همگرایی بین دانشگاه، صنعت و بازار در اولین همایش ملی گوهرسنگ

همگرایی بین دانشگاه، صنعت و بازار در اولین همایش ملی گوهرسنگ

در این همایش یکی از اساتید کشور روسیه و همچنین از کشور برزیل و یکی از اساتید صاحب نام  اروپایی سخنرانی خواهند کرد .

دبیر خبر(دبیر خبر)

1401/04/14 | 00:04

نظری ثبت نشده

همگرایی بین دانشگاه، صنعت و بازار در اولین همایش ملی گوهرسنگ

شهریار محمودی، دبیر علمی اولین همایش ملی علوم گوهرسنگ ایران و عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه خوارزمی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی جهان طلا(گلدنیوز)؛ بیان داشت: این همایش که به منظور همفکری و قرار گرفتن بخش علمی و  دانشگاهی در کنار تجار و صنوفی که در حوزه فروش، تولید و اکتشاف گوهرسنگ ها فعالیت دارند برگزار می شود موجب هم سویی در تلاش های این گروه ها می شود و زمینه برگزاری همایش های آینده را نیز فراهم می کند.

وی افزود: محور های این همایش با توجه به اینکه تولید و شناسایی گوهر سنگ ها در بخش فنی و خصوصیات علمی و گوهری بیشتر در بخش دانشگاه ها کار می شود مشخص شده  است و تجارت گوهر سنگ ها و شناسایی و طبقه بندی گوهر ها و بهسازی و اکتشاف و بلور سازی گوهر سنگ ها از جمله محور های این همایش است.  

محمودی تصریح کرد: در این همایش از افراد ذی صلاح  در سطح ملی و جهانی برای سخنرانی های آنلاین و حضوری دعوت شده و علاوه بر سخنرانی و ارائه مقالات ، تلفیقی بین گروه های تجار، صنوف و دانشگاهیان که جزیره ای بودند ایجاد می شود.

برگزاری اولین همایش ملی گوهرسنگ ها با حضور اساتیدی که حرف اول در تراش الماس را می زنند

دبیر علمی اولین همایش ملی علوم گوهر سنگ ایران اظهار داشت: در  این همایش از اساتید کشور روسیه که با اختلاف زیاد با کشور های دیگر در شناخت و ساخت و تراش الماس حرف اول را می زند و همچنین از کشور برزیل و یکی از اساتید صاحب نام  اروپایی که در سوییس و فرانسه بیشترین فعالیت خود را دارد دعوت شده است .

وی ادامه داد: البته تعداد زیادی دعوت نامه و فراخوان داده شده است که اکثرا پاسخ مثبت هم داده اند ولی به دلیل محدودیت زمانی تنها یک یا دو نفر سخنرانی دارند. و مطمئنا از سال بعد همایش ملی گوهر سنگ را به همایش بین اللملی گوهر سنگ تغییر خواهیم داد.

در همین رابطه بخوانید :اولین همایش ملی علوم گوهر سنگ ایران / راه اندازی اولین مدرسه الماس
ایجاد همگرایی و هم اندیشی بین دانشگاهیان و  صنوف فعال گوهر سنگ ها به بهانه اولین همایش ملی علوم گوهر سنگ ایران
ایجاد همگرایی و هم اندیشی بین دانشگاهیان و  صنوف فعال گوهر سنگ ها به بهانه اولین همایش ملی علوم گوهر سنگ ایران

ضعف در شناسایی گوهرسنگ ها مهمترین معضل

محمودی خاطر نشان کرد: مهمترین معظلی که از دیدگاه علمی در بخش گوهر سنگ ها در ایران وجود دارد این است که در شناسایی گوهر سنگ ها خیلی ضعیف هستیم و اصلا کاری نشده است نه در حیطه زمین شناسی و نه در حیطه عملکردهایی که مربوط به  گوهر سنگ ها می شود.

ولی در  استخراج منابع فلزی و غیر فلزی و نفت به صورت خیلی پیشرفت و سابقه طولانی داریم و کشور معدنی و نفتی هستیم ولی در حوزه گوهر سنگ ها تقریبا سابقه ما صفر است در حالی که منابع غنی از گوهر سنگ ها را داریم.

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر موضوع شناسایی گوهرسنگ هاست که در تمام دنیا یک کار کاملا علمی و بخشی از علم کانی شناسی و زمین شناسی است و این علوم در دوره های دکتری و فوق لیسانس تدریس می شود  ولی متاسفانه در کشور ما یک کار سنتی و بازاری است و بسیاری از اختلافات و اشتباهات و تخلفات که پیامد کارهای سنتی  و غیر علمی است را به دنبال دارد.

ضرورت فعال کردن بخش علمی در گوهر شناسی

 عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه خوارزمی بیان داشت: توجه به این نکته بسیار مهم است که بخش علمی  و اساتیدی که توانایی شناسایی گوهر سنگ ها را دارند در بخش گوهر شناسی فعال کنیم تا شروع به تحقیق در این زمینه و تربیت دانشجو کنند که در محورهای همایش به این موضوع هم تاکید شده است.

وی ادامه داد: سازمان ایمدرو باید به سمت راهنمایی اکتشافات و شناسایی گوهر ها در ایران برود کاری که در دنیا انجام می شود ولی در ایران به دلیل فقدان استانداردها انجام نشده و اکنون ایمیدرو به عنوان متولی بخش معدن مقرر شده که استانداردهایی را در این حوزه تعیین کند و اداره استاندارد نیز فعال شده تا آزمایشگاه ها ملزم به اجرای استانداردهای تعیین شده شوند.

ایجاد همگرایی و هم اندیشی بین دانشگاهیان و  صنوف فعال گوهر سنگ ها به بهانه اولین همایش ملی علوم گوهر سنگ ایران

جذب دانشجو در رشته گوهر شناسی برای اولین بار در ایران

محمودی در ادامه با تاکید بر اینکه متاسفانه در حوزه دانشگاهی و آکادمیک برای گوهر سنگ ها هیچ ظرفیتی وجود نداشته است و فقط به صورت محدود افراد خاص و اساتیدی که علاقمند بودند به عنوان سرگرمی و علاقمندی آن را دنبال می کردند گفت: از 2 سال قبل رشته گوهر شناسی به تصویب وزارت علوم رسیده ودر مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های مختلف از جمله خوارزمی اقدام به جذب دانشجو در سال آینده خواهد کرد.

وی بیان داشت: دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه فردوسی مشهد امسال برای اولین بار در این رشته دانشجو جذب کردند که نیاز است فارغ التحصیلان این رشته، از طرف صنایع، بازار و دستگاه های متولی مانند ایمیدرو، سازمان زمین شناسی، وزارت صنایع و معادن و ..  با جذب در برخی بخش ها حمایت شوند تا سرخورده نشوند و به تحقیق و بررسی موضوعات کاربردی در حوزه گوهر سنگ ها بپردازند.

دبیر علمی اولین همایش گوهر سنگ ایران اذعان داشت: ورود افراد خبره و توانمند به صنعت گوهر سنگ ها در پیشرفت این صنعت مثمر ثمر خواهد بود.

ایران وارد کننده صرف در علم و تولیدات گوهر سنگ ها است

محمودی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اهمیت و کاربرد گوهرسنگ ها در دنیا و تمرکز دنیا روی رشد بلور و  تولید و استفاده از گوهر سنگ های طبیعی و مصنوعی و تربیت دانشجو در این زمینه ها گفت: متاسفانه ایران هم وارد کننده علمی و هم وارد کننده تولیدات صرف در حوزه گوهر سنگ ها است که امید می رود اولین همایش ملی گوهر سنگ ایران فتح بابی برای ورود علاقمندان به این حوزه به مراکز دانشگاهی  شود.

انتهای پیام/

برچسب:

ترند

پیشنهاد ویژه

گوهر سنگ

همایش ملی علوم گوهر سنگ ایران

گوهر شناسی

اخبار مرتبط


نظرات

نظردهی

دیدگاهی ثبت نشده نظر تو چیه؟

کامنتی برای این پست وجود ندارد

برترین مطالب

لیست قیمت