در بیابان های اطراف جده با دقت به امتداد افق صحرای عربستان خیره شوید، ممکن است درخششی در سطح تپه‌ها مشاهده کنید. آنچه می بینید همان الماس های بیابانی هستند،گوهر سنگ های درخشانی که منحصراً در شبه جزیره عربستان یافت می شوند.

سنگ‌ها از خانواده کوارتز هستند و از همان کانی میکروکریستالی توپاز و آمتیست اند. هنگامی که به درستی برش داده شوند و صیقل بخورند، درخشندگی الماس‌های کربنی را پیدا می‌کنند.

در گذشته نه چندان دور باران میلیون‌ها گوهر کوارتز دگرگونی را در پایین دست کوه‌های حجاز از خاک بیرون می آورد. آب ها به طور طبیعی به خلیج می‌ریختند و سنگ های رسوبی در جایی که در نهایت تبدیل به دشت های بیابانی وسیع می‌شد، رسوب می کرد.

الماس های بیابانی در حالت طبیعی خود سنگ های رودخانه ای ساده با ظاهری شیری رنگ هستند. با این حال، اگر آنها را در برابر نور خورشید نگه دارید، متوجه شفافیت آن می‌شوید. کارشناسان می‌گویند هرچه شفافیت سنگ بالاتر باشد، پس از پردازش و صیقل، کیفیت بهتری به دست می‌آید.

ویژگی الماس های بیابانی

الماس‌های بیابانی عربستان بر حسب قیراط اندازه‌گیری می‌شوند و کمی کوچک‌تر از الماس‌های کربنی با وزن یکسان هستند زیرا چگالی متمرکز و به هم فشرده ای دارند.

این الماس های بیابانی در برابر تغییر رنگ مقاوم هستند، با افزایش سن نمی‌شکنند و حتی خراشیده نمی‌شوند. بر خلاف الماس زیرکونیای مکعبی که در آزمایشگاه‌ها تولید می‌شود و درخششی شبیه رنگین کمان دارد الماس‌های صحرایی درخششی خالص‌تر و طبیعی‌تری دارند زیرا دارای ویژگی های الماس‌های فول کربن اصلی هستند.

شکارچیان الماس

یاسمین خیاط، ۳۶ ساله، اهل جده است که دوست دارد شغلش را رها کند و برای کاوش الماس به بیابان برود. یاسمین می‌گوید: هر زمان که به کویر نوردی می‌رویم، با دوستانم به دنبال الماس میگردیم. درست مانند شکارچیان گنج در سراسر جهان که با فلزیاب به ساحل می روند، ما به دنبال آن درخشش خاص در شن هستیم. این یک فعالیت رقابتی است زیرا گاهی یافتن آنها بسیار دشوار است. چرخه باد عامل تعیین کننده ای است زیرا پس از طوفان شن، الماس های زیادی به سطح می آیند.

البته، فقط آماتورها در جستجوی الماس بیابانی نیستند. سالی کاولی، بنیانگذار و مدیر عامل گروه جهانی الماس صحرا، به عرب نیوز گفت:

من تجارت خود را ۲۰ سال پیش در عربستان سعودی آغاز کردم و نخست با کوارتز طبیعی کار کردیم. کوارتز، مانند سایر سنگ های نیمه قیمتی از خانواده توپاز و نسبتاً ارزان است. اما به مرور فعالیتمان تغییر کرد و با توسعه آن به سمت سنگ های دیگر رفتیم.

کاولی اکنون در تایلند مستقر است زیرا در عربستان تراش کار حرفه ای سنگ‌ به سختی یافت می‌شود.سالی کاولی می گوید: در حالی که بیشتر مردم درخشندگی یک سنگ تراش خورده را ترجیح می دهند، بسیاری نیز الماس های صحرایی را در حالت طبیعی و تراش نخورده خود دوست دارند. سنگ‌های بزرگ‌ معمولاً به‌عنوان آویز استفاده می‌شوند، در حالی که سنگ‌های کوچک‌تر را می‌توان در گوشواره‌های کوارتز مشاهده کرد.

افراد کمی در عربستان در زمینه تراش سنگ تخصص دارند و به همین دلیل بیشتر الماس های یافت شده در عربستان برای پردازش تراش به تایلند فرستاده می شوند.

سنگ های خام یافت شده پس از صیقل خوردن روی پایه فلزی مانند طلا، نقره یا پلاتین قرار می گیرد.

کاولی میگوید: ارزش یک جواهر به قیراط، رنگ، شفافیت و وضعیت سنگ بستگی دارد. کوارتز باکیفیت را می توان بیش از ۲۰۰ دلار در هر کیلوگرم ارزیابی کرد که این جواهر را به یکی از بادوام ترین و مقرون به صرفه ترین جواهر شبیه الماس تبدیل می کند.

الماس کربنی

به گفته برخی کارشناسان زمین شناسی امکان یافتن الماس اصل و کربنی در عربستان زیاد است.به گفته دکتر زهیر نواب، رئیس سازمان زمین‌شناسی عربستان سعودی به دلیل وجود سنگ‌های آتشفشانی، گدازه‌ها و همچنین سنگ‌های رسوبی باستانی، احتمال وجود الماس در این سرزمین بسیار بالاست. او میگوید وجود مواد معدنی آکوامارین زیتون، سنگ آلبروب، گارنت و کروم نشان دهنده وجود الماس است. با این حال، به گفته وی، نیاز به مطالعات زمین شناسی بیشتری دارد.

دکتر نواب در مصاحبه با خبرگزاری عربستان سعودی گفت که کار برای کشف الماس در پادشاهی این کشور در حال بررسی و انجام است.مقررات سرمایه گذاری معدنی که توسط وزارت نفت و منابع معدنی این کشور تعیین شده، تصریح می کند که تمام ذخایر مواد معدنی طبیعی واقع در این کشور متعلق به دولت خواهد بود.

مهندس مصباح الارنعوت، متخصص و مشاور جواهرات گرانبها در سازمان زمین شناسی عربستان، تأیید کرد که یافتن معادن جواهرات گرانبها در این کشور نیاز به مطالعه دقیق دارد و ممکن است برای کشور بازده اقتصادی قابل توجهی در حدود میلیاردها دلار داشته باشد.

انتهای پیام/

برچسب:

الماس

ترند

پیشنهاد ویژه

الماس بیابانی

الماس صحرایی

عربستان

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت